Πώς να επιλέξετε την καλύτερη καμπίνα σε κρουαζιερόπλοιο

Ποια κατηγορία καταλύματος ταιριάζει στον προϋπολογισμό και τον τρόπο ζωής σας;

Η εκμάθηση διακοπών κρουαζιέρας περιλαμβάνει πολλές αποφάσεις. Ένα από τα πιο δύσκολα είναι να επιλέξετε τον καλύτερο τύπο καμπίνας και θέση για το ενδιαφέρον του προϋπολογισμού και του τρόπου ζωής σας. Όταν κοιτάζετε τα κρουαζιερόπλοια και τα καταστρώματα είτε online είτε σε φυλλάδια, εκείνοι που σχεδιάζουν μια κρουαζιέρα θα παρατηρήσουν γρήγορα τις πολλές διαφορετικές κατηγορίες καμπίνας. Μερικές φορές υπάρχουν πάνω από 20 διαφορετικές κατηγορίες σε ένα πλοίο! Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι δημοσιογράφοι συχνά λαμβάνουν δύο ερωτήσεις:

Αυτό το άρθρο παρέχει πληροφορίες για τους διάφορους τύπους καταλυμάτων κρουαζιέρας για να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη καμπίνα σε ένα πλοίο.

Ποια είναι η καλύτερη καμπίνα κρουαζιερόπλοιων;

Η επιλογή της καλύτερης καμπίνας σε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι σίγουρα θέμα προσωπικής επιλογής, με το κόστος και την τοποθεσία να είναι οι κύριοι παράγοντες για τη λήψη απόφασης. Μπορείτε να περάσετε πολύ καλά σε μια εσωτερική καμπίνα στο χαμηλότερο επίπεδο. Ωστόσο, μια εξωτερική καμπίνα με παράθυρο , ή καλύτερα ένα μπαλκόνι , κάνει την εμπειρία της κρουαζιέρας πολύ καλύτερη και πιο ευχάριστη. Το να καθίσετε στο μπαλκόνι με ένα καλό βιβλίο ή απλώς να μπορέσετε να βγείτε έξω και να αναπνεύσετε στον αέρα της θάλασσας βοηθά να διαφοροποιήσετε την κρουαζιέρα από διακοπές θέρετρου. Έχοντας μια καμπίνα ως καταφύγιο μετά από μια κουραστική μέρα στην ξηρά μπορεί να προσθέσει κάτι ιδιαίτερο στην εμπειρία κρουαζιέρας για όσους απολαμβάνουν ήσυχο χρόνο στις διακοπές κρουαζιέρας τους.

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι συστήνουν στα νέα κρουαζιερόπλοια να κάνουν κράτηση για τη φθηνότερη εσωτερική καμπίνα αφού "δεν θα ξοδεύουν πολύ χρόνο εκεί μέσα κι αλλιώς", αυτό δεν ισχύει για όλους. Εάν είστε σε μια κρουαζιέρα 7 ημερών ή μεγαλύτερης, θα έχετε μέρες στη θάλασσα που ίσως θέλετε να περάσετε χαλαρώνοντας στο δωμάτιό σας, παρακολουθώντας μια τηλεοπτική ταινία ή κάνοντας έναν υπνάκο.

Σε ένα κρουαζιερόπλοιο, η καμπίνα σας είναι το ένα μέρος που μπορείτε να ξεφύγετε από τα πάντα και όλους. Η επιλογή ενός τύπου καμπίνας είναι τόσο προσωπική όσο η απόφαση για το πού να κρουαζιέρα και ποιο πλοίο για να κρουαζιέρα. Όλοι είναι διαφορετικοί και αυτό που δεν είναι σημαντικό για ένα άτομο μπορεί να είναι σημαντικό για εσάς.

Είναι η τιμή της καμπίνας σημαντική;

Η τιμή είναι σίγουρα μια μέριμνα, αλλά αν ο χρόνος των διακοπών σας είναι περιορισμένος, ίσως είστε πρόθυμοι να πληρώσετε περισσότερα για να πάρετε μια καμπίνα καλύτερα προσαρμοσμένη στον τρόπο ζωής σας. Η καλύτερη συμβουλή είναι να ενημερώνεστε για τις καμπίνες κρουαζιερόπλοιων και να κάνετε τη σωστή απόφαση για εσάς.

