Μια επισκόπηση των κλειδιών της Φλώριδας

Ένα από τα πλεονεκτήματα της ζωής στο Μαϊάμι είναι ο ήλιος, η άμμος και το surf. Αλλά πού πηγαίνετε για να ξεφύγετε από όλα αυτά όταν ζείτε σε έναν παράδεισο με φοίνικες, όπως το Μαϊάμι; Μόνο μια ώρα με το αυτοκίνητο νότια θα βρείτε τα υπέροχα Florida Keys , έναν κόσμο πέρα ​​από τον ρυθμό της ζωής στο Μαϊάμι. Οι παραλίες τους, οι καταδύσεις και η αλιεία είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Αυτό το πρώτο σε μια σειρά άρθρων σχετικά με τα Florida Keys δίνει μια επισκόπηση και το ιστορικό των νησιών.

Τα Florida Keys πήραν το όνομά τους από την ισπανική λέξη cayo , ή νησί. Ο Ponce de Leon ανακάλυψε τα κλειδιά το 1513, αλλά δεν εγκαταστάθηκε για εκατοντάδες χρόνια. Τα νησιά αφέθηκαν σε πειρατές. Οι αυτόχθονες φυλές των Ινδών της Καλούσας έχασαν τη ζωή τους το 1800, καθώς οι ισπανοί άποικοι ήρθαν στην περιοχή με αγροτικές επιχειρήσεις. Τα βασικά limes, ανανά και άλλα τροπικά φρούτα ήταν οι πρώτες εξαγωγές.

Ταξιδεύοντας στα κλειδιά, θα αφήσετε το Homestead και την Florida City κάτω από μια έκταση 18 μιλίων US 1 μέσω του Everglades, γνωστό στους ντόπιους ως απλά το The Stretch. Στα περισσότερα μέρη είναι απλά ένας αυτοκινητόδρομος δύο λωρίδων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κολλήσετε πίσω από το περιστασιακό βραδέως μετακινούμενο ρυμουλκούμενο σκάφος. Να είστε υπομονετικοί, καθώς υπάρχουν ζώνες διέλευσης που διευρύνονται σε τέσσερις λωρίδες κάθε ζεύγος μιλίων. Η διαδρομή είναι ήσυχη και γαλήνια, η οποία σας βάζει σε κατάσταση διακοπών του μυαλού που θα χρειαστείτε για ένα Σαββατοκύριακο στον παράδεισο.

Το πρώτο κλειδί που θα φτάσετε είναι το Key Largo .

Μερικές από τις καλύτερες καταδύσεις στα κλειδιά βρίσκονται στο John Pennekamp Coral Reef State Park , την αρχή του μοναδικού κοραλλιογενή υφάλου στις ΗΠΑ. Οι καταδύσεις, το κολύμπι με αναπνευστήρα και τα σκάφη με γυάλινο πάτο προσφέρουν εκπληκτική θέα στην υποθαλάσσια ζωή. Περιλαμβάνει το άγαλμα του Χριστού του Άβυσσου, έναν χάλκινο Χριστό με τα χέρια του ανεβασμένα στον ήλιο.

Σε μόλις 25 πόδια κάτω από την επιφάνεια, μπορεί εύκολα να το απολαύσετε από snorkelers καθώς και δύτες.

Το επόμενο κλειδί είναι το Islamorada. Το Islamorada είναι γνωστό ως η πρωτεύουσα του κόσμου για τον αθλητισμό. Μια ποικιλία από ψάρια θηραμάτων, όπως ο μάρλιν, ο τόνος και τα δελφίνια αφθονούν στα κρυστάλλινα νερά. Πάρτε ένα από τα πολλά σκάφη ναύλωσης που θα βρείτε κάθε ζευγάρι των ποδιών και να είναι μακριά για μια ημέρα αλιείας. Αν δεν είστε ψαράδες, δείτε μια επίδειξη ή κολυμπήστε με δελφίνια, πεσμένα και λιοντάρια στο Θέατρο της Θάλασσας.

Ο Μαραθώνιος, γνωστός ως Καρδιά των Κλειδιών , είναι μια μικρή πόλη στη μέση των κατά τα άλλα τουριστικών νησιών. Αν οδηγείτε, φροντίστε να σταματήσετε στο Wal-Mart ή στο Home Depot για οτιδήποτε ξεχάσατε. δεν θα έχετε άλλη ευκαιρία ενώ είστε στα κλειδιά! Η γέφυρα επτά μιλίων, η οποία υπήρξε η περιοχή αρκετών ταινιών, όπως η True Lies, είναι μια πανέμορφη βόλτα πάνω από το νερό. Από τη μια πλευρά βρίσκεται ο Ατλαντικός Ωκεανός. από την άλλη, τον κόλπο. Όταν ο ουρανός είναι καθαρός και μπλε, είναι ένα ασυναγώνιστο τοπίο χρωμάτων.

Μετά τον Μαραθώνιο έρχεται μια αλυσίδα μικρών νησιών γνωστή συλλογικά όπως τα Κάτω Κλειδιά. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την απαράμιλλη καταδύσεις στο Looe Key και τις φιλικές προς τα κατοικίδια παραλίες του Little Duck Key. Τα σπιτικά εστιατόρια κάνουν τα Lower Keys τέλειο μέρος για να σταματήσουν για δείπνο.

Το Key West, το νοτιότερο κλειδί, είναι σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κλειδιά. Ο δείκτης στο νοτιότερο σημείο των ΗΠΑ είναι 90 μίλια από την Κούβα και σε μια καθαρή μέρα μπορείτε να φτιάξετε το σχήμα της Κούβας στον ορίζοντα. Ο Hemmingway βρήκε το Key West μια έμπνευση για εργασία και συνέχισε να ζωγραφίζει καλλιτέχνες και συγγραφείς από όλο τον κόσμο. Η νυχτερινή ζωή μπορεί να είναι λίγο άγρια, αλλά όλα είναι μέρος της γοητείας. Μην χάσετε το ηλιοβασίλεμα στην πλατεία Mallory. η νυχτερινή Ηλιοβασίλεμα είναι εμπνευσμένη.

Τα κλειδιά είναι ακριβώς δίπλα στη γωνία, αλλά ένας κόσμος μακριά. Είναι ιδανικό για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο για να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε και να επιστρέψετε με ενέργεια.