Ποιος είναι ο πληθυσμός του Σιάτλ;

Ο πληθυσμός του Σιάτλ αυξάνεται εδώ και δεκαετίες. Μπορείτε να υποστηρίξετε ότι η αύξηση οφείλεται σε οποιονδήποτε αριθμό παραγόντων. Είναι αλήθεια - η γοητεία του υπέροχα καλαίσθητου κλίματος του Σιάτλ, ο υπέροχος καφές, τα εκπληκτικά φυσικά περιβόλια και τα άφθονα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι δυνατά. Θα ακούσετε περισσότερες από μία μεταμοσχεύσεις στην περιοχή να καταγγείλουν τα κλίματα από τα οποία προήλθαν, είτε αυτό σημαίνει κάποιο μέρος κρύο και χιονισμένο ή ζεστό και υγρό.

Η ανάπτυξη συνδέεται επίσης με τις πολλές μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται μέσα και γύρω από το Σιάτλ, καθώς οι άνθρωποι κινούνται εδώ για μια νέα δουλειά ή συχνά ψάχνουν για δουλειά. Οι άνθρωποι πιθανότατα δεν κινούνται εδώ για τις τιμές των ακινήτων, ειδικά όχι αργά, αλλά υπάρχουν περισσότερες από μία πηγές στην περιοχή που διακηρύσσουν την περιοχή του μετρό του Σιάτλ ως το επόμενο Σαν Φρανσίσκο όσον αφορά την ανάπτυξη, την έκκληση ... και το κόστος.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, το Σιάτλ και οι γύρω πόλεις βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Ακολουθούν μερικά στοιχεία για τον πληθυσμό του Σιάτλ, αλλά και για το πώς ο πληθυσμός αυτός συγκρίνεται με άλλους πληθυσμούς της πόλης της Ουάσιγκτον και τον πληθυσμό του κράτους συνολικά. Ίσως να εκπλαγείτε πόσα άτομα ζουν μέσα και γύρω από τη μεγαλύτερη πόλη της Ουάσινγκτον!

Ποιος είναι ο πληθυσμός του Σιάτλ;

Από την απογραφή του 2010, ο πληθυσμός της Emerald City ήταν 608.660. Οι τρέχουσες στατιστικές θέτουν τον πληθυσμό πιο κοντά στα 686.000. Αυτό είναι από περίπου 560.000 το 2000 και 516.000 το 1990.

Ολόκληρη η περιοχή του μετρό του Σιάτλ, η οποία περιλαμβάνει το Bellevue, το Tacoma και άλλες πόλεις, είναι 3,7 εκατομμύρια! Το Σιάτλ αυξάνεται με κάθε δυνατό τρόπο, από τον πληθυσμό στις τιμές των ακινήτων μέχρι την κυκλοφορία .

Λίγο πίσω από το Σιάτλ, στο δεύτερο μεγαλύτερο σημείο της πόλης, βρίσκεται το Spokane στη μακρινή ανατολική πλευρά της πολιτείας της Ουάσινγκτον.

Ο πληθυσμός του Spokane είναι περίπου 210.000 και η περιοχή του μετρό είναι πολύ μικρότερη χωρίς άλλες μεγαλύτερες πόλεις για να δημιουργήσει τη μεγάλη πόλη που έχει το Seattle.

Το Σιάτλ συγκρίνεται επίσης συχνά με άλλη σημαντική πόλη Βορειοδυτικής Πόρτλαντ, Όρεγκον, τρεις ώρες προς τα νότια. Το Πόρτλαντ είναι λίγο μικρότερο από το 686.000 του Σιάτλ με περίπου 632.000 κατοίκους. Όπως το Σιάτλ, το Πόρτλαντ είναι επίσης μια δημοφιλής πόλη μεταμοσχεύσεων και συνεχώς αυξάνεται. Συνδυάζει την περιοχή του μετρό με αρκετές άλλες πόλεις του Όρεγκον καθώς και το Βανκούβερ της Ουάσιγκτον και φιλοξενεί περίπου 3 εκατομμύρια άτομα, τα οποία είναι μικρότερα από το Σηάτλ, αλλά εξακολουθούν να είναι σημαντικά!

Ποιος είναι ο πληθυσμός του Tacoma;

Ακριβώς νότια του Σιάτλ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Ουάσινγκτον, το Tacoma, η οποία είναι πολύ μικρότερη από το Σηάτλ, αλλά εξακολουθεί να είναι μια αξιοθαύμαστα κατοικημένη πόλη μεσαίου μεγέθους. Από την απογραφή του 2010, η πόλη Tacoma είχε 198.397 άτομα εντός των ορίων της πόλης. Ενώ Tacoma αυξάνεται ακριβώς όπως το Σιάτλ είναι, θα βρείτε πολύ λιγότερη κίνηση και άλλα θέματα που σχετίζονται με την πυκνότητα στα νότια της πόλης. Ωστόσο, αυτό αρχίζει να γυρίζει μια γωνία καθώς ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι του Σηάτλ και οι μεταμοσχεύσεις βλέπουν στο Sound Sound για να βρουν ένα καλύτερο κόστος ζωής.

Πώς συγκρίνεται αυτό με το σύνολο της Πολιτείας της Ουάσινγκτον;

Το σύνολο της πολιτείας της Ουάσινγκτον έχει περίπου 6,7 εκατομμύρια κατοίκους, δηλαδή περίπου το 12% του πληθυσμού του κράτους βρίσκεται μόνο στο Σιάτλ και το Τακόμα - αυτό δεν περιλαμβάνει όλες τις πολλές κοινότητες προαστίων και υπνοδωματίων στην περιοχή Σιάτλ-Τακόμα.

Στην πραγματικότητα, η Δυτική Ουάσιγκτον, ενώ είναι μικρότερη στην περιοχή από την Ανατολική Ουάσινγκτον στην άλλη πλευρά των βουνών Cascade, φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της πολιτείας της Ουάσινγκτον. Από τα 6,7 εκατομμύρια κατοίκους στο κράτος, 5,2 εκατομμύρια ζουν στη Δυτική Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την απογραφή του 2010. Αυτή η πλευρά του κράτους φιλοξενεί μεγάλες πόλεις που κυμαίνονται από το Bellingham έως το Everett, το Seattle στο Tacoma και η Ολυμπία στο Βανκούβερ.

Γεγονότα για τα νοικοκυριά του Σιάτλ:

Περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες για το Σιάτλ:

Ψάχνετε για περισσότερες πληροφορίες και πληροφορίες σχετικά με την Emerald City; Κοιτάξτε πάλι! Παρακάτω είναι μια λίστα με συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το Σιάτλ χρήσιμες για όσους είναι νέοι στην πόλη ή άνθρωποι που θέλουν να μετακινηθούν εδώ.

Πηγές: