Τι να περιμένετε όταν γευματίζετε σε εστιατόριο Nasi Padang

Φάτε όπως ένα τοπικό σε ένα από τα πολλά εστιατόρια Padang στην Τζακάρτα

Είναι μια περιφερειακή εμμονή, τρώει καλή και φθηνή. Τα εστιατόρια Padang ( nasi padang ) είναι η απάντηση της Ινδονησίας στην πρόσκληση για νόστιμη αλλά φθηνή τροφή που βασίζεται στο ρύζι, ανταγωνιζόμενη τη nasi kandar της Μαλαισίας και την κουζίνα Hawker της Σιγκαπούρης .

Επινοηθείσα και εισαγόμενη από τους μετανάστες Minangkabau από τη Δυτική Σουμάτρα, το Masakan Padang (κουζίνα Padang, που ονομάστηκε μετά την πρωτεύουσα της Δυτικής Σουμάτρας) μπορεί τώρα να βρεθεί σε ολόκληρη την περιοχή - φαγητά από την ινδονησιακή πρωτεύουσα της Τζακάρτα προς την ουρά Kampong Glam της Σιγκαπούρης στο τοπικό Nasi Padang ψιλοκομμένα σε όλο το ρύζι και κάρι μπορούν να στομαχίσουν.

Κρατήστε το 'Em Coming: Οι Μικροί Πλάκες του Nasi Padang

Η γοητεία της κουζίνας Padang έγκειται όχι μόνο στην ποικιλία των πιάτων, αλλά και στο σέρβις της, που ονομάζεται hidang .

Το φαγητό Padang σερβίρεται γενικά ως ένας μεγάλος αριθμός μικρών πιάτων που φέρουν διαφορετικούς τύπους πιάτων. Τα Diners χρεώνονται μόνο για τις πιατέλες που έχουν καταναλωθεί. οι ανέγγιχτες πιατέλες αφαιρούνται και σερβίρονται σε άλλους επισκέπτες.

Σίγουρα, όχι όλοι θα σκέφτονται ότι αυτός είναι ένας υγιεινός τρόπος για να σερβίρετε φαγητό (το φαγητό σας μπορεί να έχει επισκεφτεί και άλλα τραπέζια πριν χτυπήσει το δικό σας), αλλά το φαγητό μαγειρεύεται φρέσκο ​​κάθε μέρα και η τεράστια ποικιλία πιάτων σε ένα τυπικό Padang εστιατόριο μπορεί απλά να σας κερδίσει.

Τι να φάτε σε ένα εστιατόριο Padang

Θα γνωρίσετε ένα εστιατόριο Padang δίπλα στα κύπελλα των τροφίμων που στοιβάζονται στο παράθυρο του καταστήματος . Αυτά τα πιάτα είτε επιλέγονται από το παράθυρο, είτε επιλέγονται από ένα μενού ή απλά μεταφέρονται από έναν σερβιτόρο στο τραπέζι σας χωρίς να ζητούνται.

Το φαγητό σερβίρεται πάντα με μια γενναιόδωρη βοήθεια ρύζι.

Και η ποικιλία είναι μυαλό-boggling, αν νομίζετε ότι δύο κύρια μαθήματα ζουν μεγάλες. Αν κάθεστε με μια ομάδα φίλων, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε πάνω από δώδεκα πιάτα και θα συνεχίσουν να έρχονται όσο συνεχίζετε να τρώτε.

Ρύζι . Αυτή είναι η Ασία, ενώ όλα τα πιάτα σερβίρονται με ρύζι.

Το Curries και το σαμπάλ συχνά αναμιγνύονται με το ρύζι πριν καταναλωθούν.

Curry . Το πρόθεμα gulai προστίθεται σε οτιδήποτε σερβίρεται σε μια σάλτσα κάρυ καρύδας. Η κουζίνα Minangkabau σερβίρει κρέατα και παραπροϊόντα σπαρμένα σε κάρυ και η σάλτσα προορίζεται να αναμιχθεί με το ρύζι. Ορισμένα αλμυρά παραδείγματα περιλαμβάνουν το αυγολέμο ( gulai talua ή gulai telur ), το κεράτινο κόκκινο κεφάλι ( gulai kepala ikan kakap merah ), το κοκκινιστό συκώτι ( gulai ati ) και τους εγκεφάλους ( gulai otak ).

Κοτόπουλο. Το Minangkabau σερβίρει κοτόπουλο ( ayam ) με διάφορους τρόπους, από ψητό ( ayam bakar ) έως τηγανητό ( ayam goreng ) μέχρι στυλ Padang ( ayam pop - στιφάδο, στη συνέχεια πολύ λίγο τηγανητό). Μια σαμπάλα ή σάλτσα τσίλι σερβίρεται συχνά δίπλα σε κάθε πιάτο κοτόπουλου.

