Τι σημαίνει το TCB;

Ερώτηση: Τι σημαίνει το TCB;

Απάντηση: Τα αρχικά TCB αντιπροσωπεύουν το "Taking Care of Business", το οποίο ονόμασε ο Elvis Presley. Τα γράμματα εμφανίζονται ως λογότυπο ή έμβλημα μαζί με ένα αστραπή. Το έμβλημα αυτό χρησιμοποιήθηκε σε διάφορα κομμάτια του έθιμου κοσμήματος του Elvis, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου δακτυλίου και κολιέ του TCB.

Η φροντίδα των επιχειρήσεων ήταν μια μάντρα και ένα σημείο υπερηφάνειας για τον Elvis Presley και το περιβάλλον του, γνωστό ως η μαφία του Μέμφις.

Το λογότυπο TCB τοποθετείται συχνά πάνω σε ένα μπουλόνι, το οποίο σημαίνει Φροντίδα Επιχειρήσεων σε Φλας.

Ο Elvis Presley επέστρεψε για να ερμηνεύσει το 1969 μετά από μια δεκαετία που πέρασε ως επί το πλείστον ταινίες. Η επιστροφή του ήρθε κατά τη διάρκεια του "68 Comeback Special", όταν εμφανίστηκε ο Elvis

Μαζί με τους εφεδρικούς τραγουδιστές και άλλα μέλη της επίδειξης, το μεγάλο συγκρότημα υποστήριξης που θα ακολουθούσε ο Elvis στη σειρά περιηγήσεων του 1970, συμπεριλαμβανομένων των stints στο Λας Βέγκας, θα γίνει γνωστό ως TCB Band.

Τα μέλη του The TCB Band συμπεριλάμβαναν τον Glen D. Hardin στο πιάνο, τον James Burton στην κιθάρα, τον Ronnie Tutt σε τύμπανα και τον Jerry Scheff στο μπάσο. Αυτοί οι μουσικοί ήταν μαζί για την πορεία με τον Elvis από την θριαμβευτική επιστροφή του στη σκηνή στο Λας Βέγκας μέχρι το θάνατό του στο Graceland στις 16 Αυγούστου 1977, λίγο πριν βγουν σε περιοδεία.

Η Μαφία του Μέμφις ήταν αυτό που μερικοί άνθρωποι μπορούσαν να αποκαλούν "ναι άνδρες" του Elvis, αλλά στην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς ήταν φίλοι από τις μέρες του γυμνασίου που μεγάλωναν στα έργα του Μέμφις καθώς και τις μέρες του στον αμερικανικό στρατό.

Τα μέσα ενημέρωσης ήρθαν με το όνομα "Memphis Mafia", μια ομάδα γνωστή για την κρουαζιέρα στην πόλη που φορά μαύρα κοστούμια και σκούρα γυαλιά ηλίου. Ορισμένες αναφορές λένε ότι ο Elvis άρεσε το όνομα, ενώ άλλοι είπαν ότι δεν συμπαθούσε τη σύνδεση με τη μαφία.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η ομάδα υιοθέτησε το TCB ως σύμβολο τους, κάτι που είναι ακόμη και ζωγραφισμένο στο αεροπλάνο Lisa Marie το οποίο είναι διαθέσιμο για περιηγήσεις στο Graceland σήμερα.

Το τραγούδι "Φροντίζοντας για Επιχειρήσεις" γράφτηκε από τον Randy Bachman, ο οποίος επίσης τραγούδησε το τραγούδι. Το τραγούδι και η χρήση του ρητού από το Elvis δεν φαίνεται να συνδέονται. Ο Elvis Presley φέρεται να αγαπούσε το ρητό και κάλεσε την υποστηρικτική του ομάδα The TCB Band. Η Aretha Franklin μίλησε επίσης σε αυτήν στην κάλυψη του τραγουδιού "Respect", όπου τραγούδησε, "προσέξτε TCB".

Περισσότερες Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με τον Elvis

Ενημερώθηκε από Holly Whitfield Ιούλιος 2017