Στο Χονγκ Κονγκ, χρησιμοποιήστε μια μικρή καντονέζικη γλώσσα, τη γλώσσα των ντόπιων

Μάθετε απλές λέξεις και φράσεις για κοινά αιτήματα

Εάν πηγαίνετε στο Χονγκ Κονγκ, μπορεί να φανταστείτε ότι τα αγγλικά θα μιλήσουν ευρέως και θα είχατε δίκιο. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να γνωρίζετε ότι κάποιοι Κινέζοι θα έρθουν σε χρήση. Αλλά ποια μορφή Κινέζων; Η καντονέζικη είναι η κυρίαρχη μορφή των Κινέζων στο Χονγκ Κονγκ. Στην πραγματικότητα, όταν το Χονγκ Κονγκ παραδόθηκε πίσω στην Κίνα από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1997, μόνο το ένα τέταρτο των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ μίλησε το Mandarin, την επίσημη γλώσσα της ηπειρωτικής Κίνας.

Το καντονέζικο, το οποίο είναι το κεντρικό στοιχείο της ταυτότητας του Χονγκ Κονγκ, ξεκίνησε γύρω στο έτος 220, ενώ το μανταρινικό χρονολογείται στον 13ο αιώνα. Το μανταρίνι εξαπλώθηκε ευρέως στην Κίνα μετά την κατάληψη της κομμουνιστικής τάξης το 1949 και είναι πλέον η κυρίαρχη μορφή των Κινέζων στην ηπειρωτική χώρα.

Γνωρίζοντας λοιπόν λίγα λόγια και φράσεις στην Καντονέζη θα μπορούσαν να γίνουν χρήσιμα καθώς περιπλανηθείτε στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης του Χονγκ Κονγκ, θαυμάζετε τους ουρανοξύστες της, θα δείτε τη νυχτερινή αγορά στο Temple Street και θα έχετε ένα μοναδικό κοστούμι από ένα από τους παγκοσμίου φήμης ράφτες του Χονγκ Κονγκ.

Καντονέζικα: Όχι για τους Αδύναμους της Καρδιάς

Η καντονέζικη γλώσσα είναι μια από τις πιο δύσκολες γλώσσες του κόσμου που μαθαίνει. Οι ήχοι στα καντονέζικα καθιστούν μια γλωσσική κίνηση και ένα ψηλό βουνό για να αναρριχηθεί ακόμα κι αν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να εξοικειωθείτε με μερικές απλές φράσεις και λέξεις. Η εκμάθηση της καντονέζικης γλώσσας γίνεται πιο δύσκολη από τους εννέα διαφορετικούς τόνους της. αυτό σημαίνει ότι μια λέξη μπορεί να έχει έως και εννέα σημασίες, ανάλογα με τον τόνο και το περιεχόμενο.

Τα καλά νέα είναι ότι η πλειοψηφία των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ μπορεί να μιλήσει τουλάχιστον μερικά βασικά αγγλικά, και είναι απίθανο να βρείτε ότι η πλήρης έλλειψη καντονέζικων θα σας εμποδίσει σε οποιοδήποτε σημείο. Ωστόσο, αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους ντόπιους, θα βρείτε μερικές βασικές φράσεις που θα θέλατε να δοκιμάσετε.

Τα παρακάτω παραδείγματα είναι γραμμένα στο ρωμαϊκό αλφάβητο και λόγω των τοonal διαφορών, η προφορά τους μπορεί να τους κάνει δύσκολο να κατανοηθούν.

Η ακρόαση τεχνικών προφοράς στις κοινές λέξεις και φράσεις μπορεί να βοηθήσει στην εκμάθηση ακόμη και βασικών καντονέζων.

Χώρες

Γνωρίζοντας το όνομα των μεγάλων χωρών και των γύρω περιοχών θα μπορούσε να έρθει σε πρακτικό, ενώ επισκέπτονται το Χονγκ Κονγκ.

Αριθμοί

Ακόμη και η γνώση των βασικών αριθμών στην Καντονέζικη μπορεί να κάνει τα ψώνια και το φαγητό πιο εύκολο.

Χαιρετίσματα

Το να λέμε αυτά τα καθολικά χαιρετισμούς στους ντόπιους στη δική τους γλώσσα είναι ευγενικό και πηγαίνει πολύ προς την κατεύθυνση της ενθάρρυνσης των καλών συναισθημάτων και της καλής εντύπωσης τόσο από εσάς όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Χονγκ Κονγκ.

Εστιατόρια και ψώνια

Ως επισκέπτης στο Χονγκ Κονγκ, θα περάσετε πολύ χρόνο σε εστιατόρια και καταστήματα. Εδώ είναι μερικές φράσεις που είναι χρήσιμες καθώς τρώτε και αγοράζετε.