Χρειάζομαι θεώρηση του Χονγκ Κονγκ;

Κανόνες και κανονισμοί για τις θεωρήσεις του Χονγκ Κονγκ

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν "χρειάζομαι θεώρηση για το Χονγκ Κονγκ", καθώς μπερδεύονται για τη διαφορά μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Κίνας . Στην πραγματικότητα, το σύστημα θεωρήσεων του Χονγκ Κονγκ είναι σχεδόν ακριβώς το ίδιο με το βρετανικό κανόνα πριν από δέκα χρόνια και, χάρη στο μοντέλο One Country Two Systems , είναι τελείως διαχωρισμένο από το κινεζικό σύστημα θεωρήσεων.

Το Χονγκ Κονγκ διακρίνει τη θέση του ως διεθνούς επιχειρηματικού κόμβου και κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Ως εκ τούτου, προσπαθεί να καταστήσει τους κανονισμούς για τις θεωρήσεις όσο το δυνατόν πιο χαλαροί και απλοί.

Ποιος δικαιούται να εισέλθει στο Χονγκ Κονγκ χωρίς Visa;

Το Χονγκ Κονγκ είναι μια από τις πιο εύκολες χώρες: οι πολίτες 170 περίπου χωρών και εδαφών δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν και λαμβάνουν κάρτες εισόδου που μπορούν να διαρκέσουν από επτά έως 180 μέρες.

Οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών , της Ευρώπης , της Αυστραλίας , του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας δεν χρειάζονται θεώρηση εισόδου για να εισέλθουν στο Χονγκ Κονγκ για παραμονή 90 ημερών και έξι μήνες για το Κράτος μέλος υπηκόους.

Οι κάτοχοι διαβατηρίων της Ινδίας δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση και επιτρέπεται να παραμείνουν 14 ημέρες, αλλά πρέπει να ολοκληρώσουν την εγγραφή πριν την άφιξη μέσω ηλεκτρονικού εντύπου (Εγγραφή πριν από την άφιξη των Ινδών υπηκόων - GovHK) προτού μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τη θεώρηση χωρίς θεώρηση προνόμιο.

Οι πολίτες κάποιων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών. ανάμεικτα αφρικανικά, νοτιοαμερικανικά και ασιατικά έθνη. και ορισμένες χώρες της Αφρικής πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εισόδου πριν από την είσοδό τους στο Χονγκ Κονγκ.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει (αλλά δεν περιορίζεται): Αφγανιστάν, Αρμενία, Μπαγκλαντές, Καμπότζη, Ιράν, Λιβύη, Παναμά, Σενεγάλη, Τατζικιστάν και Βιετνάμ.

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα εξάμηνο έγκυρο για το διαβατήριό σας. Για μια λίστα με τις απαιτήσεις για όλες τις χώρες, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Τμήματος Μετανάστευσης του Χονγκ Κονγκ.

Εισερχόμενοι στο Χονγκ Κονγκ σε ένα Pass Pass

Οι υπάλληλοι μετανάστευσης στην ΗΚ μιλούν αγγλικά και η όλη διαδικασία έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι όσο πιο ανώδυνη γίνεται, όπως είναι.

Θα πρέπει να συμπληρώσετε μια κάρτα εισόδου κατά την άφιξη, που συνήθως εκδίδεται στο αεροπλάνο. Η κάρτα εισόδου δίνεται στον έλεγχο της μετανάστευσης, ο οποίος θα σας παραδώσει το αντίγραφο άνθρακα. Αυτό θα πρέπει να διατηρηθεί μέχρι να φύγετε από το Χονγκ Κονγκ, καθώς πρέπει να δοθεί στον έλεγχο της μετανάστευσης, αν και αν χαθεί, θα χρειαστεί απλά να συμπληρώσετε ένα νέο.

Το Χονγκ Κονγκ δηλώνει επισήμως ότι χρειάζεστε ένα εισιτήριο επιστροφής για να επισκεφθείτε την πόλη, αν και στην πράξη αυτό σχεδόν ποτέ δεν επιβάλλεται. Η δήλωση ότι προτίθεστε να ταξιδέψετε στην Κίνα είναι επαρκής απόδειξη.

Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση του Χονγκ Κονγκ

Εάν το διαβατήριό σας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για είσοδο χωρίς θεώρηση, προχωρήστε στην πλησιέστερη κινεζική πρεσβεία ή προξενείο για να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση του Χονγκ Κονγκ. (Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Υπουργείο Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας - Αποστολές στο εξωτερικό.)

Μπορείτε επίσης να στείλετε την αίτησή σας για θεώρηση απευθείας στο Τμήμα Μετανάστευσης του Χονγκ Κονγκ, είτε μέσω ταχυδρομείου είτε μέσω τοπικού χορηγού.

Στείλτε μια ολοκληρωμένη αίτηση θεώρησης (ID 1003A, ID 1003B που συμπληρώνεται από ανάδοχο) στη Μονάδα Παραλαβής και Αποστολής, Τμήμα Μετανάστευσης, 2 / F, Πύργος Μετανάστευσης, 7 Gloucester Road, Wan Chai, Χονγκ Κονγκ.

Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου σαλιγκαριών ή μέσω τοπικού χορηγού.

Για να διευκολύνετε την αίτησή σας, στείλτε με φαξ τα έντυπα αίτησης και τα δικαιολογητικά έγγραφα στο +852 2824 1133. (Τα πρωτότυπα θα πρέπει να αποσταλούν αμέσως στο Τμήμα Μετανάστευσης του Χονγκ Κονγκ μέσω ταχυδρομείου αέρα).

