Η θεραπευτική δύναμη των θερμικών υδάτων της Ίσκιας

Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες Ιταλοί, Γερμανοί και Ανατολικοευρωπαίοι συρρέουν στην Ίσκια, ένα ηφαιστειογενές νησί στα ανοικτά των ακτών της Ιταλίας, για να εξασκηθεί σε σάλους ανά άρωμα ή "υγεία μέσω ύδατος". Αλλά είναι περισσότερο από ένα θέμα χαλάρωσης σε ζεστό νερό. Αν αυτό είναι όλο, θα μπορούσαν να απολαύσουν τις μπανιέρες τους στο σπίτι.

Το ιταλικό Υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει τα νερά εδώ ως νόμιμη θεραπεία για την αρθρίτιδα, την οστεοπόρωση, τη χρόνια φλεγμονή του ισχιακού νεύρου, τις φλεγμονές του πρωτεύοντος αναπνευστικού συστήματος και τις δερματικές διαταραχές, αποτελεσματικότερα όταν λαμβάνεται σε μια καθημερινή θεραπεία πάνω από δώδεκα ημέρες.

Το Ischia είναι ένα ηφαιστειογενές νησί , το οποίο αντιπροσωπεύει την υψηλή συγκέντρωση των ιαματικών νερών - 103 θερμές πηγές και 29 φουμαρόλες. Αυτό είναι το υψηλότερο από κάθε προορισμό spa στην Ευρώπη. Αλλά δεν είναι μόνο η ποσότητα των υδάτων, είναι η ποιότητα.

Πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, όξινο ανθρακικό, νάτριο, θείο, ιώδιο, χλώριο, σίδηρο, κάλιο και μικρο στοιχεία άλλων δραστικών ουσιών, τα νερά είναι γνωστά ως "πολυδραστικά" λόγω των πολυάριθμων ωφέλιμων ιδιοτήτων τους. Το νάτριο προκαλεί μια καταπραϋντική κατάσταση που χαλαρώνει τους μύες. η περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μαγνήσιο διεγείρει την πεπτική δραστηριότητα. Το θείο είναι αντιφλεγμονώδες. και το κάλιο είναι απαραίτητο για τη δυναμική των μυών. Αλλά υπάρχει ένα μυστικό συστατικό: το ραδόνιο, σε πολύ χαμηλές δόσεις, που διεγείρει το ενδοκρινικό σύστημα.

Όταν η Μαρία Κούρι ήρθε στην Ίσκια το 1918, διαπίστωσε ότι τα νερά ήταν ραδιενεργά, με διάφορα συστατικά του ραδίου, του ραδονίου, του θορίου, του ουρανίου και του ακτινίου.

Τα επίπεδα είναι εξαιρετικά χαμηλά και, αντί να σας βλάψουν, τονώστε το ενδοκρινικό σύστημα. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν επιτρέπονται στις πισίνες επειδή το ενδοκρινικό τους σύστημα είναι ήδη ενεργό.

Το ραδιενεργό περιεχόμενο του ιαματικού νερού της Ίσκια εξηγεί γιατί πρέπει να πάτε στο νησί για να πάρετε το όφελος.

Το ραδόνιο έχει τόσο σύντομο χρόνο ημιζωής ώστε τα ύδατα δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα εάν εμφιαλωθούν και μεταφερθούν αλλού.

Το ραδόνιο είναι ένα αέριο που διαλύεται στο νερό και προέρχεται από ένα σωματίδιο άλφα που προέρχεται από ένα άτομο ραδίου. Όντας αέριο, απορροφάται στο δέρμα και εξαλείφεται αρκετές ώρες αργότερα. Η ραδιενέργεια των υδάτων του Ischian δεν είναι επιβλαβής. Τα επίπεδα είναι τόσο χαμηλά ώστε ένα φύλλο χαρτιού να είναι αρκετό για να το εμποδίσει να διεισδύσει. Και επειδή το ραδόνιο απομακρύνεται πάντα γρήγορα, δεν είναι σε θέση να βιοσυσσωρεύσει.

Τα θερμικά μεταλλικά νερά της Ischia προέρχονται από υπόγειες δεξαμενές τροφοδοτούμενες από βρόχινα ύδατα που διεισδύουν σε πορώδες έδαφος. Στη συνέχεια θερμαίνεται από πηγές θερμότητας που βρίσκονται στα βάθη του εδάφους. Το νερό μετατρέπεται σε ατμό και ανεβαίνει στην επιφάνεια. Ο ατμός θερμαίνει τις επιφανειακές και τις υπόγειες πηγές νερού για τη δημιουργία του θερμικού μεταλλικού νερού.

Τον 16ο αιώνα, ένας γιατρός της Νάπολης, που ονομάστηκε Guilio Iasolino, επισκέφθηκε το νησί και αναγνώρισε το ιατρικό δυναμικό των ιαματικών νερών. Άρχισε να κάνει εμπειρική έρευνα με τη θεραπεία έξι ή επτά ασθενών σε κάθε πηγή και περιγράφοντας τα αποτελέσματα. Με την πάροδο του χρόνου ανακάλυψε ποιες πηγές ήταν πιο ωφέλιμες για συγκεκριμένες συνθήκες και δημοσίευσε ένα βιβλίο, Φυσικά διορθωτικά μέτρα που είναι το νησί Pithaecusa, γνωστό ως Ischia.

Εξακολουθεί να θεωρείται ένας μεγάλος πόρος για την κατανόηση του ευεργετικού αντίκτυπου των διαφόρων πηγών.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απολαύσετε τα ιαματικά νερά της Ischia. Σχεδόν κάθε ξενοδοχείο διαθέτει τη δική του θερμική πισίνα που μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά. Υπάρχουν ιαματικά υδάτινα πάρκα όπου μπορείτε να απολαύσετε τη μέρα σας, μούσκεμα σε πισίνες διαφόρων στυλ και θερμοκρασιών.