Μια καμπίνα μπαλκόνι (βεράντα) θα σας κοστίσει από 25 τοις εκατό περισσότερο για να διπλασιάσετε σχεδόν την τιμή μιας εσωτερικής καμπίνας. Μερικά κρουαζιερόπλοια θα προτιμούσαν να πηγαίνουν δύο φορές πιο συχνά και να παραμένουν σε μια εσωτερική καμπίνα. Άλλοι με πιο περιορισμένο χρόνο ίσως προτιμούν να απολαύσουν ένα μπαλκόνι ή μια σουίτα. Παρόλο που μου αρέσει μια καμπίνα μπαλκόνι, αυτές οι καμπίνες είναι μερικές φορές μικρότερες από αυτές με μόνο ένα παράθυρο, αφού το μπαλκόνι αντικαθιστά τον εσωτερικό χώρο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει κατά την κράτηση της κρουαζιέρας σας εάν το μέγεθος είναι πιο σημαντικό για εσάς από ένα μπαλκόνι.

Ποια είναι τα διαφορετικά είδη καμπίνες κρουαζιερόπλοιων;

Η τιμή της καμπίνας κρουαζιερόπλοιου ή της καμπίνας (οι όροι είναι εναλλάξιμοι) εξαρτάται από το μέγεθος, τη διάταξη και τη θέση του.

Οι καμπίνες στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια συχνά διαφημίζονται ως πρότυπο στο εσωτερικό, στην θέα στον ωκεανό, στο μπαλκόνι ή στη σουίτα. Οι μικρότερες καμπίνες στις γραμμές πολυτελείας είναι μερικές φορές πολύ μεγαλύτερες από αυτές στις γραμμές mainstream και είναι είτε ωκεάνιες είτε μπαλκονισμένες, καθιστώντας την ποιότητα των καταλυμάτων μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των γραμμών κρουαζιέρας. Το μέγεθος των καμπίνων και των μπαλκονιών και η θέση στην καμπίνα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά στο ίδιο εύρος τιμών σε οποιοδήποτε πλοίο.

Page 2>> Κατηγορίες καμπίνας κρουαζιερόπλοιων>>

Standard καμπίνες κρουαζιερόπλοιων - Εσωτερικές καμπίνες (χωρίς θυρίδα ή παράθυρο)

Πολλά κρουαζιερόπλοια σήμερα διαθέτουν καμπίνες με παρόμοιο μέγεθος και παροχές, με τη διαφορά τιμής να είναι η τοποθεσία. Το λιγότερο ακριβό, μέσα σε κανονικές καμπίνες σε ένα κύριο κρουαζιερόπλοιο τρέχει από περίπου 120 τετραγωνικά πόδια σε 180 τετραγωνικά πόδια. Δεδομένου ότι τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια είναι σχετικά καινούργια ή έχουν ανακαινιστεί, οι καμπίνες είναι συνήθως διακοσμημένες με γούστο με δύο μονά κρεβάτια που μπορούν να ωθηθούν μαζί για να κάνουν ένα queen-size κρεβάτι για ζευγάρια.

Οι αίθουσες εκδηλώσεων διαθέτουν μοκέτα από τοίχο σε τοίχο, αυτόνομο κλιματισμό / θέρμανση, κομμωτήριο ή αποθηκευτικό χώρο, ντουλάπα, τηλέφωνο και δορυφορική τηλεόραση. Η τηλεόραση έχει συνήθως ειδήσεις, αθλητικά, τοπικά κανάλια επί του πλοίου για τη μετάδοση πληροφοριών σχετικά με εκδρομές στην ξηρά ή από προσκεκλημένους καθηγητές και ταινίες. Ορισμένες καμπίνες διαθέτουν συσκευές βίντεο ή DVD, ενώ ορισμένες τηλεοράσεις διαθέτουν ραδιοφωνικά / μουσικά κανάλια. Οι καμπίνες διαθέτουν επίσης ένα νυχτερινό τραπέζι, λαμπτήρες ανάγνωσης και μια καρέκλα. Τα περισσότερα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν στεγνωτήρα μαλλιών, οπότε δεν θα χρειαστεί να φέρετε ένα από το σπίτι. Ορισμένα standard δωμάτια διαθέτουν προσωπικά χρηματοκιβώτια, τραπέζι, γραφείο με καρέκλα, μετατρέψιμο ψαροταβέρνα, μίνι ψυγείο, ακόμη και πρόσβαση στο Internet, αν και συχνά είναι πολύ πιο δαπανηρή από ό, τι στο κοινό σαλόνι Internet. Το διαφημιστικό έντυπο κρουαζιέρας ή ο ιστότοπος καθορίζει συνήθως ποιες παροχές υπάρχουν σε κάθε καμπίνα.