Το βόειο κρέας είναι ένα βασικό θεμέλιο της κουζίνας του Minangkabau, το οποίο χαρακτηρίζεται καλύτερα από το rendang : ένα πιάτο από κομμάτια βόειου κρέατος ψημένο σε τσίλι και γάλα καρύδας, που κρατιέται στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί τελείως το υγρό.

Το βόειο κρέας εξυπηρετείται επίσης ως dendeng , ένα είδος βοείου κνησμού. Suckers για τιμωρία μπορεί να αρέσει dendeng Balado , ή dendeng σερβίρεται σε σάλτσα τσίλι Minangkabau.

Μια πλούσια σούπα βοδινό ( soto padang ) μπορεί επίσης να παραγγελθεί ως ένα a la carte στοιχείο σε πολλά εστιατόρια Padang? αυτό είναι ένα αγαπημένο πρωινό για τους ντόπιους. Εάν θέλετε το βόειο κρέας που σερβίρεται σε ένα ραβδί, ζητήστε απλώς ένα παλαίμαχο Padang , ή ψητό μοσχαρίσιο κρέας που σκουπίζεται στο κάρυ.

Sambal. Η κουζίνα Minangkabau είναι πικάντικη, με σάλτσα τσίλι, ή σαμπάλα, που είναι πάντα παρούσα σε μια εξάπλωση τροφίμων Padang. Το Sambal balado προέρχεται από το φαγητό Minangkabau, ένα είδος σάλτσας τσίλι γεμάτο με μεγάλες πράσινες τσίλιες. Τα τυπικά σαμπάλα σε εστιατόριο Padang περιλαμβάνουν το dendeng balado και το udang balado (γαρίδες σε σαμπάλ μπαλάδο ). Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το ζεστό καρύκευμα εδώ: Τι είναι ο Sambal;

Άλλες προελεύσεις εξισορροπούν την εξάπλωση, όπως το krupuk (κουλουράκια), το tempe (κέικ που έχει υποστεί ζύμωση από σόγια, συχνά σε σάλτσα σαμπάλ), το perkedel (κροκέτες πατάτας) και τα χόρτα με ατμό.

Padang Εστιατόρια Συμβουλές

Δοκιμάστε να φάτε με τα χέρια σας. Πολλοί ντόπιοι προτιμούν να τρώνε το ρύζι (και τα πιάτα που έρχονται με αυτό) με το χέρι. πιστεύουν ότι το φαγητό Padang είναι απλώς πιο νόστιμο σερβίρεται με αυτόν τον τρόπο.

Είναι εύκολο όταν το κολλάτε - διαβάστε πώς να τρώτε με τα ινδικά στυλ των δακτύλων σας . Εάν απλά δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε, μην ανησυχείτε. μπορείτε να ζητήσετε σκεύη χωρίς να κρεμάτε το κεφάλι σας ντροπή.

Να είστε περιπετειώδης. Το φαγητό του Padang είναι γεμάτο με μυστήρια κρέατα: ο οδηγός σας δοκιμάστηκε για πρώτη φορά τον εγκέφαλο μόσχου σε ένα εστιατόριο Padang στην Τζακάρτα και θα χάσετε αν δεν σκάβετε σε τέτοια αγαπημένα Padang ως σαλάτα, βόειο κρέας με φασόλια, η καρδιά του βοείου κρέατος και το κούνημα των αγελάδων. Δεν θα φύγετε απαραίτητα πεινασμένοι εάν δεν δοκιμάσετε τα παράξενα τρόφιμα, όμως - θα έχετε αρκετό βοδινό και κοτόπουλο για να σας πατάξουμε.

Δεν χρειάζεται να φάτε ό, τι βάζουν στο τραπέζι. Δεν μου αρέσει; Μην το αγγίζετε. Δεν θα χρεωθείτε γι 'αυτό.

Αυτό το μπολ με νερό είναι για πλύσιμο, όχι για φαγητό. Επειδή οι προστάτες τροφίμων Padang τείνουν να τρώνε με τα γυμνά χέρια τους, τα εστιατόρια βάζουν συνήθως στο τραπέζι ένα kobokan (ένα μπολ με νερό με μια φέτα ασβέστη). Πλύνετε τα δάχτυλά σας στο kobokan πριν και μετά το φαγητό σας.

Ορισμένα στοιχεία πρέπει να παραγγελθούν a la carte. Αυτά τα πιάτα περιλαμβάνουν βόειο κρέας , gado-gado και σούπες όπως mie goreng, sop buntut και mie rebus . Ρωτήστε έναν σερβιτόρο εάν θέλετε να εξυπηρετηθούν κάποια από αυτά τα πιάτα.