Οικογενειακές Διακοπές Δομινικανής Δημοκρατίας

Τα τελευταία χρόνια οι διακοπές στη Δομινικανή Δημοκρατία έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς, λόγω των όμορφων παραλιών της χώρας και πολλών θέρετρων all-inclusive.

Το DR είναι μέρος της Ισπανίας, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής, το οποίο μοιράζεται με τη χώρα της Αϊτής. Η πλευρά DR του νησιού είναι ισπανόφωνο και έχει απολαύσει μια σχετικά σταθερή κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες. Ο τουρισμός έχει τροφοδοτήσει την πρόσφατη εξέλιξη.



Η ισπανιόλα βρίσκεται ανατολικά της Τζαμάικα και της Κούβας. Η Δομινικανή Δημοκρατία καταλαμβάνει την ανατολική πλευρά του νησιού, κάνοντας την απόσταση από το Μαϊάμι περίπου 900 μίλια. Το DR έχει πολλά διεθνή αεροδρόμια. Οι επισκέπτες μπορούν να πετούν απευθείας στις περιοχές Punta Cana και La Romana.

Δημοφιλή σημεία διακοπών στη Δομινικανή Δημοκρατία

Punta Cana: Πάνω από 30 χρόνια πριν, η ανατολική ακτή της Δομινικανής Δημοκρατίας ήταν μια πυκνή ζούγκλα με ελάχιστους δρόμους. Η Club Med, η αρχική εταιρεία all-inclusive του θέρετρου, είδε τις τουριστικές δυνατότητες στις παραλίες άμμου και γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής και ξεπέρασε τα 75 στρέμματα της prime beachfront. Άλλα θέρετρα ακολούθησαν το παράδειγμά τους, μετασχηματίζοντας την περιοχή και σήμερα πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες ανά έτος σμήνος στην περιοχή που είναι γνωστή τώρα ως Punta Cana.

Το Puerto Plata είναι μια άλλη περιοχή με το δικό του αεροδρόμιο στη δυτική πλευρά κατά μήκος της βόρειας ακτής.

Αυτή η περιοχή διαθέτει μια σειρά θέρετρα, συμπεριλαμβανομένων πολλών εμπορικών σημάτων που βρίσκονται στο συγκρότημα Playa Dorado.

Η βόρεια ακτή της DR έχει πεδιάδες από την πλευρά της Καραϊβικής, αλλά είναι δημοφιλής για σέρφινγκ, windsurfing, boogie boarding και προσφέρει μερικές ωραίες ευκαιρίες για να φύγετε από το θέρετρο και να βγείτε έξω. Η πόλη του Cabarete είναι άνετη για τον τουρισμό, και πολλοί expats έχουν εγκατασταθεί εδώ για αθλήματα συμπεριλαμβανομένης της kiteboarding. Το Susua και η Samana είναι άλλες τουριστικές παραλίες στη βόρεια ακτή.

Η πρωτεύουσα του Santo Domingo , εν τω μεταξύ, είναι ο παλαιότερος ευρωπαϊκός οικισμός στον Νέο Κόσμο και βρίσκεται στη νότια ακτή. Το πολυτελές θέρετρο Casa de Campo βρίσκεται στη νότια ακτή, αλλά πιο ανατολικά, κοντά στη La Romana .

Τι είναι ιδιαίτερο για τη Δομινικανή Δημοκρατία

Τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν τις παραλίες λευκής άμμου της Punta Cana. kiteboarding στη βόρεια ακτή. οροσειρές με ιππασία, ράφτινγκ ποταμών και καταρράκτες. Το Merengue είναι ένας πιασάρικος χορός που μαθαίνουν πολλοί τουρίστες.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, το DR ήταν ένα από τα λιγότερο ακριβά σημεία στην Καραϊβική για all-inclusive θέρετρα. Πιο πρόσφατα, η τάση έχει προς πιο υψηλές ιδιότητες, αλλά ο προϋπολογισμός-minded μπορεί να βρει ακόμα να βρει επιλογές.

Αυτή εξακολουθεί να είναι μια σχετικά λιγότερο ανεπτυγμένη χώρα, οπότε ακόμη και σε ένα θέρετρο, σκεφτείτε τις προφυλάξεις για την υγεία.

Να είστε επιφυλακτικοί από το νερό της βρύσης (ακόμη και για το βούρτσισμα των δοντιών) και να τρώτε ωμά φρούτα και λαχανικά. Ελέγξτε με το θέρετρο για τις πρακτικές ύδρευσης και παρασκευής τροφίμων.

- Επεξεργασμένο από την Suzanne Rowan Kelleher