Νοτιοδυτική προκυμαία της Ουάσιγκτον, DC

Η ανακατασκευή της πρωτεύουσας περιοχής της πρωτεύουσας της Ουάσιγκτον

Το Southwest Waterfront της Ουάσιγκτον, DC είναι μια περιοχή 47 στρεμμάτων κατά μήκος της Ουάσινγκτον, που εκτείνεται από το ιστορικό Fish Wharf έως το Ft. McNair. Το Southwest Waterfront ήταν μέρος του αρχικού σχεδίου πόλεως του Pierre L'Enfant. Με τα χρόνια η περιοχή εξελίχθηκε σε μια πολυεθνική κοινότητα εργατικής τάξης που υπέστη σταδιακή πτώση. Το 1950, η γειτονιά ήταν μέρος ενός σχεδίου αστικής ανανέωσης που περιλάμβανε τον επαναπροσδιορισμό των δρόμων και την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Νοτιοανατολικής / Νοτιοδυτικής.

Τα τελευταία χρόνια, η παραθαλάσσια περιοχή έγινε έτοιμη για μαρίνες, εστιατόρια και μερικά δημοφιλή νυχτερινά κέντρα. Το νοτιοδυτικό είναι το μικρότερο τεταρτημόριο της πόλης και η περιοχή έχει υπολειτουργηθεί και απομονώθηκε από την υπόλοιπη πόλη μέχρι το 2017, όταν το Wharf μεταμόρφωσε την προκυμαία.

Νοτιοδυτική ανακατασκευή της παραλίας

Με μια προνομιακή τοποθεσία κατά μήκος του ποταμού Potomac και εξαιρετική πρόσβαση στο National Mall και το κέντρο της πόλης, το Southwest Waterfront βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για να μετατραπεί σε μια ζωντανή αστική κοινότητα παγκόσμιας κλάσης. Τα σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη για να αναδιαμορφώσουν την περιοχή σε μια ανάμικτη ανάπτυξη με περίπου 3 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια κατοικιών, γραφείων, ξενοδοχείων, λιανικών, πολιτιστικών και πάνω από οκτώ στρέμματα πάρκων και ανοιχτού χώρου, συμπεριλαμβανομένου ενός θαλάσσιου περιπάτου και δημόσιων αποβάθρων. Η προκυμαία μετονομάστηκε, The District Wharf, που απλά αναφέρεται ως Wharf. Η πρώτη φάση της ανάπτυξης ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017.

Η μελλοντική ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετά χρόνια. Διαβάστε περισσότερα για την ανάπτυξη του Wharf.

Να φτάσετε στο Νοτιοδυτικό προάστιο

Κοντά στο I-395, το Southwest Waterfront είναι εύκολα προσβάσιμο με το αυτοκίνητο καθώς και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε ένα χάρτη και οδηγίες οδήγησης.

Με το μετρό: Ο πλησιέστερος σταθμός μετρό είναι Waterfront, που βρίσκεται ένα τετράγωνο Ανατολικά της Arena Stage
στην 4η και τη Μ οδό.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον Οδηγό χρήσης της Washington, DC Metrorail.

Με γραμμές Metrobus: A42, A46, A48, 74, V7, V8, 903 και D300. Για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του δρομολογίου των λεωφορείων της Ουάσινγκτον, ανατρέξτε στον οδηγό της Washington Metrobus

Με το Bike - Capital Bikeshare - Τα περίπτερα ποδηλάτων βρίσκονται στο 6ο και στο Water St. SW και 4ο και M St SW.

Σημεία ενδιαφέροντος για την Νοτιοδυτική Προκυμαία

Το Southwest Waterfront είναι μία από τις πολλές περιοχές της πρωτεύουσας του έθνους που αναπτύσσεται ραγδαία.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αλλαγές στην πόλη, δείτε έναν οδηγό για την αστική ανάπτυξη στην Ουάσιγκτον, DC