Εισαγωγή στην ινδονησιακή τροφή

Διάσημα πιάτα, τι να δοκιμάσετε και χρήσιμοι όροι για την παραγγελία

Το ινδονησιακό φαγητό είναι τόσο ποικίλο και απρόβλεπτο όσο το αρχιπέλαγος. Με 238 εκατομμύρια ανθρώπους πασπαλισμένους σε περισσότερα από 17.000 νησιά, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι τα μενού αλλάζουν καθώς ταξιδεύετε πιο μακριά. Και ενώ διαφορετικές περιοχές διαθέτουν τις δικές τους, μοναδικές σπεσιαλιτέ, μερικά γνωστά πιάτα είναι πανταχού παρόντα και θα βρίσκονται σχεδόν παντού που πηγαίνετε.

Τρώγοντας στην Ινδονησία

Εκτός από τουριστικά εστιατόρια, μην εκπλαγείτε εάν το φαγητό σας φτάσει μόλις ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Πολλοί Ινδονήσιοι έχουν συχνά ακανόνιστα προγράμματα διατροφής, επομένως τα τρόφιμα ετοιμάζονται νωρίς και σερβίρονται όλη την ημέρα. Το φαγητό τρώγεται συνήθως με τα χέρια - ένας άλλος καλός λόγος να μην το σερβίρετε πολύ ζεστό!

Ρύζι ή Νούτλ;

Λευκό ρύζι είναι η προεπιλογή στην Ινδονησία, ωστόσο, θα συναντήσετε μερικά νόστιμα, τηγανητά πιάτα ντολίν. Τα περισσότερα γεύματα, ειδικά αυτά στα εστιατόρια του Padang, αρχίζουν με ένα μεγάλο μέρος του λευκού ρυζιού.

Mie / mee goreng , τηγανητά ζυμαρικά, είναι καλό υποκατάστατο όταν δεν μπορείτε να φάτε πια ρύζι. Οι χυλοπίτες είναι απρόβλεπτες στην Ινδονησία.

Το Mie goreng μπορεί να ποικίλει από λεπτές, κίτρινες χυλοπίτες μέχρι τηγανητά σπαγγέτι. Στις χειρότερες περιπτώσεις, το mie goreng μπορεί απλώς να είναι «mama mee» - τα φθηνότερα στιγμιαία noodles με πακέτο γεύσης φορτωμένο με MSG.

Κρέας στην Ινδονησία

Ενώ υπάρχουν συχνά μεγάλες επιλογές για χορτοφάγους διαθέσιμα στα μενού, οι ινδονήσιοι αγαπούν να τρώνε κρέας.

Από satay , νόστιμα σουβλάκια κρέατος μαγειρεμένα σε σχάρες με κάρβουνο, με τις συνήθεις θρεπτικές προσφορές, το κρέας είναι πάντα στο μενού.

Μην εκπλαγείτε εάν το κρέας στα πιάτα φτάσει με οστά και λίπος άθικτο. Ενώ ορισμένα τουριστικά εστιατόρια θα διαλέξουν το κοτόπουλο για να παράσχουν μόνο κομμάτια λευκού κρέατος, θα λαμβάνετε συχνότερα κομμάτια κοτόπουλου με μικρά, αιχμηρά οστά.

Θαλασσινά στην Ινδονησία

Με τόσα πολλά νησιά και μια κουλτούρα αλιείας, φτηνά, νόστιμα θαλασσινά μπορούν να βρεθούν σε όλη την Ινδονησία. Αλλά μην υποθέσετε ότι μόνο επειδή ένα εστιατόριο κάθεται κοντά στη θάλασσα που τα ψάρια είναι φρέσκα: οι μάγειροι θα χρησιμοποιούν πάντα τα παλαιότερα θαλασσινά στην κουζίνα πρώτα για να αποφύγουν τα απόβλητα. Ψάξτε για εστιατόρια με μεγάλο όγκο για να εξασφαλίσετε την καλύτερη εμπειρία θαλασσινών.

Αποξηραμένα, ολόκληρα γαύρα γνωστά ως ikan bilis προστίθενται μερικές φορές στα πιάτα για μια ψαροειδή γεύση. Το ίδιο ισχύει και για το udang kecil - μικρές, αποξηραμένες γαρίδες με ισχυρή, ψαροειδή γεύση.

Nasi Goreng στην Ινδονησία

Το Nasi goreng (τηγανητό ρύζι τύπου Ινδονησίας) θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το εθνικό πιάτο της Ινδονησίας: θα το συναντήσετε παντού και οι ταξιδιώτες θα το χρησιμοποιούν ως φθηνή, οικεία αναμονή. Ο Πρόεδρος Ομπάμα σερβίρεται ακόμη nasi goreng κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ινδονησία το 2010.

Η ανάληψη από την Ινδονησία του τηγανισμένου ρυζιού δεν είναι το ίδιο με το γνωστό τηγανισμένο ρύζι που σερβίρεται στα κινεζικά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Το Nasi goreng είναι πιο αρωματικό και γευστικό με καρυκεύματα και προσθήκες. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες που εμφανίζονται στα μενού είναι:

Διαβάστε περισσότερα για το nasi goreng στην Ινδονησία και δείτε μια συνταγή.

Tempeh

Το Tempeh είναι ένα μοναδικό, ινδονησιακό φαγητό που έχει πιάσει με υγιείς τρώγοντες σε όλο τον κόσμο. Οι σπόροι σόγιας ζυμώνουν με μια ειδική διαδικασία και στη συνέχεια συμπιέζονται σε κομμάτια. Το Tempeh είναι πολύ πιο σφιχτό και πιο καλαίσθητο από το tofu, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό υποκατάστατο κρέατος. Η διαδικασία ζύμωσης προκαλεί επίσης ότι το tempeh γίνεται πιο εύπεπτο από το απλό tofu.

Το Tempeh goreng είναι απλά ανακατεμένο tempeh που έχει κοπεί σε κομμάτια. Για μια πικάντικη, νόστιμη στρίψιμο, δοκιμάστε sambal tempeh παρασκευασμένο σε μια γευστική σάλτσα ντομάτας-τσίλι.

Περισσότερα δημοφιλή ινδονησιακά πιάτα

Το ινδονησιακό φαγητό είναι πολύ περισσότερο από το nasi goreng. Εδώ είναι μερικά δημοφιλή πιάτα που προσφέρονται σε τουριστικές περιοχές:

Χρήσιμοι όροι της ινδονησιακής τροφής