Σταθμός Hung Hom Χονγκ Κονγκ

Ο σταθμός Hung Hom Hong Kong είναι ο μοναδικός διεθνής σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης. Χρησιμεύει ως τερματικό για τα τρένα στο Guangzhou , εκπαιδεύει στο Πεκίνο και εκπαιδεύει στη Σαγκάη . Χτισμένο για να αντικαταστήσει τον πολύ μικρότερο σταθμό Kowloon, το Hung Hom βρίσκεται στο Kowloon και όχι στο νησί του Χονγκ Κονγκ και στην περιοχή Hung Hom. Για να φτάσετε στο κεντρικό Χονγκ Κονγκ - δηλαδή Tsim Sha Tsui ή Central - θα χρειαστεί να πάρετε το μετρό MTR στο σταθμό.

Πώς να φτάσετε στο σταθμό Hung Hom

Παρόλο που δεν είναι ακριβώς το κέντρο, η μετάβαση από και προς το σταθμό Hung Hom είναι εύκολη. Ο σταθμός είναι το τερματικό για τις γραμμές του μετρό East και West MTR . Για να φτάσετε στο Tsim Sha Tsui, πάρτε τη Δυτική Σιδηροδρομική Γραμμή μια στάση προς το East Tsim Sha Tsui, όπου υπάρχει μια κατακόρυφη διασταύρωση με τον κεντρικό σταθμό Tsim Sha Tsui. Εάν κατευθυνθείτε προς την Κεντρική ή το νησί του Χονγκ Κονγκ, αλλάξτε στο East Tsim Sha Tsui για την γραμμή Tsuen Wan.

Μπορείτε να αγοράσετε κάρτες Octopus και άλλα εισιτήρια από τα μηχανήματα ή τους επανδρωμένους μετρητές στο σταθμό Hung Hom.

Για τους τουρίστες, το MTR θα είναι ο ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος να πλοηγηθείτε στο Χονγκ Κονγκ, αλλά υπάρχουν και πολλά λεωφορεία που εκτελούν τη διαδρομή Hung Hom. Μπορείτε να πάρετε τα λεωφορεία 5c, 8A, 11K, 11x και 21, καθώς και τα μικρά λεωφορεία 6Α, 6 και 8 από το εξωτερικό του σταθμού.

Πώς να φτάσετε στο σταθμό Hung Hom από το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Ο σταθμός συνδέεται με το σταθμό Kowloon με τακτική και δωρεάν λεωφορείο.

Από το σταθμό Kowloon μπορείτε να πάρετε το τρένο Airport Express κατευθείαν στο αεροδρόμιο.

Εγκαταστάσεις στο σταθμό Hung Hom

Ο σταθμός είναι μοντέρνος και καλά συντηρημένος. Δεν είναι είκοσι τέσσερις ώρες, αλλά ανοιχτό από νωρίς το πρωί μέχρι περίπου 1 το βράδυ. Δεν θα σας επιτραπεί να μείνετε στο σταθμό εν μία νυκτί, ακόμα και αν περιμένετε ένα τρένο.

Υπάρχει σχεδόν κάθε είδους εγκατάσταση που θα χρειαστείτε στο Hung Hom. Θα βρείτε πολλά ΑΤΜ και πωλητές ανταλλαγής νομισμάτων - αν και τα ποσοστά εδώ δεν είναι ευνοϊκά. Υπάρχουν επίσης καταστήματα για την αγορά περιοδικών και εφημερίδων - συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών υλικών - και περίπτερα για να αγοράσετε σνακ.

Υπάρχει μια χούφτα ηλεκτρονικών αποσκευών αποσκευών διαθέσιμες για την αποθήκευση των βαλίτσων και των σακιδίων σας.

Τρένα στο Hung Hom

Υπάρχουν τακτικά τρένα για Guangzhou, Donguan και Shenzhen, καθώς και άλλα μέρη του Guangdong. Υπάρχουν τρένα για το Πεκίνο και τη Σαγκάη σε εναλλασσόμενες ημέρες. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο τμήμα έκδοσης εισιτηρίων παρακάτω.

Το Χονγκ Κονγκ και η Κίνα μοιράζονται ένα διεθνές σύνορο και θα χρειαστείτε κινεζική βίζα για να πάρετε οποιοδήποτε διεθνές τρένο. Για τους πολίτες των περισσοτέρων χωρών οι κινεζικές θεωρήσεις δεν μπορούν να αποκτηθούν στα σύνορα αλλά μπορούν να ληφθούν στο Χονγκ Κονγκ. Δείτε την κινεζική θεώρηση στο Χονγκ Κονγκ για περισσότερες λεπτομέρειες. Όλοι οι έλεγχοι τελωνείων και διαβατηρίων διεξάγονται στο Hung Hom.

Εισιτήρια στο σταθμό Hung Hom - στην Κίνα

Τα εισιτήρια για Guangzhou και άλλους προορισμούς στο Guangdong μπορούν να αγοραστούν την ημέρα στο σταθμό Hung Hom (θα χρειαστεί να δείξετε έγκυρη κινεζική θεώρηση). Τα τρένα είναι συχνή, τουλάχιστον ωριαία και σπάνια γεμάτα, εκτός αν είναι ώρα αιχμής την Παρασκευή.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια μέσω του ιστότοπου MTR της αγγλικής γλώσσας.

Τα εισιτήρια για το Πεκίνο και τη Σαγκάη είναι λίγο πιο δύσκολα. Θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα. Τα τρένα μπορούν μερικές φορές να είναι γεμάτα, ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από το σταθμό Hung Hom ή από ταξιδιωτικούς πράκτορες στην πόλη, όπως η υπηρεσία Travel Services της Κίνας (CTS). Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στα άρθρα μας.

Χονγκ Κονγκ στη Σαγκάη με τρένο
Χονγκ Κονγκ στο Πεκίνο με τρένο

Εστιατόρια στο σταθμό Hung Hom

Δεν υπάρχει μεγάλη επιλογή ούτε μέσα ή έξω από το σταθμό. Το καλύτερο είναι το παλάτι του Μαξίμ, μια αλυσίδα εστιατορίων σε κυλικείο που εξυπηρετούν αξιοπρεπή καντονέζικα συρραπτικά σε πολύ καλές τιμές.