Τα πάντα για το Downtown Tacoma, από τα εστιατόρια έως τα μουσεία και άλλα

Προφίλ γειτονιάς του Downtown Tacoma Washington

Το κέντρο της πόλης Tacoma είναι μια σχετικά μικρή περιοχή του Tacoma συνολικά, αλλά την τελευταία δεκαετία έχει αναπτυχθεί για να περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, ορόσημα και πράγματα να κάνουμε στην πόλη. Μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης στη δεκαετία του 1970 και του '80, το κέντρο της πόλης T-Town άρχισε μια διαδικασία ανανέωσης και αναζωογόνησης στη δεκαετία του 1990, η οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό επιτυχής. Σήμερα, υπάρχουν πολλά σημαντικά μουσεία, μια σειρά από εστιατόρια, θέατρα και έργα τέχνης.

Αυτά τα πράγματα συνδυάζονται για να κάνουν την περιοχή στο κέντρο της πόλης ένα εξαιρετικό μέρος για μια περιήγηση με τα πόδια ή μια μέρα ή νύχτα έξω με μια ημερομηνία ή τους φίλους ή την οικογένεια.

Αξιοθέατα και πράγματα να κάνουμε

Από τα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Tacoma, μερικά από τα καλύτερα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Downtown Tacoma βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, αλλά το Link Light Rail είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκουραστείτε στην περιοχή της λεωφόρου του Pacific. Τα μουσεία στο κέντρο περιλαμβάνουν το Μουσείο Τέχνης Tacoma , το Μουσείο Ιστορίας της Ουάσινγκτον , το Μουσείο Γυαλιού, το LeMay - το Μουσείο Αυτοκινήτου της Αμερικής και το Παιδικό Μουσείο του Tacoma . Όλοι αξίζουν μια επίσκεψη, αλλά ίσως το καλύτερο all-around είναι το Tacoma Art Museum και το μουσείο αυτοκινήτων.

Το Downtown Tacoma είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε τις πολλές δημόσιες εγκαταστάσεις τέχνης που βρέθηκαν εδώ. Η Γέφυρα του Γυαλιού είναι η κορυφαία εγκατάσταση τέχνης, αλλά έχει και τον πρακτικό σκοπό να συνδέει το κέντρο της πόλης με την Dock Street όπου βρίσκεται το Μουσείο Γυαλιού.

Άλλες εγκαταστάσεις έργων τέχνης μπορούν να βρεθούν πάνω και κάτω από την Pacific Avenue. Το Union Station είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε αν είναι τέχνη που αναζητάτε. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι αρκετά δροσερή και για να συμπληρώσει αυτό, υπάρχουν εγκαταστάσεις του καλλιτέχνη Dale Chihuly σε όλο το κτίριο. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Η πραγματοποίηση περιηγήσεων με τα πόδια για να δείτε τις δημόσιες εγκαταστάσεις τέχνης μπορεί να είναι μια εξαιρετική ημέρα έξω.

Η περιοχή θεάτρου βρίσκεται επίσης στο κέντρο της πόλης κοντά στην 9η και Broadway περιοχή. Εδώ, το θέατρο Pantages, το Ριάλτο και το θέατρο στην πλατεία συνδέονται με την υπόλοιπη πόλη μέσω Link Light Rail και παρουσιάζονται από κλασσικές μουσικές παραστάσεις σε τζαζ και μπλουζ σε έργα παγκόσμιας κλάσης. Κοντά στην περιοχή του θεάτρου, το Antique Row είναι το καλύτερο μέρος στην πόλη για να πάει το antiquing, καθώς υπάρχουν περίπου 20 αντίκα καταστήματα, όλα μέσα σε λίγα τετράγωνα το ένα το άλλο.

Το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον - Tacoma campus βρίσκεται επίσης στην καρδιά του κέντρου, απέναντι από το Union Station. Η πανεπιστημιούπολη είναι ελκυστική και έχει ένα βιβλιοπωλείο ανοιχτό στο κοινό. Είναι επίσης η θέση του μεγαλύτερου μέρους των σημάτων φαντασμάτων του Tacoma (σημάδια ζωγραφισμένα πάνω σε ιστορικά κτίρια που είναι συχνά περίπου εκατό ή περισσότερα χρονών).

