Πώς να πάρετε μια κινεζική θεώρηση στο Χονγκ Κονγκ

Το καλύτερο στοίχημα είναι μια υπηρεσία έκδοσης θεωρήσεων, αλλά θα χρειαστείτε πολλά έγγραφα.

Οι πολίτες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ιρλανδίας, του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να εισέλθουν στο Χονγκ Κονγκ χωρίς βίζα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το διαβατήριό σας. (Όταν εισέλθετε στο Χονγκ Κονγκ, θα πάρετε μια σφραγίδα ή ένα αυτοκόλλητο που λέει ότι μπορείτε να εισέλθετε χωρίς θεώρηση. Αποθηκεύστε αυτό επειδή θα χρειαστείτε για να πάρετε μια κινεζική θεώρηση.) Εάν γνωρίζετε πολύ νωρίτερα ότι θέλετε να πάτε στην Κίνα σε συνδυασμό με το ταξίδι σας στο Χονγκ Κονγκ, μπορείτε να πάρετε μια βίζα για να εισέλθετε στην Κίνα σε μια κινεζική πρεσβεία στην πατρίδα σας πολύ νωρίτερα.

Αλλά εάν είστε ο αυθόρμητος τύπος και αποφασίζετε ότι θέλετε να κάνετε μια επίσκεψη στην Κίνα ενώ βρίσκεστε στο Χονγκ Κονγκ ή η κινεζική πρεσβεία στη χώρα σας είναι δύσκολο να επισκεφθείτε, μπορείτε να πάρετε βίζα για να εισέλθετε στην Κίνα στο Χονγκ Κονγκ.

Θεωρήσεις διαμετακόμισης

Ένας εύκολος τρόπος να αποφύγετε τη χορήγηση θεώρησης για να εισέλθετε στην Κίνα είναι να το κάνετε ενώ βρίσκεστε σε διαμετακόμιση σε μια τρίτη χώρα, ενώ η Κίνα είναι μια στάση που διαρκεί για λίγο.

Μπορείτε να περάσετε έως και 72 ώρες στην Κίνα χωρίς βίζα εάν μεταβαίνετε από τη μία χώρα στην άλλη με μια στάση σε ένα σημαντικό κινεζικό αεροδρόμιο. Πρέπει να έχετε τεκμηρίωση για το αεροπλάνο, το τρένο ή τα εισιτήρια πλοίου για τη συνέχιση του ταξιδιού σας που είναι για ημερομηνίες εντός του χρονικού πλαισίου των 72 ωρών. Εάν ταξιδεύετε μέσω της περιοχής Shanghai-Jiangsu-Zhejiang ή της περιοχής Πεκίνο-Τιαντζίν-Χεμπέι, μπορείτε να μείνετε μέχρι και 144 ώρες χωρίς βίζα και να μετακομίσετε ανάμεσα στις τρεις πόλεις της περιοχής εκείνη την εποχή.

Όπως και με την ελεύθερη βίζα διέλευσης 72 ωρών, πρέπει να έχετε εισιτήρια μεταφοράς που δείχνουν ότι θα φύγετε από την Κίνα εντός του χρονικού πλαισίου 144 ωρών.

Πού να πάρετε μια βίζα στο Χονγκ Κονγκ

Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε κινεζική θεώρηση στο Χονγκ Κονγκ είναι μέσω μιας υπηρεσίας θεώρησης. Θα βρείτε πολλές υπηρεσίες έκδοσης θεωρήσεων στο Χονγκ Κονγκ, αλλά οι πιο συνιστώμενες είναι η Υπηρεσία Ταξιδιών της Κίνας (CTS) και το Forever Bright.

Τα έγγραφα που χρειάζεστε

Για να πάρετε μια κινεζική τουριστική βίζα στο Χονγκ Κονγκ, θα χρειαστείτε πολλά έγγραφα. Αν δεν έχετε όλα αυτά τα έγγραφα, θα έχετε μεγάλη δυσκολία να λάβετε βίζα.

Κόστος για μια κινεζική θεώρηση στο Χονγκ Κονγκ

Η τιμή μιας κινεζικής θεώρησης στο Χονγκ Κονγκ εξαρτάται τόσο από την εθνικότητά σας όσο και από το πόσο σύντομα χρειάζεστε τη θεώρηση. Απαιτείται συνήθως περίπου τέσσερις εργάσιμες ημέρες για να αποκτηθεί θεώρηση, και αν το χρειάζεστε νωρίτερα, θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον. Οι τιμές αλλάζουν τακτικά για τις βίζες, επομένως πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε για το τρέχον κόστος.

Τυπικές τιμές για κινεζικές θεωρήσεις σε δολάρια Χονγκ Κονγκ

Οι τιμές αυτές πραγματοποιούνται μέσω του γενικού οργανισμού της Κίνας για τις θεωρήσεις από τον Ιανουάριο του 2018.

Τιμή των θεωρήσεων για τους πολίτες των ΗΠΑ

Τιμή θεωρήσεων για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου