Τι είναι το Freeze του Σιάτλ;

Μια ματιά στην ψυχρή φήμη του Σιάτλ

Τι είναι το Freeze του Σιάτλ; Οι νεοεισερχόμενοι στην πόλη θα ακούσουν αναπόφευκτα τη φράση που ρίχνεται γύρω, είτε με αλήθεια είτε με αληθινούς πιστούς. Αλλά τι είναι και είναι πραγματικό;

Τι είναι αυτό?

Το Freeze του Σιάτλ είναι μια φευγαλέα ιδέα που κινείται πάνω από τις κοινωνικές σκηνές του Σιάτλ - είναι η πεποίθηση ή η αντίληψη ότι το Σιάτλ δεν είναι ένα εξαιρετικά φιλικό μέρος. Πιο συγκεκριμένα, το Σεισμό του Σιάτλ συνδέεται με το άνοιγμα του Σιάτλ σε αυτούς που μετακινούνται στην πόλη και μιλάει για την πεποίθηση ότι οι ντόπιοι του Σιάτλ παγώνουν τις μεταμοσχεύσεις.

Οι περισσότεροι θα πουν ότι οι ντόπιοι του Σιάτλ είναι αρκετά φιλικοί, αλλά αργούν να κάνουν πραγματικές συνδέσεις, φίλους ή να προσκαλέσουν μεταμοσχεύσεις στη ζωή τους. Ρωτήστε εκείνους που έχουν μετακομίσει στην πόλη και τουλάχιστον μερικοί θα αναφέρουν ότι έχουν δύσκολη στιγμή να κάνουν νέες φιλίες ή να πηδήξουν στη σκηνή που χρονολογείται.

Ανάλογα με το ποιον μιλάτε, το Freeze του Σιάτλ μπορεί να απολυθεί ως απλό μύθο ή να ακούσετε πόσο είναι πραγματικό. Μην κάνετε κανένα λάθος. Υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται ότι η ιδέα είναι απλά χορτοφαγική συνομιλία και οδηγείται μόνο από ανθρώπους που διαιωνίζουν τον μύθο.

Αλλά είναι πραγματικά πραγματικό;

Το πάγωμα είναι φευγαλέο. Στην επιφάνεια, οι κάτοικοι του Σηάτλ δεν είναι αγενείς ή προφανώς εχθρικοί με κανέναν τρόπο, όχι με μεγάλη απόσταση. Εάν ρωτάτε κάποιον στο δρόμο για οδηγίες, θα πάρετε πιθανώς όλη τη βοήθεια που χρειάζεστε. Χαμογέψτε σε κάποιον, πιθανότατα θα χαμογελάσει πίσω. Προσπαθήστε να φτιάξετε νέους φίλους ή να βρείτε μια ημερομηνία και μπορεί να σας συναντήσουν ομάδες που δεν φαίνεται να θέλουν να σας επιτρέψουν ή μπορείτε να βρείτε το ακριβώς αντίθετο.

Συζητήστε με ταμίες ή baristas και είναι συχνά πιο φιλικές από πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το Freeze ανοίγει το άσχημο κεφάλι του μόνο σε ένα βαθύτερο επίπεδο, που σημαίνει όχι με την περιστασιακή επαφή, αλλά όταν οι αρχάριοι ελπίζουν να ενταχθούν. Άλλοι ισχυρίζονται ότι το Freeze του Σηάτλ θα μπλοκάρει ακόμη και τους ντόπιους να κάνουν επαφή με τα μάτια σας στους δρόμους.

Πόσο αληθινό ή ψευδές εξαρτάται από την προσωπική εμπειρία. Ως κάποιος που μετακόμισε εδώ και καιρό, δεν βρήκα την αλήθεια στο Freeze του Σιάτλ, αλλά γνωρίζω άμεσα τους ανθρώπους που λένε ότι δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό.

Θεωρίες

Οι θεωρίες για το τι έχει προκαλέσει το φάσμα Freeze από μια ματιά στη σκανδιναβική κληρονομιά του Σιάτλ από τους Seattle Times (αποδεικνύεται ότι μόνο το 7% των ιθαγενών του Σιάτλ προέρχονται από τους Βίκινγκς) σε σκέψεις που μπορεί να είναι ο καιρός. Ορισμένοι θεωρούν ότι το Σιάτλ κατοικείται από εσωστρεφείς, λόγω των πολλών θέσεων εργασίας τεχνολογίας εδώ.

Η αλήθεια?

Η αλήθεια είναι πιθανό κάπου ενδιάμεσα. Το Σιάτλ είναι μια πόλη. Οι άνθρωποι στις πόλεις τρέχουν συχνά προς και από την εργασία. Είναι απασχολημένοι. Υπάρχει μια πιο έντονη ενέργεια από ό, τι στα προάστια. Το Σιάτλ είναι μια πόλη μεταμοσχεύσεων, οπότε ίσως το Freeze του Σιάτλ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ό, τι τα μεταμοσχεύματα να συνηθίσουν στην ενέργεια της πόλης. Πραγματικά, η πόλη δεν αισθάνεται τόσο απρόσιτη καθόλου, αλλά σε αντίθεση με τον Νότο όπου η φιλοξενία είναι ο κανόνας, θα συναντήσετε πιθανώς μερικά άτομα ή ομάδες που δεν είναι τόσο φιλόξενοι όσο άλλοι. Αυτό είναι ακριβώς το όνομα του παιχνιδιού με μια πόλη γεμάτη με μεταμοσχεύσεις που ήρθαν εδώ για κολέγιο ή εργασία ή για αλλαγή σκηνικού, καθώς και ντόπιους που επιδιώκουν να διατηρήσουν τον πολιτισμό της πόλης τους.

Το Σιάτλ είναι μια πόλη της διαφορετικότητας και οι κοινωνικές της αντιδράσεις είναι εξίσου διαφορετικές. Δεν υπάρχει ενιαία κουλτούρα φιλοξενίας που να ρυθμίζει τη στέγη. Πιθανότατα όσοι έχουν αισθανθεί την κατάψυξη στο Σιάτλ απλά πρέπει να προσεγγίσουν μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων μέχρι να βρουν ανθρώπους που ταιριάζουν με το επίπεδο κοινωνικής αλληλεπίδρασης που αναζητούν, είτε αυτό σημαίνει περισσότερα ... ή ακόμα λιγότερα. Επειδή δεν κάνουν λάθος, υπάρχουν πολλά introverts στην πόλη επίσης.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει τέτοια καταπληκτική ποικιλομορφία στο Σιάτλ ότι ο καθένας μπορεί να βρει κάποιον με τον οποίο να σχετίζεται. Εάν είστε μεταμόσχευση, αναζητήστε ομάδες στο Meetup ή στο Facebook που συνδέονται με τα ενδιαφέροντά σας. Κοιτάξτε τις πινακίδες στα τοπικά βιβλιοπωλεία για να διασκεδάσετε. Συμμετάσχετε σε μια ομάδα δραστηριοτήτων, όπως Εκδηλώσεις και Περιπέτειες, σε μια λέσχη βιβλίων ή σε μια ομάδα τροφίμων. Κλείστε σε ένα από τα πολλά, πολλά καφενεία και αναζητήστε άλλους που κάθονται μόνοι τους που μπορεί να είναι έτοιμοι για συνομιλία.

Οι επιλογές είναι πολλές.

Υπάρχει ακόμη και μια ομάδα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ξεπαγώσει το Σιάτλ Freeze περιλαμβάνει την ομάδα Meetup που ονομάζεται Seattle Anti-Freeze.