Από τα βακκίνια μέχρι τους Φάρους - Τα Καλύτερα Πάρκα στο Τακόμα

Υπάρχουν πάρκα που βρίσκονται γύρω από το Tacoma και κυμαίνονται σε μέγεθος από μικρά μπαλώματα γης έως πολύ μεγάλους χώρους πρασίνου με πολλά πράγματα να κάνουν εντός των ορίων τους. Τα περισσότερα πάρκα διοικούνται από το Metro Parks Tacoma. Όλα τα πάρκα ανοίγουν μισή ώρα πριν από την ανατολή και κλείνουν μισή ώρα μετά το ηλιοβασίλεμα. Παρακάτω δεν είναι καθόλου ένας πλήρης κατάλογος πάρκων (που μπορείτε να βρείτε στην τοποθεσία Metro Parks), αλλά είναι μια λίστα με τα μεγαλύτερα, καλύτερα και πιο μοναδικά πάρκα στο Tacoma.

Μαζί με πολλούς χώρους πρασίνου, το Metro Parks διαχειρίζεται επίσης μέρη όπως το Northwest Trek και το ζωολογικό κήπο Point Defiance. Πολλά από τα πάρκα περιέχουν μερικές από τις καλύτερες πεζοπορίες του Tacoma.

Point Defiance Park

Point Defiance Park είναι το μεγαλύτερο και πιο γνωστό πάρκο του Tacoma. Αυτός ο επεκτατικός χώρος βρίσκεται σε μια χερσόνησο στα βόρεια του Tacoma. Το πάρκο διαθέτει μίλια διαδρομών πεζοπορίας, όπως ένα πλακόστρωτο αυτοκίνητο και ένα μονοπάτι που ονομάζεται Five Mile Drive, αλλά περισσότερο από αυτό, είναι η θέση μερικών από τα κορυφαία αξιοθέατα του Tacoma. Ο ζωολογικός κήπος Point Defiance, το Fort Nisqually, ο Κήπος Rhododendron και το Owen Beach βρίσκονται εδώ. Κοντά στην είσοδο του πάρκου βρίσκεται ένας Ιαπωνικός Κήπος, ο οποίος είναι πολύ μικρότερος από τον Ιαπωνικό Κήπο του Σιάτλ, αλλά είναι ελεύθερος να μπει σε ένα ήσυχο μέρος για να καθίσετε ή να κάνετε μια βόλτα. Το Point Defiance είναι επίσης η τοποθεσία μερικών μεγαλύτερων εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης της Γεύσης του Tacoma τον Ιούνιο.

Τοποθεσία: 5400 N Pearl Street

Το πάρκο Blueberry του Charlotte

Ένα από τα πιο μοναδικά πάρκα του Tacoma, το Blueberry Park είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται - ένα πάρκο γεμάτο από βατόμουρα.

Υπάρχουν εκατοντάδες θάμνοι βατόμουρου εδώ και οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν όσα βατόμουρα θέλουν. Τα βακκίνια είναι συνήθως έτοιμα να διαλέξουν μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου. Το πάρκο διατηρείται από εθελοντές, οπότε αν απολαύσετε πραγματικά την ιδέα για δωρεάν φρέσκα προϊόντα, μπορείτε να συμμετάσχετε!

Τοποθεσία: 7402 East D Street

Πάρκο Φάρων Σημείου του Μπράουν

Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Tacoma, το Brown's Point είναι ειδυλλιακό επειδή διαθέτει φανάρι ακριβώς στη βάση του. Σε οποιαδήποτε ημέρα, οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν μέχρι το φανάρι και να κοιτάξουν γύρω, αλλά υπάρχουν και εκδρομές. Μπορείτε ακόμη και να παραμείνετε στο φάρο για μια εβδομάδα και να φροντίζετε εάν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα αυτή τη δομή. Επίσης στο πάρκο υπάρχουν εγκαταστάσεις για πικνίκ και μπάρμπεκιου και μια παραλία που είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να περπατήσετε και να εξερευνήσετε.

Τοποθεσία: 201 Tulalip Street NE

Swan Creek

Επί του παρόντος, 250 στρέμματα ανεξερεύνητης δασικής ερημιάς περιμένουν κατά μήκος του φαραγγιού Swan Creek στο Ανατολικό Τακόμα. Αυτή είναι μία από τις καλύτερες πεζοπορίες του Tacoma, αλλά σχετικά λίγοι κάνουν το ταξίδι σε όλο το πάρκο. Οι εισόδους σε αυτό το πάρκο βρίσκονται ακριβώς έξω από την 56η και την Λεωφόρο Πόρτλαντ (στην πραγματικότητα δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης σε αυτό το σημείο), καθώς και κατά μήκος της διαδρομής Pioneer Way E (υπάρχει διαθέσιμο μικρό πάρκινγκ). Υπάρχουν ορισμένες εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά στην είσοδο του Pioneer Way, αλλά μόλις φτάσετε στα μονοπάτια στο δάσος, είναι μόνο η φύση να σας χαιρετήσω.

Τοποθεσία: 2820 Pioneer Way E

Πάρκο Stewart Heights

Ένα από τα καλύτερα πάρκα στο Ανατολικό Τακόμα έχει αυξηθεί με την πάροδο των χρόνων ώστε να περιλαμβάνει όχι μόνο ένα πάρκο και παιδική χαρά, αλλά επίσης ένα πάρκο skate και μια πισίνα 8.500 τετραγωνικών ποδιών με λωρίδες περιπάτου, χώρους παιχνιδιού και μια διαφάνεια νερού.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν επίσης μπανιέρα, κοινόχρηστο χώρο συνάντησης και ένα υπόγειο στο συγκρότημα της πισίνας. Για το πλήθος των εγκαταστάσεων, αυτό το πάρκο δεν μπορεί να χτυπηθεί.

Τοποθεσία: 402 E 56η οδός

Tacoma Waterfront

Το Waterfront κατά μήκος του Ruston Way είναι κάτι περισσότερο από ένα πάρκο - είναι ένας διάδρομος μήκους δύο μιλίων κατά μήκος του Puget Sound με φανταστική θέα στο βουνό, το βορειοανατολικό Tacoma, το νησί Vashon και το λιμάνι του Tacoma. Στην πορεία, υπάρχουν πολλά πάρκα, όπως το Dickman Mill Park, το Hamilton Park και το Jack Hyde Park. Κανένα από τα πάρκα εδώ δεν είναι μεγάλο, αλλά παρέχει μέρη για να καθίσετε και να χαλαρώσετε. Κατά τη διάρκεια ορισμένων από τα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται εδώ, συμπεριλαμβανομένης της Έκθεσης Ελευθερίας του Ιουλίου, τα πάρκα αυτά φωτίζονται με εκδηλώσεις και ζωντανή ψυχαγωγία.

Τοποθεσία: Σε όλη τη διαδρομή Ruston Way, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω I-705 και από διάφορους δρόμους γειτονιάς στο Βόρειο Τακόμα

Titlow Beach

Ένα άλλο από τα παραθαλάσσια πάρκα του Tacoma, το Titlow Beach είναι πιο ήσυχο από τα δημοφιλέστερα Waterfront και Owen Beach, αλλά αυτό το κάνει τόσο ελκυστικό. Υπάρχει ένα πλήρες πάρκο ακριβώς έξω από το νερό εδώ με μια πάπια λίμνη, εξοπλισμό παιδικής χαράς, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου, και ένα καταφύγιο που μπορεί να ενοικιαστεί για εκδηλώσεις. Πίσω από το πάρκο είναι ένα δίκτυο δασικών μονοπατιών. Κατά μήκος του νερού, υπάρχει ένας μικρός διάδρομος και μια μεγάλη παραλία που είναι προσβάσιμη όταν η παλίρροια είναι έξω.

Τοποθεσία: 8425 6η Λεωφόρος

Πάρκο Wapato

Το Wapato Park περιβάλλει τη λίμνη Wapato και είναι το καλύτερο πάρκο που βρίσκεται στο South Tacoma. Έχει μια καλή ποσότητα μονοπατιών γύρω από τη λίμνη, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και εξοπλισμό παιδικής χαράς. Υπάρχουν συνήθως πάπιες και χήνες που κρέμονται στη λίμνη, αλλά σημειώνουν ότι είναι πλέον ένα εισβολικό αδίκημα για να τροφοδοτήσουν πάπιες σε πάρκα στο Tacoma. Το πάρκο είναι όμορφα διαμορφωμένο και είναι ένας θησαυρός των φυσικών περιβλημάτων.

Τοποθεσία: 6500 S Sheridan Avenue

Wright Park

Το Wright Park είναι ένα από τα πιο ιστορικά μέρη του Tacoma. Ο Βοτανικός Κήπος WW Seymour χρονολογείται από το 1907 και το ίδιο το πάρκο είναι ακόμα μεγαλύτερο. Υπάρχουν γλυπτά που βρίσκονται σε όλο το πάρκο, συμπεριλαμβανομένων των προεξέχοντων λευκών γλυπτών στην είσοδο της οδού Division, τα οποία χρονολογούνται στα τέλη του 1800. Μέσα στα όρια του πάρκου υπάρχει μια λιμνούλα με πάπια, αθλητικά γήπεδα, παιδική χαρά, βοτανικός κήπος και αρκετός χώρος για να χτυπήσει πίσω με πικνίκ.

Τοποθεσία: 501 South I Street