Τα κανονικά μπάνια καμπίνας είναι συνήθως μικροσκοπικά και τα περισσότερα έχουν μόνο ντους (χωρίς μπανιέρα).

Το ντους έχει συχνά καλή πίεση νερού, με το μόνο παράπονο να είναι το μικρό του μέγεθος. Μην εκπλαγείτε αν η κουρτίνα του ντους προσπαθεί να σας επιτεθεί! Το μπάνιο διαθέτει επίσης νεροχύτη, ράφια τουαλέτας και μια θορυβώδη τουαλέτα κενού όπως σε ένα αεροπλάνο. Συχνά υπάρχει ένα μικρό βήμα μεταξύ του υπνοδωματίου και του μπάνιου, ιδανικό για να σφίξετε το δάχτυλό σας.

Τα μπάνια έχουν επίσης μια πτυσσόμενη γραμμή για την ξήρανση του μαγιό ή του πλυντηρίου ρούχων.

Standard καμπίνες κρουαζιερόπλοιων - Εξωτερικές καμπίνες με θέα στον ωκεανό (θύρα ή παράθυρο)

Συχνά οι καμπίνες με θέα στον ωκεανό και οι εσωτερικές καμπίνες είναι σχεδόν πανομοιότυπες ως προς το μέγεθος και τη διάταξη. Η μόνη διαφορά είναι το παράθυρο. Τα περισσότερα σύγχρονα πλοία έχουν μεγάλα παράθυρα εικόνων παρά θύρες, αλλά αυτά τα παράθυρα δεν μπορούν να ανοίξουν. Έτσι, αν θέλετε να έχετε ένα θαλάσσιο αεράκι στο δωμάτιό σας, θα χρειαστεί να πάρετε ένα μπαλκόνι. Ορισμένα πλοία έχουν και τις δύο καμπίνες και τα παράθυρα. Οι καμπίνες των θυρών είναι στα χαμηλότερα καταστρώματα και είναι λιγότερο δαπανηρές. Σχετικά με τη μοναδική θέα που έχετε από μια θύρα είναι το εάν είναι φως της ημέρας ή σκοτάδι. Μερικές φορές μπορείτε επίσης να δείτε τα κύματα των ωκεανών να εκτοξεύονται κατά την ιστιοσανίδα κατά τη διάρκεια της ιστιοπλοΐας - είναι σχεδόν σαν να ψάχνετε ένα πλυντήριο ρούχων μπροστά.

Καμπίνες με μπαλκόνια ή βεράντες

Το επόμενο βήμα πάνω από μια εξωτερική καμπίνα είναι ένα με μπαλκόνι (βεράντα). Αυτές οι καμπίνες διαθέτουν συρόμενες γυάλινες ή γαλλικές πόρτες, προσφέροντάς σας πρόσβαση στο εξωτερικό. Οι συρόμενες πόρτες σημαίνουν επίσης ότι μπορείτε να δείτε έξω από οπουδήποτε στην καμπίνα, δηλαδή να βρίσκονται στο κρεβάτι και να δείτε ακόμα τον ωκεανό έξω. Συνήθως, οι καμπίνες των μπαλκονιών είναι επίσης μεγαλύτερες από τις κανονικές καμπίνες, ενώ μερικές προσφέρονται ως μίνι σουίτες.

πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτουν ένα μικρό καθιστικό με μια καρέκλα loveseat ή μετατρέψιμο. Οι μίνι σουίτες έχουν επίσης μια κουρτίνα που μπορεί να σχεδιαστεί για να χωρίσει τις περιοχές ύπνου και καθιστικού. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για ζευγάρια (ή φίλους) που έχουν διαφορετικές συνήθειες ύπνου. Οι πρόωροι αναρριχητές μπορούν να καθίσουν στο καθιστικό ή το μπαλκόνι και να απολαύσουν την πρωινή ανατολή του πρωινού χωρίς να ξυπνήσουν το σημαντικό τους άλλο.

