Πρόγραμμα τραίνων της Κίνας από το Χονγκ Κονγκ στο Guangzhou

Το τρένο από το Χονγκ Κονγκ έως το Guangzhou είναι ο ευκολότερος τρόπος να ταξιδέψετε μεταξύ των δύο κινεζικών πόλεων. Είναι σημαντικό να διερευνηθούν πληροφορίες σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα, τις τιμές και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Χονγκ Κονγκ και το Guangzhou. Πριν ταξιδέψετε στο Guangzhou , μπορεί να θέλετε να κάνετε βούρτσα για τις απαιτήσεις θεώρησης, τη γλώσσα και άλλες βασικές συμβουλές. Για παράδειγμα, χρειάζεστε μια κινεζική θεώρηση για να επισκεφθείτε το Guangzhou, αλλά δεν χρειάζεται κάποιος να εισέλθει στο Χονγκ Κονγκ.

Και οι άνθρωποι τόσο στο Guangzhou όσο και στο Χονγκ Κονγκ μιλούν καντονέζικα, όχι μανταρίνια.

Κινεζικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς

Στο Χονγκ Κονγκ, όλα τα τρένα τρέχουν από το σταθμό Hung Hom στο Kowloon και φτάνουν στο σταθμό Guangzhou East στο Guangzhou. Δεν υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Καντόνιας Έκθεσης στο Guangzhou, αλλά από το σταθμό υπάρχουν λεωφορεία. Η Έκθεση Canton - η οποία εκτυλίσσεται την άνοιξη (Απρίλιος) και την πτώση (Οκτώβριος) - είναι επίσης μια από τις πιο πολυσύχναστες εμπορικές εκθέσεις του έτους, οπότε μην εκπλαγείτε αν τα δωμάτια του ξενοδοχείου εξαντληθούν γρήγορα ή είναι εξαιρετικά ακριβά.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Υπάρχουν 12 αμαξοστοιχίες καθημερινά μεταξύ των δύο πόλεων. Χρειάζονται περίπου τρεισήμισι ώρες για να ταξιδέψετε από το σταθμό Hung Hom στο Guangzhou Station East , οπότε μην ξεχάσετε να φέρετε ένα βιβλίο για να κρατήσετε τον εαυτό σας κατειλημμένο κατά τη διάρκεια της πορείας του τρένου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το χρονοδιάγραμμα για ενημερωμένους χρόνους ταξιδιού προτού πάτε. Οι ξένοι επιβάτες στο Hung Hom και στο Guangzhou συμβουλεύονται να φτάσουν 45 λεπτά πριν από την αναχώρηση.

Τιμές και εισιτήρια

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν έως και 20 λεπτά πριν από την αναχώρηση στο Χονγκ Κονγκ, αλλά πρέπει να αγοραστούν έξι ώρες πριν από την αναχώρηση στο Guangzhou. Λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστεί να δώσετε χρόνο για τις διατυπώσεις των συνόρων, καθώς τα 20 λεπτά που αναφέρονται παραπάνω αφορούν τους κατόχους ταυτότητας στο Χονγκ Κονγκ που δεν χρειάζεται να ελέγχονται από τον έλεγχο των συνόρων.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν είτε στο σταθμό είτε μέσω της τηλεφωνικής γραμμής (852) 2947 7888. Τα εισιτήρια που αγοράζονται στην ανοικτή τηλεφωνική γραμμή μπορούν να παραληφθούν στο σταθμό. Ο ιστότοπος MTR έχει περισσότερες πληροφορίες αν χρειαστεί.

Διατυπώσεις διαβατηρίων

Να θυμάστε ότι το Χονγκ Κονγκ και η Κίνα έχουν επίσημα σύνορα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των διαβατηρίων και των τελωνειακών ελέγχων. Θα χρειαστείτε επίσης κινεζική θεώρηση επειδή το Χονγκ Κονγκ είναι μια ειδική διοικητική περιοχή ενώ η Κίνα θεωρείται η ηπειρωτική χώρα. Ευτυχώς, δεδομένου ότι η πόλη είναι ένας σημαντικός επιχειρηματικός κόμβος και τουριστικός χώρος, η εφαρμογή και οι απαιτήσεις θεώρησης του Χονγκ Κονγκ είναι χαλαρές. Στην πραγματικότητα, οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στο Χονγκ Κονγκ για διαμονές έως 90 ημερών. Εν τω μεταξύ, πρέπει να πάρετε βίζα για να εισέλθετε στην Κίνα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με την κινεζική πρεσβεία ή το πλησιέστερο προξενείο για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να υποβάλετε αίτηση για τουριστική βίζα . Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια κινεζική θεώρηση ενώ βρίσκεστε στο Χονγκ Κονγκ , αλλά σίγουρα είναι πιο έξυπνο να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση πριν φύγετε στο ταξίδι σας στην Ασία.