Συμβουλές για την επίσκεψη στη Ρώμη με παιδιά

Η Ρώμη είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να επισκεφθείτε τα παιδιά, ειδικά επειδή περπατώντας στους δρόμους είναι μια εμπειρία αξιοθέατων: η καταπληκτική τέχνη και η αρχιτεκτονική είναι όλα γύρω, χωρίς καμιά παραλλαγή ή εισιτήριο. Οι επισκέπτες που έχουν το χρόνο μπορούν να διαβάσουν τα στρώματα της ιστορίας και να ανταμειφθούν με πλούσιο τρόπο (και υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό ), αλλά είναι επίσης δυνατό να περπατήσετε απλά και να είστε ευχαριστημένοι.

Περπάτημα, ξεκούραση, τουαλέτες

Εάν πρόκειται να κάνετε πολλά περπάτημα με τα παιδιά, πολλά ζητήματα έρχονται.

Όλοι θέλουμε να αποφύγουμε το σενάριο υπερβολικά κουρασμένων παιδιών να λιώνουν ... Οι περισσότερες οικογένειες θα επισκέπτονται το καλοκαίρι και η Ρώμη θα ζεσταθεί πολύ. στην πραγματικότητα, η πόλη αδειάζει τον Αύγουστο, όταν οι Ρωμαίοι κατευθύνονται προς την παραλία ή τα βουνά για διακοπές.

Με τα μεγαλύτερα παιδιά, το καύσιμο που πρέπει να κρατηθεί στο Ρώμη είναι παγωτό . Η γενική πολιτική μας σχετικά με τις ζαχαρωμένες απολαύσεις μένει στο σπίτι όταν στην Ιταλία και όταν τα παιδιά κουρασμένοι, πήραμε ένα διάλειμμα από gelato. Υπάρχουν αμέτρητα καταστήματα παγωτού στη Ρώμη - Κάντε κλικ για μια φωτογραφία των όμορφων οθονών που είναι χαρακτηριστικές μιας ιταλικής ζελατερίας (κατάστημα παγωτού) και διαβάστε τις συμβουλές για να φτάσετε στο καλύτερο.

Περιπατητής?
Η Ρώμη είναι γεμάτη από σκάλες, οι οποίες μπορούν να κάνουν το καροτσάκι να χρησιμοποιεί λιγότερο από το ιδανικό με τα παιδιά που δεν περπατούν ακόμα. Δείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καροτσιού εναντίον του παιδικού μεταφορέα στο blog της Ρώμης για τα παιδιά. Οι γονείς των μικρών παιδιών μπορεί να θέλουν να φέρουν και τα δύο μαζί.

Οι γονείς των παιδιών προσχολικής ηλικίας θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φέρουν ένα ελαφρύ βρεφικό καροτσάκι ομπρέλας έτσι ώστε το παιδί σας να μπορεί να οδηγήσει όταν κουράζεται.

Όταν συναντάτε σκάλες, το παιδί μπορεί να βγει και να περπατήσει.

Το βράδυ και η νύχτα είναι οι φίλοι σας
Κάνετε όπως κάνουν οι Ρωμαίοι και ξεκουραστείτε μέσα στο καυτότερο μέρος της ημέρας. Στη συνέχεια, μπορείτε να απολαύσετε τα διάσημα πλατείες και τις βρύσες της Ρώμης στο δροσερό βράδυ ή μετά το σκοτάδι. Οι δρόμοι θα είναι γεμάτοι οικογένειες με μικρά παιδιά, στις 10 μ.μ., στις 11 το βράδυ ...



Ανάπαυση
Οι οικογένειες θα βρουν πολλά μέρη για να καθίσουν και να ξεκουραστούν, είτε να ενταχθούν σε άλλους τουρίστες που ξαπλώνουν στα Ισπανικά Σκαλοπάτια ή στις δημόσιες θέσεις δίπλα στη Φοντάνα ντι Τρέβι. Δεν υπάρχει πολύ σκιά σε αυτά τα μέρη, όμως. Κάντε ένα διάλειμμα σε μια από τις αμέτρητες υπαίθριες τρατορίες και καφετέριες που σερβίρουν σάντουιτς και σνακ. (Μια "trattoria" είναι λιγότερο τυπική από ένα εστιατόριο.) Να είστε προετοιμασμένοι να πληρώσετε μια μικρή επιπλέον χρέωση κάθε φορά που κάθεστε σε ένα τραπέζι.

