Πού να νοικιάσετε και να οδηγήσετε ένα ποδήλατο στο Χονγκ Κονγκ

Μπορείτε, αλλά δεν θα είναι διασκεδαστικό. Αυτή δεν είναι η Κίνα και η τάση για ποδήλατα που έπληξε τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο δεν έχει φτάσει στο Χονγκ Κονγκ. Πιθανότατα δεν θα το κάνει ποτέ. Ο χώρος σε αυτή την πόλη είναι εξαιρετικά σφιχτός. Βασικά χτισμένο πάνω σε βράχο, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου περιθώριο για αυτοκίνητα στο νησί του Χονγκ Κονγκ και το Kowloon δεν είναι πολύ καλύτερο.

Το Χονγκ Κονγκ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που χρησιμοποιούν δημόσια μέσα μεταφοράς για ένα λόγο - οι δρόμοι είναι πολύ μικρόι και γεμάτοι για αυτοκίνητα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πολύ δωμάτιο wiggle για να χωρέσει σε ποδήλατα. Δεδομένων των δύσκολων περιστάσεων, πολύ λίγοι άνθρωποι κυκλοφορούν στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ. Οι δρόμοι είναι πολύ μικρόι και οι οδηγοί λεωφορείων είναι πολύ επιθετικοί. Υπάρχει επίσης το πρόβλημα της στάθμευσης. Η αλυσίδα ποδηλάτων σε οτιδήποτε δεν είναι καθορισμένος χώρος στάθμευσης θα δει το ποδήλατό σας κατασχέθηκε.

Η ποδηλατική συμμαχία του Χονγκ Κονγκ προσπαθεί να πιέσει την κυβέρνηση να πάρει μια πιο θετική στάση απέναντι στην ποδηλασία στην πόλη, αλλά το Χονγκ Κονγκ απέχει πολύ από το να έχει σύστημα ενοικίασης μαζικής μηχανής ποδηλάτου ή ακόμα και μια αξιοπρεπή διανομή ποδηλατοδρόμων. Δεδομένων των γεωγραφικών περιορισμών, δεν πρόκειται για μια κατάσταση που πιθανόν να αλλάξει σύντομα.

Πού μπορείτε να κάνετε ποδήλατο στο Χονγκ Κονγκ;

Το ποδήλατο που γίνεται στο Χονγκ Κονγκ πραγματοποιείται με ειδικά μονοπάτια και πάρκα. κυρίως στα νέα εδάφη και στα απομακρυσμένα νησιά. Φοβιστικά, για να κάνετε ποδηλασία σε πάρκα της χώρας θα χρειαστείτε άδεια από το Τμήμα Γεωργίας, Αλιείας και Διατήρησης.

Η άδεια είναι τουλάχιστον δωρεάν και μπορεί συνήθως να εκδίδεται επί τόπου αν επισκέπτεστε το γραφείο αυτοπροσώπως με το διαβατήριό σας.

Για τον ποδηλάτη αναψυχής, κατευθυνθείτε προς το Λαντάου - δεν υπάρχουν αυτοκίνητα σε αυτό το αγροτικό νησί και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ταξιδεύει με το ποδήλατο. Απλά ρίξτε μια ματιά στις στοίβες των κύκλων που απεικονίζονται στον οδηγό φωτογραφιών μας στο νησί Lantau .

Το μονοπάτι εδώ προσφέρει όμορφο τοπίο και θέα σε όλη τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Αξίζει επίσης να δούμε τα μονοπάτια που σκαρφαλώνουν γύρω από την πόλη της αγοράς Tai Po στα Νέα Εδάφη.

Το Χονγκ Κονγκ ορεινής ποδηλασίας σύνδεσης είναι μια φανταστική πηγή για την αναζήτηση ποδηλασία μονοπάτια. Έχουν προφίλ και οδήγησε μερικές από τις πιο συναρπαστικές βόλτες γύρω από το Χονγκ Κονγκ. Μπορείτε να πάτε στον ιστότοπό τους για τον πλήρη κατάλογο, αλλά περιλαμβάνει βόλτες όπως αυτό "Ξεκινώντας περίπου στο μισό της διαδρομής μέχρι το ψηλότερο βουνό του Χονγκ Κονγκ Tai Mo San, μια μυριάδα ριζών μολυσμένων μονοπατιών σαρώνουν μέσα από καταπράσινα δάση και μπαμπού ελαιώνες για να σας πέσουν τελικά στο Tai Lam Δεξαμενή για ένα γρήγορο κομμάτι ομαλό singletrack που τελειώνει στην Gold Coast. "

Έχετε την προσοχή σας; Κατευθυνθείτε στην ένωση ποδηλασίας βουνού για να μάθετε περισσότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα μονοπάτια ποδηλασίας μοιράζονται με πεζοπόρους και τα Σαββατοκύριακα μπορούν να είναι πολύ γεμάτα. Εάν μπορείτε, προσπαθήστε και βόλτα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αν όχι, προσέξτε τα μονοπάτια.

Πού να νοικιάσετε ένα ποδήλατο στο Χονγκ Κονγκ;

Υπάρχουν πολλά μέρη για ενοικίαση ποδηλάτου στο Χονγκ Κονγκ και η Χονγκ Κονγκ Ποδηλατική Συμμαχία διατηρεί έναν εκτεταμένο κατάλογο που τρέχει σε δεκάδες καταστήματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι συνήθως πιο έξυπνο να νοικιάσετε το ποδήλατο κοντά στο σημείο όπου θέλετε να πάρετε το γύρο σας.

Είναι δύσκολο να μεταφέρετε ποδήλατα στο Χονγκ Κονγκ. Ενώ μπορείτε να τα πάρετε στα πλοία μεταξύ νησιών, δεν γίνονται δεκτά στο Star Ferry, λεωφορεία ή τραμ.