Βρείτε έναν καλό ταξιδιωτικό πράκτορα

Ο κρουαζιερόπλοιος μπορεί συχνά να κάνει τις διακοπές σας ακόμη καλύτερες

Η εύρεση ενός καλού ταξιδιωτικού πράκτορα που θα συνεργαστεί μαζί σας για να προγραμματίσετε και την καλύτερη δυνατή κρουαζιέρα είναι μερικές φορές τόσο δύσκολη όσο η εύρεση ενός καλού γιατρού, οδοντίατρο ή άλλου επαγγελματία υπηρεσιών. Η διαδικασία για την εύρεση του πράκτορα που θα βρει την καλύτερη κρουαζιέρα για εσάς είναι παρόμοια.

Ακόμη και σε αυτήν την εποχή της υπερφόρτωσης πληροφοριών, υπάρχουν στιγμές που ένας ταξιδιωτικός πράκτορας είναι σχεδόν αναγκαιότητα. Εάν (1) είστε ένας άπειρος ταξιδιώτης ή ταξιδεύετε για πρώτη φορά, (2) δεν έχετε το χρόνο ή το ενδιαφέρον να διερευνήσετε την καλύτερη κρουαζιέρα για εσάς ή (3) έχετε ειδικές περιστάσεις όπως μια μεγάλη ομαδική κρουαζιέρα - ένα καλό ταξιδιωτικό πρακτορείο είναι μάλλον απαραίτητο.

Η κράτηση μιας κρουαζιέρας είναι πολύ πιο περίπλοκη από την αγορά ενός αεροπορικού εισιτηρίου ή την κλήση ενός ξενοδοχείου για ένα δωμάτιο. Όπως και με τις διακοπές, υπάρχουν πολλές αποφάσεις που πρέπει να κάνετε. Είναι σημαντικό να βρείτε έναν επαγγελματία πρακτορείου ταξιδιών που έχει μεγάλη εμπειρία στην κρουαζιέρα. Μετά από όλα, δεν θα θέλατε χειρουργική επέμβαση παράκαμψης καρδιάς από έναν ψυχίατρο! Υπάρχουν πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία μόνο για κρουαζιέρες και πολλοί άλλοι οργανισμοί πλήρους εξυπηρέτησης διαθέτουν ειδικούς στα κρουαζιερόπλοια που δεν πωλούν παρά κρουαζιέρες. Μεταξύ άλλων, ένας καλός ειδικός στην κρουαζιέρα θα πρέπει να είναι σε θέση να

Για τους πρώτους χρονομετρητές, ένας τοπικός πράκτορας που μπορείτε να καθίσετε με προσωπικά είναι καλύτερο. Ρωτήστε τους συχνούς φίλους, τους συγγενείς ή τους συναδέλφους που έχουν χρησιμοποιήσει. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες κρουαζιέρας αγαπούν να βοηθήσουν τους νέους στην εμπειρία διακοπών κρουαζιέρας.

Αν αυτό δεν συμβαίνει για εσάς, ελέγξτε τις διαφημίσεις των τοπικών πρακτορείων ταξιδιών στην εφημερίδα της Κυριακής σας και καλέστε τους αντιπροσώπους για να τους ρωτήσετε τηλεφωνικά ή αυτοπροσώπως. Θέλετε έναν πράκτορα με πολλή εμπειρία κρουαζιέρας και γνώση. Ένας με προσωπική εμπειρία σχετικά με τη γραμμή κρουαζιέρας που σας ενδιαφέρει είναι ένα πλεονέκτημα. Συνεντεύξεις πράκτορες και να μάθετε ποια κρουαζιερόπλοια έχουν ταξιδέψει και πόσα ξέρουν για φαγητό, καμπίνες, διασκέδαση, συναδέλφους επιβάτες, εγκαταστάσεις και κοινόχρηστοι χώροι, ή οτιδήποτε άλλο που έχει σημασία για εσάς, όπως χορός χορού ή γέφυρα. Ψάξτε για κάποιον που φαίνεται να ενδιαφέρεται να σας γνωρίσει και θέλει να ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά σας με την ευρεία ποικιλία των κρουαζιερόπλοιων και προορισμών που διατίθενται στους ταξιδιώτες με κρουαζιέρες.

