Η μικρότερη πόλη της Βρετανίας φιλοξενεί τους πιο περίπατους αθλητικούς διαγωνισμούς στον κόσμο

Ο Llanwrtyd Wells ισχυρίζεται ότι είναι η μικρότερη πόλη στη Βρετανία. Είναι επίσης το σπίτι σε ορισμένες από τις πιο περίεργες αθλητικές εκδηλώσεις της χώρας. Μπορώ να κολυμπήσω κανείς;

Το Llanwrtyd στο Powys, Mid-Wales, είναι επίσημα η μικρότερη πόλη της Βρετανίας. Με πληθυσμό 850, δεν είναι ο μικρότερος οικισμός - υπάρχουν πολύ μικρότερα χωριά και χωριουδάκια. Αυτό που την καθιστά μια πόλη είναι ο αρχικός της χάρτης και η μορφή του δημοτικού συμβουλίου της κυβέρνησης.

Κάποτε, ήταν ίσως η πόλη της αγοράς για την περιοχή της. Παραδοσιακά, οι τόποι που έδωσαν άδεια από τον βασιλιά ή τους τοπικούς άρχοντες να κρατούν τακτικά προγραμματισμένες αγορές έλαβαν χάρτες που αποδιδόταν σε αυτούς την κατάσταση της πόλης . Αυτό τους επέτρεψε να καθορίσουν τους κανόνες της αγοράς - διατηρώντας την ειρήνη, τα βάρη και τα μέτρα, το μέγεθος των πάγκων της αγοράς, που καθαρίζονταν μετά τις αγελάδες - και να έχουν ένα συμβούλιο για να τρέξουν τα πράγματα.

Αυτό ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα ιστορίας, αλλά ...

Γιατί θα με ενδιέφερε μια τόσο μικρή πόλη;

Ανάμεσα στα βουνά Cambrian και το Εθνικό Πάρκο Brecon Beacons , βρίσκεται επίσης σε απόσταση 25 μιλίων από το Elan Valley Estate , ένα πιστοποιημένο Διεθνές Πάρκο σκοτεινών ουρανών και ένα από τα έξι πιο σκοτεινά μέρη στη Βρετανία. Έτσι είναι ένα κέντρο για ορεινή ποδηλασία, πεζοπορίες και αναρριχητικές διακοπές, καθώς και πρώτης τάξης stargazing για ερασιτέχνες αστρονόμους.

Αλλά το Llanwrtyd Wells είναι το είδος του τόπου όπου οι συνομιλίες του παμπ μετατρέπονται σε τρελές ιδέες. οι τρελές ιδέες μετατρέπονται σε σχέδια και το επόμενο πράγμα που γνωρίζετε, οι ντόπιοι και τα αθλητικά είδη που επισκέπτονται δημιουργούν κάποιες πολύ περίεργες και εκκεντρικές εκδηλώσεις.

Μερικά από τα πιο περίεργα αθλητικά γεγονότα της Βρετανίας που πραγματοποιούνται ετησίως σε αυτή την μικρή πόλη περιλαμβάνουν:

Τί άλλο υπάρχει εκεί?

Αυτή η μικροσκοπική πόλη έχει περισσότερο από το δίκαιο μερίδιο των καλών pub και εστιατορίων. Ανάμεσα στις εξαιρετικά δημοφιλείς παμπ, το The Neuadd Arms, όπου ο ιδιοκτήτης ονειρευόταν για πρώτη φορά τον Μαραθώνιο Άνθρωπος εναντίον Άλογο, έχει τη δική του μικροεπεξεργασία. Το εστιατόριο Carlton Riverside συνιστάται από τον οδηγό Good Food, τον οδηγό Michelin και την ένωση αυτοκινήτων (AA). Το τοπικό τουριστικό γραφείο έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εκδηλώσεις, παμπ, εστιατόρια και χώρους διαμονής.

Πώς μπορώ να πω Llanwrtyd Wells;

Αυτό το ουαλικό "ll" είναι δύσκολο, αλλά χαίρομαι που λέω ότι μόλις έμαθα να το πω. Το άνοιγμα "Ll" ακούγεται κάπως "chy" αν σκεφτείς το "ch" στη γερμανική λέξη "Ich". Το γράμμα "w" στην Ουαλία συνήθως ακούγεται σαν "u". Έτσι λοιπόν όλοι μαζί, ο Llanwrtyd εκφωνείται ως CHYAN 'urr ted .