Οι περισσότερες καμπίνες με μπαλκόνι δεν έχουν αρκετά μεγάλες βεράντες για σαλόνι όπου μπορείτε να ξαπλώσετε και να κάνετε ηλιοθεραπεία σε ιδιωτικά. Τα μπαλκόνια είναι συχνά στενά, αρκετά φαρδιά για δύο καρέκλες και ένα μικρό τραπέζι. Αν θέλετε μεγαλύτερο μπαλκόνι, αναζητήστε μια καμπίνα στο πίσω μέρος του πλοίου. Τα μπαλκόνια σε ορισμένα πλοία δεν προσφέρουν ιδιωτικότητα. Συχνά βρίσκω τον εαυτό μου να στέκεται στο μπαλκόνι να θαυμάζει την θέα και να βρει τους γείτονές μου να κάνουν το ίδιο!

Αυτά τα μπαλκόνια σίγουρα δεν θα ήταν κατάλληλα για τη γυμνή ημέρα.

Suites

Μια "σουίτα" μπορεί να σημαίνει ότι έχετε (1) ένα μικρό καθιστικό, (2) μια κουρτίνα που χωρίζει το κρεβάτι από το καθιστικό ή (3) ένα ξεχωριστό υπνοδωμάτιο. Είναι σημαντικό να ρωτήσετε και να κοιτάξετε τις διατάξεις του καμπίνας πριν από την κράτηση, αφού το όνομα μπορεί να είναι κάπως παραπλανητικό. Οι σουίτες σχεδόν πάντα έχουν μπαλκόνια. Οι σουίτες είναι μεγαλύτερες και πολλές έχουν μεγαλύτερα μπάνια με μπανιέρες. Μια σουίτα θα έχει όλες τις ανέσεις που υπάρχουν στις άλλες κατηγορίες καμπίνας και ίσως έχετε ακόμη και υπηρεσία μπάτλερ. Οι σουίτες έρχονται σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και τοποθεσίες. Πρόκειται για μια υπέροχη απόλαυση, ειδικά αν έχετε πολλές μέρες στη θάλασσα ή θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο μαζί στην καμπίνα σας. Ορισμένες πολυτελείς γραμμές έχουν όλες τις καμπίνες τους ως μίνι σουίτες ή σουίτες.

Σελίδα 3>> Τοποθεσία Καμπίνας>>

Θέσεις καμπίνας

Η θέση της καμπίνας είναι ο τρίτος σημαντικός παράγοντας στην κατηγορία κρουαζιέρας εκτός από το μέγεθος και τον τύπο. Μερικές φορές κρουαζιερόπλοια θα προσφέρουν στους επιβάτες μια καμπίνα "εγγύησης", που σημαίνει ότι πληρώνετε για μια κατηγορία και όχι μια συγκεκριμένη καμπίνα. Μια καμπίνα εγγύησης μπορεί να είναι λιγότερο δαπανηρή από την επιλογή μιας συγκεκριμένης καμπίνας, αλλά μπορεί να μην σας δώσει τη θέση που επιθυμείτε. Παίρνετε μια πιθανότητα και αφήστε την μέχρι τη γραμμή κρουαζιέρας για να σας αναθέσει μια καμπίνα σε μια δεδομένη κατηγορία.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την έρευνά σας πριν κλείσετε μια καμπίνα "εγγύησης" (ή οποιαδήποτε καμπίνα). Ίσως να είστε ενθουσιασμένοι με την αξία που παίρνετε για το δολάριο σας, αλλά μπορεί επίσης να απογοητευτείτε εάν άλλες καμπίνες της ίδιας κατηγορίας βρίσκονται σε πολύ καλύτερες τοποθεσίες. Κατά την εξέταση των σχεδίων καταστρώματος, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τι είναι πάνω, κάτω ή δίπλα στην καμπίνα σας. Για παράδειγμα, μια καμπίνα μπορεί να είναι πολύ θορυβώδης αν βρίσκεται κάτω από ένα δάπεδο χορού! Επίσης, μια καμπίνα με θέα στον ωκεανό σε κατάστρωμα περιπάτου θα περάσει πολύ από την κυκλοφορία των ποδιών.

Καμπίνες κάτω γέφυρας

Οι εσωτερικές καμπίνες στα χαμηλότερα καταστρώματα είναι συνήθως οι λιγότερο ακριβές καμπίνες κρουαζιερόπλοιων. Παρόλο που οι κατώτερες καμπίνες του καταστρώματος θα σας δώσουν μια ομαλότερη βόλτα στις ακατέργαστες θάλασσες, είναι επίσης το πιο απομακρυσμένο από τους κοινόχρηστους χώρους όπως η πισίνα και τα σαλόνια. Θα περάσετε τις σκάλες ή θα οδηγήσετε τους ανελκυστήρες περισσότερο από ένα χαμηλότερο κατάστρωμα, αλλά μπορείτε επίσης να εργαστείτε μερικές από αυτές τις επιπλέον θερμίδες. Ως εκ τούτου, παρόλο που οι τυποποιημένες εσωτερικές καμπίνες μπορεί να έχουν το ίδιο μέγεθος και διάταξη σε ένα πλοίο, μπορείτε να εξοικονομήσετε μερικές εκατοντάδες δολάρια επιλέγοντας να βρίσκεστε σε χαμηλότερο κατάστρωμα.

Το ίδιο ισχύει για τις κανονικές καμπίνες με θέα στον ωκεανό, αλλά μπορεί να θέλετε να ρωτήσετε για το μέγεθος του παραθύρου, καθώς οι προβολές των ωκεανών στο κάτω μέρος του καταστρώματος ενδέχεται να έχουν μόνο οπές ή μικρότερο παράθυρο. Δύο προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με καμπίνες στα κατώτερα καταστρώματα είναι ο θόρυβος του κινητήρα και ο θόρυβος αγκύρωσης. Εάν η καμπίνα σας βρίσκεται κοντά στο μπροστινό μέρος του πλοίου, μπορεί να ακούγεται σαν το πλοίο να έχει χτυπήσει έναν κοραλλιογενή ύφαλο όταν πέσει η άγκυρα.

Η ρακέτα θα ξυπνήσει ο καθένας επάνω, έτσι το μόνο καλό πράγμα για το θόρυβο είναι ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως συναγερμός. Τα νεότερα πλοία τείνουν να έχουν λιγότερο θόρυβο από τους κινητήρες και οι σταθεροποιητές τους καταστέλλουν την κίνηση του πλοίου, αλλά ίσως να πάρετε το θόρυβο άγκυρας μερικές φορές την ημέρα σε λιμάνια όπου το πλοίο πρέπει να χρησιμοποιήσει μια προσφορά!

Καμπίνες ανώτερου καταστρώματος

Οι καμπίνες στις ανώτερες γέφυρες κοστίζουν συνήθως περισσότερο από εκείνες στις κατώτερες γέφυρες. Δεδομένου ότι αυτές οι καμπίνες είναι πλησιέστερα στην πισίνα και τα καταστρώματα ηλιοθεραπείας, είναι πιο επιθυμητό για όσους ταξιδεύουν με ζεστές καιρικές συνθήκες που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ανέσεις. Παρέχουν επίσης καλύτερη πανοραμική θέα. Ωστόσο, θα πάρετε μεγαλύτερη κίνηση κουνιστό μέχρι ψηλά, έτσι στα μικρότερα πλοία, εκείνοι που είναι επιρρεπείς σε θάλασσες μπορεί να θέλουν να αποφύγουν μια υψηλότερη καμπίνα κατάστρωμα.

Καμπίνες μεσαία

Μερικές φορές οι καμπίνες μεσαίου τύπου είναι μια καλή επιλογή λόγω της κεντρικής τους θέσης και της λιγότερης κίνησης. Είναι εξαιρετική για όσους έχουν προβλήματα κινητικότητας ή που είναι επιρρεπείς στη θάλασσα. Ωστόσο, μια καμπίνα μεσαίας διαδρομής μπορεί να έχει περισσότερη κυκλοφορία εκτός των διαδρόμων, καθώς άλλοι επιβάτες συχνά περνούν. Ορισμένα κρουαζιερόπλοια χρεώνουν λίγο περισσότερο για τις καμπίνες μεσαίας διαδρομής ή ακόμη και να τα έχουν σε ξεχωριστή κατηγορία. Εάν σκέφτεστε μια καμπίνα μεσαίου στρώματος, φροντίστε να ελέγξετε τη θέση των προσφορών ή των σωστικών σκαφών.