Ρωτήστε εάν το ταξιδιωτικό γραφείο είναι μόνο για κρουαζιέρες ή μέλος επαγγελματικής οργάνωσης όπως η CLIA (Διεθνής Ένωση Cruise Lines), η ASTA (Αμερικανική Ένωση Ταξιδιωτικών Φορέων) ή η NACOA (Εθνική Ένωση Κρουαζιερόπλοιων Οργανισμών). Οι ιστότοποι αυτών των τριών οργανισμών μπορούν να παρέχουν συστάσεις σχετικά με τους οργανισμούς.

Τα μεγάλα γραφεία έκπτωσης κρουαζιέρας μπορούν μερικές φορές να βρουν προσφορές που δεν διατίθενται σε τοπικό πράκτορα. Το πρόβλημα είναι ότι το άτομο που ασχολείστε μπορεί να είναι χιλιάδες μίλια μακριά και δεν είναι καν ένας έμπειρος cruiser.

Εάν (1) είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε την έρευνα μόνοι σας, (2) γνωρίζετε ήδη ποια είναι η κρουαζιέρα που θέλετε και (3) δεν απαιτούν περίπλοκες εναέριες ρυθμίσεις ή μεταφορές αέρα / θαλάσσης - αριθμός για να κλείσετε το ταξίδι σας μπορεί να είναι εύκολο και μερικές φορές να σας εξοικονομήσει χρήματα.

Ένας καλός τοπικός ταξιδιωτικός πράκτορας που συναντήσατε προσωπικά μπορεί να είναι πιο εύκολο να εργαστείτε με αν επιστρέψετε από την κρουαζιέρα σας με ένα πρόβλημα που θα επιταχύνει και θα σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα και να διαπραγματευτείτε εκ μέρους σας με τη γραμμή κρουαζιέρας. Ένας μεγάλος πράκτορας έκπτωσης κρουαζιέρας θα μπορούσε να κάνει το ίδιο, αλλά ο πράκτορας δεν έχει τόση να χάσει τοπικά, παρέχοντας εξαιρετικές υπηρεσίες.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να χρησιμεύσουν ως σύμβουλοι, σχεδιαστές και διαπραγματευτές. Ωστόσο, να θυμάστε ότι κάνουν τα χρήματά τους μέσω των προμηθειών πωλήσεων. Όπως και με οποιοδήποτε πρόσωπο "πωλήσεων", πρέπει να γνωρίζετε κάθε ταξιδιωτικό πράκτορα που φαίνεται να "πιέζει" ένα πλοίο ή μια γραμμή κρουαζιέρας πάνω από άλλους.

Μπορεί να είναι μόνο επειδή η προμήθεια είναι υψηλότερη!

Θα πρέπει να παραδεχτώ ότι η εύρεση ενός καλού ταξιδιωτικού πράκτορα ίσως να μην είναι τόσο σημαντική σήμερα όσο ήταν στο παρελθόν, ειδικά για εκείνους από εμάς που είμαστε κατανοητοί στο Internet και πιστεύουμε ότι ο προγραμματισμός είναι ένα από τα "διασκεδαστικά" μέρη του ταξιδιού. Πριν από δέκα χρόνια ένας τοπικός ταξιδιωτικός πράκτορας ήταν σχεδόν αναγκαιότητα αν θέλατε να κάνετε κρουαζιέρες. Θα πάτε στο γραφείο του πράκτορα, θα πάρετε κάποια φυλλάδια για να μελετήσετε, θα επιστρέψετε στο γραφείο για να καθίσετε και να συζητήσετε ευκαιρίες και δυνατότητες και στη συνέχεια να κλείσετε την κρουαζιέρα. Ο ταξιδιώτης που ταξιδεύει για πρώτη φορά ή σπάνια έπρεπε να βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στον ταξιδιωτικό πράκτορα για βοήθεια και πληροφορίες. Αυτό ασφαλώς δεν είναι πλέον ο κανόνας. Εάν είστε πρόθυμοι να επενδύσετε το χρόνο, μπορείτε να κάνετε τον προγραμματισμό μόνοι σας και να σχεδιάσετε τις τέλειες διακοπές κρουαζιέρας. Στη συνέχεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν διαμεσολαβητή κρουαζιέρας με έκπτωση, μια γραμμή κρουαζιέρας ή ένα ταξιδιωτικό γραφείο και να κλείσετε τις διακοπές των ονείρων σας!