Μέσω της ημέρας, αυτό είναι ένα τακτικό ινδονησιακό ηφαίστειο

Αλλά όταν πέφτει η νύχτα, θα νιώσετε σαν να είστε σε έναν άλλο πλανήτη

Το ηφαίστειο Kawah Ijen της Ινδονησίας, που βρίσκεται κοντά στην ανατολική άκρη του νησιού της Ιάβα, είναι ένα σχετικά συνηθισμένο ηφαίστειο την ημέρα. Εντάξει, είναι τόσο τρομακτικό, όπως είναι τα περισσότερα ηφαίστεια, αλλά δεν υπάρχει τίποτα γι 'αυτό που το χωρίζει εξωτερικά από οποιαδήποτε από τις άλλες εκατοντάδες ηφαίστεια σε αυτή τη νησιωτική χώρα.

Για να μάθετε γιατί, θα πρέπει να κατευθυνθείτε στη βάση του ηφαιστείου αμέσως μετά τα μεσάνυχτα και να περάσετε στον κρατήρα του ηφαιστείου.

Δεν είναι εύκολο έργο - θα περάσετε περισσότερο από τέσσερα μίλια και θα ανεβείτε σε ύψη περίπου 10.000 ποδιών, με μόνο το φως της σελήνης να σας καθοδηγήσει - και αυτό είναι αν είναι έξω.

Μέσα στο ηφαίστειο Kawah Ijen

Θα χρειαστείτε επίσης μια μάσκα αερίου: Όταν ξεκινήσετε την κάθοδο σας στον κρατήρα, οι τοξικοί θόρυβοι θείου φουσκώνουν πάνω σας, ανεβάζοντας όχι μόνο την ικανότητά σας να αναπνέετε, αλλά και την ορατότητά σας. (Γι 'αυτόν τον λόγο θα πρέπει επίσης να φέρετε μαζί σας έναν τοπικό οδηγό - αλλά περισσότερο σε αυτό σε ένα λεπτό).

Την ώρα που το ρολόι χτυπά τρία ή τέσσερα, θα φτάσετε στον πυθμένα του κρατήρα και θα ρίξετε τα μάτια σας σε ένα από τα πιο εξωγήινα αξιοθέατα του πλανήτη μας: Μπλε φωτιά από το έδαφος! Η ζωντανή μπλε απόχρωση αυτών των φλογών, η οποία απορρέει από τις βαριές εναποθέσεις θείου στο ηφαίστειο, φαίνεται καλύτερα κατά τη διάρκεια του σκοτεινότερου μέρους της νύχτας, επομένως χρειάζεται να ξυπνήσετε πολύ πριν από την ρωγμή της αυγής.

Η σκοτεινή πλευρά του μπλε φωτός

Καθώς συνεχίζετε να θαυμάζετε την γαλάζια ομορφιά που ξεδιπλώνεται μπροστά σας, ίσως παρατηρήσετε δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες άντρες γύρω σας, κινούνται πυρετωδώς - και χωρίς μάσκες αερίων.

Αυτοί είναι οι ανθρακωρύχοι θείου, κάτοικοι μικρών χωριών γύρω από τη βάση του ηφαιστείου, που απασχολούνται από την κινεζική εταιρεία που κατέχει το ορυχείο.

Σκεφτείτε το ταξίδι σας ήταν δύσκολο; Οι ανθρακωρύχοι φέρουν περίπου 88 λίβρες σκόνης, τοξικό θείο σε μια στιγμή, σε δύο καλάθια που συνδέονται με μια δέσμη μπαμπού και αναρτώνται πάνω από τους ώμους τους, στην ίδια απόσταση - και ίσως ταχύτερα από ό, τι περπάτησες.

Επίσης, κερδίζουν λιγότερα από $ 7 (ναι, αυτό είναι δολάρια ΗΠΑ) για την προσπάθειά τους, παρά το γεγονός ότι το θείο έχει εξαιρετικά υψηλή εμπορική αξία.

Οι ανθρακωρύχοι δεν θα σας πειράξουν να είστε εκεί (αν και πάλι, ίσως πρέπει να πάρετε έναν οδηγό), αλλά είναι συνηθισμένο να τους συμβουλεύουμε 10.000-20.000 ινδονησιακές ρουπίες ώστε να μπορούν να αγοράσουν τσιγάρα - το κάπνισμα είναι η αγαπημένη τους αίσθηση δημιουργίας, η βλάβη που προκαλούν οι ατμοί του θείου στους πνεύμονές τους. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον, οι ντόπιοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν αυτό το επαναστατικό έργο και ο μόνος λόγος για να μπει στο ηφαίστειο της Ινδονησίας είναι ο τουρισμός.

Kawah Ijen ξεναγήσεις

Όταν πρόκειται για οδηγούς, αρκετές ινδονησιακές εταιρείες προσφέρουν εκδρομές, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να δείτε το μπλε φωτιά του ηφαίστειου Kawah Ijen είναι να προσλάβετε έναν τοπικό ξεναγό. Ένας ιδιαίτερα προσανατολισμένος οδηγός είναι ο Sam, ένας νέος άνδρας που κατοικεί στον δήμο Taman Sari στη βάση του ηφαιστείου.

Ο Sam δεν είναι μόνο παθιασμένος, επαγγελματίας και άπταιστα στα αγγλικά, αλλά επενδύει από τις εκδρομές του στην εκπαίδευση στο χωριό του, γεγονός που θα μειώσει την εξάρτηση των ντόπιων από τις μεταλλευτικές εργασίες, αυξάνοντας τελικά την ποιότητα της ζωής τους. Μια μέρα, ελπίζει, δεν θα υπάρξει θλίψη αισθητή στο ηφαίστειο του Kawah Ijen, μόνο έκπληξη!

Πώς να φτάσετε στο Banyuwangi

Όσον αφορά το πώς θα φτάσετε εκεί, έχετε μερικές επιλογές. Το αεροδρόμιο Blimbingsari κοντά στο Banyuwangi άνοιξε πρόσφατα για περιορισμένες πτήσεις, αλλά αν δεν μπορείτε να φτάσετε σε ένα από αυτά, έχετε δύο σχετικά απλές επιλογές.

Το πρώτο είναι να πετάξει στο Αεροδρόμιο του Ντενπασάρ στο Μπαλί, τον πιο πολυσύχναστο τουριστικό κόμβο της Ινδονησίας, και στη συνέχεια να πάρετε το πλοίο σας προς το νησί Java, το οποίο σας ρίχνει κατευθείαν στο Banyuwangi για εύκολη παραλαβή από τον οδηγό σας. Η δεύτερη επιλογή είναι να πετάξετε στη Surabaya, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, και στη συνέχεια να πάρετε περίπου έξι ώρες το τρένο από το Banyuwangi από εκεί.

Ανεξάρτητα από το πώς θα φτάσετε στο Banyuwangi, σιγουρευτείτε ότι έχετε κατά νου ότι το ταξίδι σας πιθανότατα θα αρχίσει γύρω από τα μεσάνυχτα. Ενώ μερικοί τουρίστες προτιμούν να φτάνουν γύρω από αυτό το χρόνο και να φτάσουν σε αυτό, άλλοι προτιμούν νωρίς το πρωί και να περάσουν όλη την ημέρα που ξεκινάει προετοιμασία.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είσαι συνειδητός!