Εστιατόρια

Τα εστιατόρια στο κέντρο του Tacoma περιλαμβάνουν μερικά από τα καλύτερα σημεία για φαγητό στην πόλη - θα βρείτε σχεδόν κάθε είδος κουζίνας ή εύρος τιμών. Φθηνότερες επιλογές αφθονούν και περιλαμβάνουν τον Jack in the Box, τον Taco del Mar και πολλά αρκετά καλά σημεία teriyaki, αλλά οι πραγματικές προσφορές εδώ δεν βρίσκονται στα παραδοσιακά αλυσίδα εστιατορίων.

Για ένα γευστικό γεύμα με νόστιμο αλλά και οικονομικό κόστος, κατευθυνθείτε προς το Εργοστάσιο και Εστιατόριο Harmon Brewing, το Εργοστάσιο Παλαιών Σπαγγέτι ή το Ελβετικό.

Η Rock Wood Fired Kitchen έχει επίσης την έδρα της στο Tacoma, δίπλα στο The Swiss. Το Rock έχει επίσης μπουφέ με πίτσες λίγες ημέρες της εβδομάδας για μεσημεριανό γεύμα.

Για την νύχτα της ημέρας ή άλλες ειδικές περιπτώσεις, τα εστιατόρια στο κέντρο του Tacoma έχουν επίσης καλύψει τις επιλογές σας από το The Melting Pot και το El Gaucho στο Pacific Grill και στην Indochine. Όλα αυτά είναι εξαιρετικές επιλογές για μια ιδιαίτερη περίσταση με όμορφη τοποθεσία και καταπληκτικό φαγητό.

Νυχτερινή ζωή

Η νυχτερινή ζωή του Tacoma τείνει προς μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα από το κοντινό Seattle, αλλά περιλαμβάνει πολλά μέρη για να περάσετε μια βραδιά στην πόλη.

Η περιοχή θεάτρου στο 9ο και το Broadway αποτελείται από τρία θέατρα που βρίσκονται δίπλα στην άλλη. Οι περισσότερες Παρασκευές και Σάββατο βράδυ, θα βρείτε μουσικές παραστάσεις, θεατρικές παραστάσεις, headliners ή κάτι άλλο που συμβαίνει σε ένα ή περισσότερα από αυτά.

Σε κοντινή απόσταση από τα θέατρα υπάρχουν αρκετές παμπ και νυχτερινά κέντρα, ειδικά μερικά τετράγωνα στον Ειρηνικό.

Το Tacoma Comedy Club δεν είναι επίσης πολύ μακριά από τον πυρήνα του κέντρου και φέρνει ένα πλήρες φάσμα πράξεων, από τοπικές μέχρι και εθνικά γνωστές.

Ιστορία

Για τους λάτρεις της τοπικής ιστορίας, η μεγαλύτερη κλήρωση στο κέντρο της πόλης μπορεί να είναι η ιστορία της, η οποία περιλαμβάνει περιόδους άνθησης και προτομής. Κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1900, το κέντρο της πόλης ήταν το μέρος που έπρεπε να γίνει. Πολλοί από τους κορυφαίους λιανοπωλητές βρισκόταν εδώ και έτσι οι αγοραστές ήρθαν να γεμίσουν τους δρόμους τα Σαββατοκύριακα. Μετά την κατασκευή του Tacoma Mall στη δεκαετία του 1960, πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης μετεγκαθίστανται, αφήνοντας το κέντρο της πόλης ερειπωμένο και άδειο. Για πολλές από τις δεκαετίες του '70, '80 και αρχές '90, αυτό το τμήμα της πόλης ήταν το τελευταίο μέρος για οικογένειες ή επισκέπτες.

Ωστόσο, πρόσφατα, καταβλήθηκε προσπάθεια να διευρυνθεί ο τομέας αυτός, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής πολιτιστικών ιδρυμάτων όπως τα μουσεία και τα εκλεκτά εστιατόρια. Αρκετά κτίρια condo και πολυκατοικίες έχουν προστεθεί από τα μέσα της δεκαετίας του '90. Ενώ υπάρχουν ακόμα μπαλώματα στο κέντρο της πόλης Tacoma που παραμένουν τραχιά γύρω από τις άκρες, οι προσπάθειες αναζωογόνησης έχουν σε μεγάλο βαθμό καταστήσει ένα εξαιρετικό μέρος για μια μέρα ή βράδυ έξω.