Τους νόμους και τις κυρώσεις των ναρκωτικών στην Κεντρική Αμερική

Η κατανάλωση ψυχαναγκαστικών φαρμάκων στην Κεντρική Αμερική είναι σχετικά χαμηλή, αλλά η Κεντρική Αμερική και το Μεξικό αντιπροσωπεύουν το κύριο μονοπάτι για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως την κοκαΐνη. Ως αποτέλεσμα του εμπορίου ναρκωτικών, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική έχουν το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας παγκοσμίως .

Ωστόσο, οι χώρες της Κεντρικής Αμερικής παίρνουν σοβαρά την κατοχή και την κατανάλωση ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά είναι παράνομα σε ολόκληρη την Κεντρική Αμερική, και οι ταξιδιώτες υπόκεινται όλοι σε τοπικούς νόμους και κυρώσεις για τα ναρκωτικά, οι οποίοι συχνά είναι εξαιρετικά σοβαρές (όπως και σε χρόνια σε μια υπερπλήρη σοβαρή φυλακή).

Τους νόμους περί ναρκωτικών και τις κυρώσεις στην Κόστα Ρίκα

Εκτός από το αλκοόλ και τον καπνό, τα ναρκωτικά ψυχαγωγίας είναι παράνομα στην Κόστα Ρίκα και η διακίνηση ναρκωτικών αποτελεί ένα αυξανόμενο πρόβλημα στη χώρα. Ωστόσο, ενώ η κάνναβη είναι παράνομη, οι αστυνομικοί στην Κόστα Ρίκα γενικά δεν κρατούν ανθρώπους που μεταφέρουν μικρές ποσότητες μαριχουάνας για προσωπική κατανάλωση. οι παραλιακές πόλεις τείνουν να είναι οι πιο χαλαρές. Ωστόσο, η χρήση από τους ντόπιους δεν είναι πολύ διαδεδομένη: το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) θέτει το ετήσιο ποσοστό του καπνίσματος στους ανθρώπους στην Κόστα Ρίκα ηλικίας μεταξύ 12 και 70 ετών σε ένα τοις εκατό (σε σύγκριση με τη χρήση οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχονται στο 13,7%).

Τους νόμους περί ναρκωτικών και τις κυρώσεις στη Γουατεμάλα

Η διακίνηση ναρκωτικών είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στη Γουατεμάλα , το οποίο συνορεύει με το Μεξικό στα βόρεια. Οι κυρώσεις για τη διακίνηση ναρκωτικών στη Γουατεμάλα είναι σοβαρές και κυμαίνονται από 10 έως 20 χρόνια στις υπερπλήρεις, βίαιες φυλακές της χώρας. οι κυρώσεις για την απλή χρήση ναρκωτικών κυμαίνονται από 8 έως 15 έτη.

Ενώ το UNODC θέτει το ετήσιο ποσοστό χρήσης μαριχουάνας στους ανθρώπους στη Γουατεμάλα στο 4,8%, το οποίο είναι μέτριο, ο κίνδυνος δεν αξίζει τον κόπο.

Τους νόμους και τις κυρώσεις των ναρκωτικών στο Μπελίζ

Το Μπελίζ έχει το υψηλότερο ποσοστό χρήσης μαριχουάνας στην Κεντρική Αμερική. το UNODC βάζει τον ετήσιο ρυθμό χρήσης στους ανθρώπους της Μπελίζε σε 8,5%.

Σε πολλές τουριστικές περιοχές με βαρύτητα στη χώρα, η στάση απέναντι στην κατανάλωση μαριχουάνας είναι χαλαρή, ακόμη και μέρος του τοπικού πολιτισμού. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι παράνομη και η κατοχή μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα ή φυλάκιση. Για τα σκληρότερα φάρμακα κατοχής μεγαλύτερων ποσών, οι ποινές μπορεί να είναι πολύ σοβαρές.

Τους νόμους περί ναρκωτικών και τις κυρώσεις στην Ονδούρα

Η διακίνηση ναρκωτικών, ιδιαίτερα η κοκαΐνη, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στην Ονδούρα και είναι υπεύθυνο για το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και δολοφονίας της χώρας. Η χρήση ναρκωτικών εντός της Ονδούρας είναι πολύ χαμηλή - το UNODC τοποθετεί, για παράδειγμα, το ετήσιο ποσοστό του καπνίσματος σε άτομα που πάσχουν από κάπνισμα μεταξύ των ανθρώπων στην Ονδούρα. Οι καταδικασθέντες παραβάτες ναρκωτικών στην Ονδούρα μπορούν να αναμένουν μακρές ποινές φυλάκισης και βαριά πρόστιμα.

Τους νόμους περί ναρκωτικών και τις κυρώσεις στον Παναμά

Εάν είστε έξυπνοι, θα αποφύγετε τα ναρκωτικά με κάθε κόστος στον Παναμά . Επειδή ο Παναμάς συνορεύει με την Κολομβία , είναι μια σημαντική διέξοδος για τη διακίνηση ναρκωτικών και η χώρα παίρνει πολύ σοβαρά την κατοχή και την κατανάλωση ναρκωτικών. Παρόλο που η χρήση της μαριχουάνας από τον Παναμά είναι μέτρια - το UNODC θέτει το ετήσιο ποσοστό του καπνίσματος στον πληθυσμό στον Παναμά σε 3,6% - είναι παράνομο και η κατοχή ακόμη και μικρής ποσότητας ναρκωτικών τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό Moon, οι έμποροι ναρκωτικών δημιουργούν μερικές φορές αφελείς τουρίστες για αποτυχία ναρκωτικών, ελπίζοντας να μοιράζονται δωροδοκία με έναν διεφθαρμένο αστυνομικό.

Τους νόμους περί ναρκωτικών και τις κυρώσεις στη Νικαράγουα

Βρίσκεται ακριβώς στη μέση της Κεντρικής Αμερικής, η Νικαράγουα βρίσκεται επίσης στη μέση της διαδρομής λαθρεμπορίου ναρκωτικών μεταξύ της Νότιας Αμερικής και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενώ η χρήση μαριχουάνας είναι μέτρια στη Νικαράγουα, είναι παράνομη και μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης έως και 30 ετών.

Τους νόμους και τις κυρώσεις των ναρκωτικών στο Ελ Σαλβαδόρ

Αν και το Ελ Σαλβαδόρ είναι μικροσκοπικό, όλες οι χερσαίες αποστολές παράνομων ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική πρέπει να περάσουν από το Ελ Σαλβαδόρ ή την Ονδούρα στο δρόμο τους προς το Μεξικό. Ως αποτέλεσμα, το Ελ Σαλβαδόρ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με το έγκλημα και τη βία που σχετίζεται με τα ναρκωτικά. Οι κυρώσεις για χρήση και κατοχή ναρκωτικών στο Ελ Σαλβαδόρ είναι υψηλές.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τους εμπόρους ναρκωτικών της περιοχής. Ουσιαστικά, φροντίζουν την επιχείρησή τους και δεν θα σας ενοχλούν αν δεν τους σταματήσετε να κάνουν τα πράγματά τους - το 99% του χρόνου, οι ταξιδιώτες δεν επηρεάζονται.

> Επεξεργασμένο από τη Μαρίνα Κ. Βιλατόρο