Αναμείνετε να περιμένετε μέχρι τέσσερις εβδομάδες για την επεξεργασία της αίτησής σας. Μόλις εγκριθεί η θεώρησή σας, θα πρέπει να καταβάλετε ένα τέλος έγκρισης θεώρησης ύψους HKD190. ( Διαβάστε για το δολάριο του Χονγκ Κονγκ .)

Επειδή το Χονγκ Κονγκ διαθέτει ξεχωριστή πολιτική θεωρήσεων από την Κίνα της ηπειρωτικής Κίνας, κάθε επισκέπτης που προτίθεται να προχωρήσει προς την ηπειρωτική Κίνα πρέπει να υποβάλει αίτηση για ξεχωριστή βίζα στην Κίνα . Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Πώς να πάρετε μια κινεζική θεώρηση στο Χονγκ Κονγκ .

Θα πρέπει να ανανεώσετε μια Visa του Χονγκ Κονγκ

Η μετανάστευση του Χονγκ Κονγκ επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν παράταση της διαμονής τους εντός επτά ημερών από τη λήξη των θεωρήσεων.

Για να επεκτείνετε τη βίζα σας, πρώτα κατεβάστε και συμπληρώστε την έντυπη ταυτότητα 91 (αίτηση για επέκταση διαμονής) από την επίσημη ιστοσελίδα.

Το συμπληρωμένο έντυπο πρέπει να υποβληθεί μαζί με τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα και τα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν την αίτησή σας για παράταση (εισιτήριο με ημερομηνία αναχώρησης, απόδειξη επαρκών κονδυλίων για τη διαρκή παραμονή σας).

Υποβάλετε την αίτησή σας και τα δικαιολογητικά σας στο Τμήμα Εξέλιξης του Τμήματος Μετανάστευσης: 5 / F, Πύργος Μετανάστευσης, 7 Gloucester Road, Wan Chai, Χονγκ Κονγκ (τοποθεσία στους Χάρτες Google). Το τμήμα Επέκτασης είναι ανοιχτό από τις 8:45 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. τις καθημερινές, από τις 9 π.μ. έως τις 11:30 το Σάββατο.

Αφού εγκριθεί η επέκταση της θεώρησης, θα πρέπει να καταβάλετε ένα τέλος ύψους HKD190.

Οι πλήρεις λεπτομέρειες - καθώς και τα εναλλακτικά γραφεία Immigration Branch που επισκέπτονται - μπορούν να βρεθούν στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης: Παρόλο που σίγουρα δεν υποστηρίζουμε την αποφυγή των ελέγχων της μετανάστευσης για επαγγελματικούς λόγους, εάν χρειάζεστε περισσότερες από 90 ημέρες στην πόλη, μπορείτε εύκολα να φύγετε στο Μακάο για την ημέρα και να λάβετε άλλες ενενήντα ημέρες με την επιστροφή σας.

Τύποι θεωρήσεων του Χονγκ Κονγκ

Ως ένα μεγάλο ασιατικό επιχειρηματικό κέντρο, το Χονγκ Κονγκ προσφέρει πολλά διαφορετικά είδη θεωρήσεων για διαφορετικούς τύπους επισκεπτών.

Επισκεφθείτε τη Visa s προορίζονται για τουρίστες και άλλους βραχυπρόθεσμους επισκέπτες στο Χονγκ Κονγκ. Όλοι οι κανόνες που αναφέρονται παραπάνω προορίζονται για τουρίστες που αναζητούν επισκέψεις βίζας.

Απασχόληση θεωρήσεων. Οι πολλές διαφορετικές γεύσεις των θεωρήσεων εργασίας του Χονγκ Κονγκ καλύπτουν κάθε δουλειά από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο έως τον οικοδεσπότη. Οι επισκέπτες που αναζητούν εργασία στο Χονγκ Κονγκ πρέπει πρώτα να κερδίσουν έναν εργοδότη-χορηγό για να βοηθήσουν στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Οι χορηγοί πρέπει να αποδείξουν ότι έχετε τις δεξιότητες που χρειάζονται και ότι ένας ντόπιος δεν μπορεί να καλύψει τη θέση που αναζητάτε. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Πώς να αποκτήσετε μια επαγγελματική θεώρηση στο Χονγκ Κονγκ .

Οι ειδικευμένες θεωρήσεις απασχόλησης περιλαμβάνουν θεωρήσεις οικιακής βοήθειας για την οικιακή βοήθεια. εκπαιδευτικές θεωρήσεις για επισκέπτες που αναζητούν οδηγίες και δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. και επενδυτικές βίζες για άτομα που επιθυμούν να ιδρύσουν επιχείρηση στην περιοχή. (www.investhk.gov.hk)

Φοιτητικές θεωρήσεις. Αυτά λειτουργούν ακριβώς όπως οι θεωρήσεις απασχόλησης, εκτός από το σχολείο που χορηγεί τον σπουδαστή και όχι τον εργοδότη.

Εξαρτημένες θεωρήσεις. Οι επισκέπτες με έγκυρες θεωρήσεις εργασίας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για σύζυγες και συντηρούμενα άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών. Η διαμονή τους εξαρτάται από την κατάσταση βίζας του κύριου συντηρητή: πρέπει να φύγουν μαζί του όταν τελειώσει η βίζα τους.