Ιστορία της χρονικής γραμμής του Χονγκ Κονγκ

Αρχές - Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος 1945

Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές ημερομηνίες στην ιστορία του Χονγκ Κονγκ που παρουσιάζονται σε ένα χρονοδιάγραμμα. Το χρονοδιάγραμμα ξεκινά από την πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά της περιοχής μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, λαμβάνοντας τις μεγάλες στιγμές στην ιστορία του Χονγκ Κονγκ.

12ος αιώνας - Το Χονγκ Κονγκ είναι μια αραιοκατοικημένη περιοχή που κυριαρχείται από τις Πέντε Φιλιππίνες - Hau, Tang, Liu, Man και Pang.

1276 - Η δυναστεία του τραγουδιού, υποχωρώντας από τις τρομακτικές ορδές της Μογγόλης, κινεί το δικαστήριό της στο Χονγκ Κονγκ.

Ο αυτοκράτορας νικήθηκε και πνίγεται μαζί με τους αξιωματούχους του δικαστηρίου στα ύδατα του Χονγκ Κονγκ.

14ος αιώνας - το Χονγκ Κονγκ παραμένει σχετικά άδειο και χάνει επαφή με το αυτοκρατορικό δικαστήριο.

1557 - Οι Πορτογάλοι δημιούργησαν μια εμπορική βάση στο κοντινό Μακάο.

1714 - Η Βρετανική Εταιρεία Ανατολικής Ινδίας ιδρύει γραφεία στο Guangzhou. Η Βρετανία αρχίζει αμέσως να εισάγει Opium, προκαλώντας μαζικό εθισμό στο φάρμακο στην Κίνα.

1840 - Ξεκινά ο πρώτος Πόλεμος. Ο πόλεμος προκαλείται από το γεγονός ότι οι Κινέζοι κατέλαβαν ένα εκτιμώμενο μισό τόννο βρετανικού εισαγόμενου οπίου και το έκαψαν.

1841 - Οι Βρετανοί καταδιώκουν τις κινεζικές δυνάμεις, καταλαμβάνουν λιμάνια κατά μήκος του ποταμού Yangtze, συμπεριλαμβανομένης της Σαγκάης. Οι Κινέζοι υπογράφουν μια συνθήκη ειρήνης που εκχωρεί το νησί του Χονγκ Κονγκ στη Βρετανία.

1841 - Ένα πάρτι προσγείωσης σηκώνει τη βρετανική σημαία στο Possession Point στο νησί του Χονγκ Κονγκ διεκδικώντας το νησί στο όνομα της Βασίλισσας.

1843 - Ο πρώτος κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Sir Henry Pottinger αποστέλλεται για να αναλάβει τα είκοσι περίπου χωριά του νησιού και να διεξάγει το βρετανικό εμπόριο.

1845 -Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ ιδρύεται.

1850 - Ο πληθυσμός του Χονγκ Κονγκ ανέρχεται σε 32.000.

1856 - Ξεκινά ο δεύτερος Πόλεμος.

1860 - Οι Κινέζοι βρίσκονται ξανά στην χαμένη πλευρά και αναγκάζονται να παραχωρήσουν στους Άγγλους τη χερσόνησο του Kowloon και το νησί του Stonecutter.

1864 - Η χονγκ Κονγκ Shanghai Bank (HSBC) ιδρύθηκε στο Χονγκ Κονγκ.

1888 - Το ράμφος κορυφής αρχίζει να λειτουργεί.

1895 - Ο Δρ Sun Yat Sen, βασιζόμενος στις προσπάθειες του Χονγκ Κονγκ να ανατρέψει τη δυναστεία του Qing. Αποτυγχάνει και αποβάλλεται από την αποικία.

1898 - Η Βρετανία αναγκάζει περισσότερες παραχωρήσεις από την αποτυχημένη δυναστεία Qing, κερδίζοντας μια 99ετή μίσθωση των Νέων Εδαφών. Η μίσθωση αυτή θα λήξει το 1997.

1900 - Ο πληθυσμός της πόλης φτάνει τις 260.000, ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται χάρη στον πόλεμο και τις συγκρούσεις στην Κίνα.

1924 - Το αεροδρόμιο Kai Tak είναι χτισμένο.

1937 - Η Ιαπωνία εισβάλλει στην Κίνα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το νησί το Χονγκ Κονγκ και να πλημμυρίσει τον πληθυσμό σε περίπου 1,5 εκατομμύρια

1941 - Αφού επιτέθηκε στο Περλ Χάρμπορ, ο ιαπωνικός στρατός εισβάλλει στο Χονγκ Κονγκ. Η υπερβολική αποικία αντιστέκεται στην εισβολή για δύο εβδομάδες. Δυτικοί πολίτες, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη, είναι interned στο Stanley, ενώ οι κινέζοι πολίτες σφαγιάζονται σε μεγάλους αριθμούς.

1945 - Καθώς η Ιαπωνία παραδίδεται στους Συμμάχους, παραδίδει το Χονγκ Κονγκ, επιστρέφοντάς το σε βρετανική ιδιοκτησία.

Προχωρήστε στο χρονοδιάγραμμα ιστορίας του Χονγκ Κονγκ Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος μέχρι τη σύγχρονη ημέρα