Αποφύγετε την ανίχνευση γραμμής
Με τα παιδιά μαζί, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην καταλήξετε σε μια μακρά σειρά για ένα μουσείο ή άλλο αξιοθέατο αξιοθέατα. Το site του TravelScience.com της Ιταλίας έχει συμβουλές για την αποφυγή παρατάξεων. για παράδειγμα, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν χρήση διαφόρων τύπων περασμάτων .

Υπνοδωμάτια:
Πάρτε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα κάθε φορά που σταματάτε για ένα γεύμα σε μια τρατορία. Εάν, ωστόσο, το παιδί σας χρειάζεται μια τουαλέτα αμέσως μόλις έχετε φύγει από την περιοχή - εκπλήσσει το πώς συμβαίνει αυτό - ευτυχώς οι Ιταλοί είναι πολύ επιεικείς απέναντι στα παιδιά και πιθανότατα θα αντιμετωπιστεί με άνεση εάν εισέλθετε σε μια τρατορία με ένα μικρό παιδί σε απελπιστική ανάγκη του "WC". (Το "WC" σημαίνει το ντουλάπι νερού και είναι το κοινό σημάδι για μια τουαλέτα.) Διαφορετικά αγοράστε μόνο ένα ποτό ή σνακ, έτσι ώστε να είστε πελάτης που πληρώνει.



Η Ρώμη διαθέτει δημόσιες τουαλέτες, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν και, σύμφωνα με πληροφορίες, μερικές δεν είναι εγκαταστάσεις που θα θέλατε να χρησιμοποιεί το παιδί σας. Οι καλύτερα διατηρημένες δημόσιες τουαλέτες θα έχουν συνήθως έναν υπάλληλο που αναμένει μια μικρή χρέωση, οπότε κρατήστε κάποια αλλαγή χρήσιμη.

Διαβάστε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις τουαλέτες στη Ρώμη στο blog του Lonely Planet.

Απροσδόκητη συμβουλή: Οι οικογένειες μπορούν να ανακαλύψουν μια νέα αγάπη για το MacDonalds στη Ρώμη: πάνω από είκοσι είναι διακεκομμένες γύρω από την Αιώνια Πόλη και προσφέρουν κλιματιζόμενη άνεση, τουαλέτες και οικεία χαμηλού κόστους τρόφιμα.

Χρησιμοποιώντας τις δημόσιες συγκοινωνίες

Αν κάνετε παιχνίδια όπως κάνουν οι ντόπιοι, επωφεληθείτε από τα δημόσια λεωφορεία και το μετρό της Ρώμης. Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν κάρτες για απεριόριστες βόλτες για μία ημέρα, τρεις ημέρες, μία εβδομάδα ή ένα μήνα. Σημειώστε ότι αυτά τα περάσματα και ακόμη και τα εισιτήρια δεν μπορούν να αγοραστούν στα λεωφορεία . πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο ή να περάσετε πρώτα.

Διατίθενται σε περίπτερα για καπνοπωλείο, μηχανήματα αυτόματης πώλησης σε σταθμούς μετρό και μεγάλες στάσεις λεωφορείων και σε ορισμένα μπαρ. Ορισμένα περάσματα έλξης περιλαμβάνουν επίσης εισιτήρια δημόσιας συγκοινωνίας. Διαβάστε λεπτομέρειες σχετικά με το λεωφορείο γύρω από τη Ρώμη. Τα λεωφορεία μπορούν να είναι γεμάτα, και θα πρέπει να προχωρήσετε με σκοπό να φτάσετε στο λεωφορείο. μην περιμένετε μια σωστή σύνθεση.

Νερό

Τέλος, υπάρχουν καλά νέα για τους ταξιδιώτες, ειδικά για εκείνους που επισκέπτονται τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες: δωρεάν, κρύο νερό διατίθεται σε πολλά μέρη στη Ρώμη. ( Κατεβάστε έναν χάρτη .) Αυτά τα σιντριβάνια ονομάζονται "nasoni" και εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά το 1874: διαβάστε περισσότερα και δείτε μια φωτογραφία του τι ψάχνετε.