Τι είναι η Ρεφλεξολογία;

Ρεφλεξολογία λειτουργεί σε σημεία στα πόδια σας, τα χέρια και το κεφάλι

Ρεφλεξολογία είναι μια παρεξηγημένη θεραπεία σπα. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ένα μασάζ ποδιών, και, δυστυχώς, ορισμένοι θεραπευτές σπα αντιμετωπίζουν έτσι. Είναι επίσης ευρέως ότι είναι μια αρχαία κινεζική θεραπεία. Παρόλο που οφείλει σίγουρα χρέος στο παρελθόν, η ρεφλεξολογία ως τρόπος θεραπείας αναπτύχθηκε στην Αμερική τον 20ό αιώνα.

Τι είναι λοιπόν η ρεφλεξολογία; Ρεφλεξολογία είναι μια θεραπεία σπα όπου ο θεραπευτής εργάζεται σε αντανακλαστικά σημεία στα πόδια, τα χέρια και τα αυτιά σας που θεωρείται ότι σχετίζονται με συγκεκριμένα όργανα και αδένες στο σώμα.

Η τόνωση αυτών των σημείων με την πίεση των δακτύλων προωθεί την υγεία στα όργανα και τους αδένες μέσω των ενεργειακών οδών του σώματος.

Όταν γίνεται από ειδικευμένο ιατρό, η ρεφλεξολογία είναι μια βαθιά χαλαρωτική θεραπεία με οφέλη που μπορούν να αισθανθούν σε όλο το σώμα. Ο θεραπευτής θα χρησιμοποιήσει διάφορες τεχνικές που περιλαμβάνουν κρατήσεις, πίεση δακτύλων, ζύμωμα, περιστροφή και τρίψιμο.

Η Επίδραση της Ρεφλεξολογίας πρέπει να αισθάνεται σε όλο το σώμα

Οι καλύτεροι θεραπευτές περιλαμβάνουν επίσης τα χέρια και τα πόδια ως μέρος της θεραπείας ρεφλεξολογίας, και θα πρέπει να αισθανθείτε ένα αποτέλεσμα σε όλο το σώμα. Εάν ο θεραπευτής είναι λιγότερο εξειδικευμένος ή ανεπαρκώς εκπαιδευμένος, θα αισθανθείτε σαν να είχατε ένα πολύ μακρύ μασάζ ποδιών.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι άνθρωποι ασκούσαν κάποια μορφή θεραπείας χεριών και ποδιών πριν από 4.000 χρόνια στην Κίνα και την Αίγυπτο. Η σύγχρονη ανακαλύφηση κάποιου είδους συστηματοποιημένης θεραπείας των ποδιών αποδίδεται στον Δρ. William Fitzgerald, ο οποίος τον αποκαλούσε "Zone Therapy". Οι ιδέες του ήρθαν στην προσοχή του κοινού σε ένα άρθρο του 1915, «Για να σταματήσουμε τον πονόδοντο, πιέστε το δάκτυλό σας», που δημοσιεύτηκε στο Everybody's Magazine.

Το έργο του επεκτάθηκε από τον Eunice Ingham, γνωστό ως "πρωτοπόρο της σύγχρονης ρεφλεξολογίας". Χαρτογράφησε με προσοχή τα πόδια με όλα τα αντίστοιχα όργανα και τους αδένες του σώματος. Η Ingham επινόησε ένα σύστημα τεχνικών που επιτρέπει στον επαγγελματία να επικοινωνήσει με τα αντανακλαστικά με τον πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο.

Αυτό το σύστημα είναι γνωστό ως "Original Ingham Method" και παρόλο που αυτή η μέθοδος έχει ακόμα βελτιωθεί, η κληρονομιά της εξακολουθεί να αποτελεί το θεμέλιο της σύγχρονης ρεφλεξολογίας.

Τι πρέπει να ξέρετε για Reflexology