Μόναχο Gay Pride 2016 - Ημέρα του Χριστόφορου Οδού Munchen 2016

Πλούσια ιστορική και εξαιρετικά γοητευτική, η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Γερμανίας, η βαυαρική μητρόπολη του Μονάχου (πληθυσμός 1,4 εκατομμυρίων) είναι γνωστή στους ταξιδιώτες για πολλά χαρακτηριστικά - πλούσια φυλλώδη πάρκα (και εγγύτητα στις Άλπεις), καταξιωμένα μουσεία και γκαλερί, τα τρόφιμα και τη μπύρα (που γιορτάζουν με ιδιαίτερη γεύση κατά τη διάρκεια του Oktoberfest), καθώς και παγκοσμίου φήμης αγορές. Μεταξύ των πολιτιστικών κέντρων της Δυτικής Ευρώπης, το Μόναχο δεν μπορεί να θεωρηθεί τόσο σημαντικό όπως και άλλες γερμανικές πόλεις όπως το Βερολίνο , το Αμβούργο και η Κολωνία ως κύριος προορισμός LGBT, αλλά αυτή η πόλη μέσα σε λίγες ώρες τρένου ή οδικώς από τη Βιέννη , τη Ζυρίχη και το Ίνσμπρουκ έχει έναν τεράστιο και αρκετά ορατό πληθυσμό ομοφυλόφιλων και λεσβιών.

Και από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου κάθε έτους, με περισσότερες από 10 ημέρες γεγονότων που οδηγούν στο μεγάλο Σαββατοκύριακο, είναι η περιοχή της Pride του Μονάχου, γνωστή και ως Ημέρα Χριστόφορου Οδού (CSD) München - η ημερομηνία αυτή είναι 9 Ιουλίου και 10, 2016.

Τα γεγονότα που σχετίζονται με το Gay Pride ξεκινούν στις 2 Ιουλίου και περιλαμβάνουν μια σειρά από συμβαλλόμενα μέρη, συναθροίσεις και άλλες εκδηλώσεις. Μπορείτε να μεταφέρετε ουσιαστικά μέσω μιας διαδικτυακής (γερμανικής) έκδοσης στον ιστότοπο Pride.

Σχεδιάζετε να επισκεφθείτε το Μόναχο με τρένο; Εδώ είναι η εσωτερική σέσουλα για την αγορά ενός Eurail Pass.

Κατά τη διάρκεια του κύριου Σαββατοκύριακου Pride, οι εορταστικές εκδηλώσεις αρχίζουν το Σάββατο το μεσημέρι με την παρέλαση Gay Gay Pride Parade, η οποία αρχίζει στη Marienplatz και κινείται προς τα αριστερά γύρω από το κέντρο της πόλης, περνώντας από την Karlsplatz, την Sendlinger Tor, τη Gartnerplatz και την Viktualienmarkt. κοντά στο Jakobsplatz στο Rindermarkt. Η πορεία ακολουθείται από το φεστιβάλ οδού CSD του Μονάχου , με στάσεις τόσο στη Marienplatz όσο και στο Rindermarkt, που πραγματοποιούνται μέχρι τα μεσάνυχτα.

Υπάρχει χορός σε DJs στο Rindermarkt και μια σκηνή με ζωντανές παραστάσεις, οικογενειακές δραστηριότητες και έκθεση τέχνης στο Marienplatz. Το βράδυ, πολλά πάρτι Pride πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, το Φεστιβάλ Οδός CSD στο Μόναχο συνεχίζει και στις δύο προαναφερθείσες τοποθεσίες από τις 11 π.μ. έως τις 10 μ.μ., με ακόμα περισσότερη μουσική, χορό, πάρτι και διασκέδαση.

Εδώ είναι μια ματιά στο Χάρτης Pride του Μονάχου για λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδρομή παρέλασης καθώς και καταλόγους και τοποθεσίες των gay μπαρ, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις σε όλη την πόλη.

Ομοφυλόφιλοι πόροι του

Η ανακάλυψη της γκέι σκηνής στο Μόναχο είναι σχετικά εύκολη - ανατρέξτε σε χρήσιμες ιστοσελίδες αγγλικής γλώσσας, όπως το Patroc.com Munich Gay Guide και το παρόμοιο βοηθητικό οδηγό Nighttours Munich Gay.

Το Γραφείο Τουρισμού του Μονάχου παράγει επίσης ένα καταπληκτικό site που προσφέρει άφθονες συμβουλές και βοήθεια για τον σχεδιασμό διακοπών και το site της γερμανικής υπηρεσίας τουρισμού για τα ταξίδια GLBT έχει ένα μεγάλο τμήμα για το Μόναχο και τη νότια Γερμανία.