Λίστα για την Πρεσβεία και Προξενεία των ΗΠΑ στην Κίνα

Γιατί θα πρέπει να επισκεφθείτε την Πρεσβεία των ΗΠΑ ή το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ;

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να καταθέσετε τη βοήθεια των Υπηρεσιών Αμερικανών Πολιτών όταν ταξιδεύετε στην Κίνα *. Αλλά θα πρέπει να βρείτε την τσάντα σας που λείπει με όλα τα υπάρχοντά σας, συμπεριλαμβανομένου του διαβατηρίου σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε την πλησιέστερη πρεσβεία ή το προξενείο για να αντικαταστήσετε.

Εκτός από την παροχή προξενικών υπηρεσιών, όπως τα διαβατήρια και τα πιστοποιητικά γέννησης (για Αμερικανούς πολίτες που γεννιούνται στο εξωτερικό), παρέχουν επίσης υπηρεσίες συμβολαιογράφου, φορολογίας και ψηφοφορίας.

Θα πρέπει επίσης να επικοινωνήσετε μαζί τους εάν χρειάζεστε βοήθεια λόγω σοβαρής ιατρικής έκτακτης ανάγκης, θανάτου ή σύλληψης.

* Σημείωση: εάν μετακομίζετε στην Κίνα τότε θέλετε να εξοικειωθείτε με τα γραφεία ή τα γραφεία της American Citizen Services που βρίσκονται κοντά σας. Θα θελήσετε να εγγραφείτε μαζί τους για να λαμβάνετε ενημερώσεις και ειδοποιήσεις που αφορούν τους πολίτες των ΗΠΑ. Και μπορεί να χρειαστείτε υπηρεσίες όπως νέα διαβατήρια κ.λπ.

Που πας?

Δεν χρειάζεται να αναζητήσετε τη διεύθυνση της ίδιας της κτηρίου της Πρεσβείας ή του Προξενείου, καθώς πιθανότατα δεν θα αφήσατε ασφάλεια στο παρελθόν. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών πήρε τον εντοπισμό της θεώρησης (για άτομα εκτός των ΗΠΑ) και των γραφείων American Citizen Services έξω από τα εδάφη της ίδιας της Πρεσβείας και Προξενείων. Δείτε παρακάτω για καταχωρίσεις.

Γραφεία Υπηρεσιών Αμερικανών Πολιτών (ACS)

Η αμερικανική πρεσβεία και προξενεία έχουν γραφεία που παρέχουν υπηρεσίες σε Αμερικανούς που ζουν και ταξιδεύουν στην Κίνα. Οι βασικότερες υπηρεσίες είναι πιστοποιητικό διαβατηρίου και γεννήσεως (για Αμερικανούς πολίτες που γεννιούνται στο εξωτερικό), αλλά παρέχουν επίσης υπηρεσίες συμβολαιογράφου, φόρου και άλλες υπηρεσίες.

Είναι αυτό το γραφείο που θα σας βοηθήσει επίσης εάν χρειάζεστε βοήθεια λόγω σοβαρής ιατρικής έκτακτης ανάγκης, θανάτου και σύλληψης.

Η αμερικανική πρεσβεία και τα προξενεία κλείνουν τόσο για τις αμερικανικές όσο και για τις κινεζικές διακοπές, καθώς και ορισμένες ημέρες διοίκησης. Βρείτε το πρόγραμμα διακοπών εδώ. Η πρεσβεία και τα προξενεία χρειάζονται ένα ραντεβού κατά την επίσκεψή σας, ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει τον εαυτό σας για το κατάλληλο θέμα.

Κατά την εμπειρία μου, είναι αρκετά άκαμπτες.

Σε περίπτωση ανάγκης

Όλα τα γραφεία της υπηρεσίας American Citizen Services (ACS) διαθέτουν αριθμούς επαφών έκτακτης ανάγκης.

Πρεσβεία των ΗΠΑ, Πεκίνο, Γραφείο ACS

Διεύθυνση: 2 Xiu Shui Dong Jie

Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ, Chengdu, Γραφείο ACS

Διεύθυνση: 4 Ling Shi Guan Road

Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ, Guangzhou, Γραφείο ACS

Διεύθυνση: Οδός Huaxia κοντά στο σταθμό του μετρό Zhujiang New Town Exit B1, Zhujiang New Town γειτονιά

Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ, Σαγκάη, Γραφείο ACS

Διεύθυνση: 8ος όροφος του Westgate Mall, 1038 Δυτική Nanjing Road

Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ, Shenyang, Γραφείο ACS

Διεύθυνση: No.52, 14 Wei Road, Heping District