Μπορούν να μπλοκάρουν την άποψή σας και να είναι θορυβώδεις όταν ανεβαίνουν ή χαμηλώνουν. Οι περισσότερες γραμμές κρουαζιέρας θα σας πουν εάν μια καμπίνα έχει αποκλεισμένη ή περιορισμένη θέα, αλλά είναι σοφό να ελέγξετε μόνοι σας.

Καμπίνες Bow (Forward)

Οι καμπίνες στο μπροστινό μέρος του πλοίου παίρνουν την περισσότερη κίνηση και απευθύνονται σε όσους αισθάνονται ότι είναι "πραγματικοί" ναύτες. Θα πάρετε περισσότερους ανέμους και ψεκασμό στο μπροστινό μέρος. Σε τραχιές θάλασσες, μια καμπίνα τόξου μπορεί σίγουρα να είναι συναρπαστική! Σημειώστε ότι τα παράθυρα στις καμπίνες στο μπροστινό μέρος είναι μερικές φορές μικρότερες και σε κλίση ή σε εσοχή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δείτε όσο μπορείτε στο πλάι ή στο πίσω μέρος του πλοίου. Τα κρουαζιερόπλοια συχνά βάζουν τις σουίτες στο μπροστινό μέρος των πλοίων για να επωφεληθούν από το ασυνήθιστο σχήμα και την ευκαιρία να προσφέρουν στους επιβάτες μεγαλύτερα μπαλκόνια.

Πίσω (πίσω) καμπίνες

Εάν θέλετε ένα μεγάλο μπαλκόνι με την καμπίνα σας, κοιτάξτε στο πίσω μέρος του πλοίου.

Αυτές οι καμπίνες παρέχουν επίσης πανοραμική θέα όπου έχετε πλεύσει. Οι καμπίνες στην πρύμνη του πλοίου έχουν περισσότερη κίνηση από τις κεντρικά τοποθετημένες καμπίνες, αλλά λιγότερο από αυτές που βρίσκονται μπροστά. Ένα μειονέκτημα - ανάλογα με το σχήμα του πλοίου, μερικές φορές οι επιβάτες στα σαλόνια ή τα εστιατόρια μπορούν να κοιτάξουν κάτω στα μπαλκόνια των πρυμναίων καμπίνων. Όχι πολύ ιδιωτικότητα! Μόλις είχαμε μια θαυμάσια βεράντα καμπίνα μπαλκόνι ακριβώς κάτω από το εστιατόριο με μπουφέ. Κάθε μέρα βρήκαμε κάθε είδους εκπλήξεις - μαρούλι, χαρτοπετσέτες κλπ. Που είχαν ανατινάξει από το κατάστρωμα. Το μπαλκόνι ήταν αρκετά μεγάλο. ωστόσο, με αρκετό χώρο για δύο ξαπλώστρες.

Εάν όλες αυτές οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, δείχνει απλώς πόση ποικιλία υπάρχουν μεταξύ των καμπίνων κρουαζιερόπλοιων. Κατά τον σχεδιασμό της επόμενης κρουαζιέρας, μελετήστε τη διάταξη και την αρχιτεκτονική των σχεδίων του καταστρώματος του πλοίου πριν επιλέξετε την καμπίνα σας. Ενημερώστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα και άλλους που έχουν ταξιδέψει με το πλοίο. Σκεφτείτε τι είναι σημαντικό για εσάς και εξετάστε τη διαφορά κόστους. Εάν ο χρόνος διακοπών σας είναι περιορισμένος, ίσως θέλετε να περάσετε μερικά ακόμη δολάρια για μια καλύτερη καμπίνα.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις καμπίνες κρουαζιερόπλοιων - Πώς να πάρετε μια αναβάθμιση σε μια καμπίνα κρουαζιερόπλοιων