Βιέννη Gay Pride 2016 - Βουδαπέστη παράσταση ουράνιου τόξου 2016

Γιορτάζοντας την Gay Pride στην πρωτεύουσα της Αυστρίας

Με πληθυσμό περίπου 2 εκατομμυρίων κατοίκων, πλούσια πολιτιστική σκηνή και ζωντανή και αρκετά ορατή ομοφυλοφιλική και λεσβιακή κοινότητα, η αυστριακή πρωτεύουσα της Βιέννης είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της κεντρικής Ευρώπης όλο το χρόνο και είναι ένα ιδιαίτερα όμορφο μέρος για να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια Vienna Gay Pride, η οποία διοργανώνεται σε μια εβδομάδα από τα μέσα μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Οι ημερομηνίες αυτού του έτους είναι 14 Ιουνίου έως 18 Ιουνίου 2016.

Παραδοσιακά, οι κύριες συνιστώσες του Gay Pride της Βιέννης είναι το Pride Village , το οποίο διοργανώνεται στην πολύ εξέχουσα και κεντρική πλατεία του Δημαρχείου της πόλης ή στη Wiener Rathausplatz, μέσα από τις πέντε ημέρες της Pride, που αρχίζουν την Τρίτη 14 Ιουνίου (ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στο Pride Village φέτος, ελέγξτε τον ιστότοπο Pride για ενημερώσεις).

Και το Σάββατο 18 Ιουνίου, η πολύχρωμη παρέλαση Rainbow (Regenbogenparade) προχωράει μέσα από την πόλη. Ακολουθεί ένα πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Βιέννης Gay Pride.

Βρετανοί πόροι

Πολλά γκέι μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης καθώς και εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα που γίνονται δημοφιλείς σε γκέι έχουν ειδικές εκδηλώσεις και πάρτι σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Pride. Ελέγξτε τον Παγκόσμιο οδηγό Patroc της Βιέννης και το Nighttours Vienna Gay Guide για καθοδήγηση σχετικά με την LGBT σκηνή της πόλης. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο εξαιρετικό site GLBT που παράγεται από την επίσημη τουριστική οργάνωση της πόλης, το Tourist Board της Βιέννης.