Αναμνηστικά για συλλογή όταν ταξιδεύετε

Φτηνές ή δαπανηρές, αναμνηστικά φέρνουν πίσω αναμνήσεις

Η συλλογή σουβενίρ μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική όταν ταξιδεύετε. Είτε είστε ελεύθεροι, φθηνοί ή ακριβοί, τα αναμνηστικά που συλλέγετε και οι συλλογές που δημιουργείτε, γίνονται σύμβολα ειδικών θέσεων που επισκεφθήκατε και εμπειρίες που είχατε.

Όσοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα ταξιδιωτικό λεύκωμα πρέπει να εκπαιδεύσουν το μάτι τους για να δουν μια ποικιλία αντικειμένων ως πιθανά σουβενίρ.

Ορισμένα ζευγάρια καταβάλλουν πραγματικά κάποιο ποσό για αναμνηστικά στο ταξίδι τους.

Δεν χρειάζεται να είσαι καταναγκαστικός για τη συλλογή τους, όμως. Και μπορείτε να αποφασίσετε αφού φτάσετε στο σπίτι και αδειάσετε τις τσέπες, το πορτοφόλι και τη βαλίτσα σας αν τα αναμνηστικά που έχετε συλλέξει αξίζουν την ασφάλεια.

Πριν φύγετε από το σπίτι, ενημερώστε τον εαυτό σας με την ακόλουθη λίστα αναμνηστικών που μπορεί να αναφέρει με ειλικρίνεια μια ιστορία για το ταξίδι σας.

Φθηνά και δωρεάν αναμνηστικά ταξιδιού

Αναμνηστικά χαρτιού
Το μεγάλο πράγμα για τη συλλογή σουβενίρ χαρτιού είναι ότι είναι ελαφρύ. Ανεξάρτητα από το πόσο γεμιστό είναι η βαλίτσα σας, υπάρχει πάντα χώρος για επίπεδη προϊόντα χαρτιού. Για να τα προστατέψετε από το να υγράνετε ή να καμπυλώνετε, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα πλαστικό φάκελο όταν πακετάρετε και γλιστρήστε συνειδητά κάθε απόκτηση μέσα σε αυτό.

Σουβενίρ από ξενοδοχείο
Τα ξενοδοχεία θέλουν να αναδείξουν το εμπορικό σήμα τους και πολλοί έχουν σχεδιαγράμματα με λογότυπα.

Ενώ είναι δελεαστικό να κλέβετε πετσέτες ή μπουρνούζια με ένα διακριτικό από ένα ξενοδοχείο, δεν είναι επιθυμητό λόγω της α) είναι κλοπής και β) μπορεί να χρεωθείτε για το κυνήγι. Ωστόσο, είστε ευπρόσδεκτοι να πάρετε σπίτι όλα αυτά:

Αναμνηστικά για εσάς
Είστε βολικοί και αγαπάτε τα έργα DIY;

Τότε μην αφήστε τη δημιουργικότητά σας να σπαταληθεί. Είτε σχεδιάζετε, γράφετε είτε φωτογραφίζετε, χρησιμοποιήστε τα ταλέντα σας για να καταγράψετε το ταξίδι σας και στη συνέχεια να συνδυάσετε την δουλειά σας με έναν εξειδικευμένο τρόπο

Αναμνηστικά από ένα εστιατόριο ή ένα μπαρ
Όπως τα ξενοδοχεία, το branding είναι το κλειδί στα εστιατόρια. Όταν συναντάτε το σχεδιασμό που ταιριάζει στο βλέμμα, τραβήξτε το. Εάν φωτογραφίζετε εικόνες τροφίμων με το smartphone σας, μπορεί να θέλετε να εκτυπώσετε μια εικόνα και να δημιουργήσετε ένα κολάζ με εφέ, όπως:

Σουβενίρ από σουβενίρ
Καταλάβετε ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για την αγορά σε μια στάση αναμνηστικών. Από τη μία πλευρά, μπορεί να είναι ακριβή και τα αντικείμενα που βλέπετε είναι αυτά που μπορεί να συναντήσετε αλλού για λιγότερα χρήματα. Από την άλλη πλευρά, εάν ξέρετε ότι δεν θα περάσετε ξανά από αυτόν τον δρόμο και θα δείτε κάτι που θέλετε, αυτή θα είναι η μόνη σας ευκαιρία να την αποκτήσετε. Σε ορισμένες χώρες, αναμένεται ότι θα διαπραγματευτείτε την τιμή.

Διάφορα αναμνηστικά
Εάν έχετε μια δημιουργική φαντασία, σχεδόν τίποτα μπορεί να μετατραπεί σε ένα σουβενίρ.

Και μόλις βρεθείτε στην κατοχή σας και έχετε χρόνο στο σπίτι, μετατρέψτε τους θησαυρούς ταξιδιού σας σε ένα συγκρότημα που κατέχει μια θέση τιμής στο σπίτι σας.

Ψώνια για καλύτερα αναμνηστικά

Γιατί να μην αφιερώσετε μέρος των διακοπών σας σε ψώνια για σουβενίρ που είναι όμορφα, αξέχαστα και μεταφέρουν μια αίσθηση τόπου;

Σε ένα ταξίδι σε μια αγορά ψύλλων, περιοχή αντίκες, βιοτεχνία δίκαιη ή τοπική εμπορική περιοχή, έχετε την ιδανική ευκαιρία να βρείτε μοναδικά και εξωτικά αντικείμενα για να διακοσμήσετε τη νέα θέση σας.

Ένα άλλο μέρος για να δούμε είναι τα αεροδρόμια: Συνεχίζουν να βελτιώνουν τις προσφορές τους και, σε ορισμένους προορισμούς, μπορεί να βρείτε μια καλύτερη επιλογή αγαθών προς πώληση σε χαμηλότερες τιμές στο αεροδρόμιο από ό, τι στις τοπικές εμπορικές συνοικίες.

Ανάλογα με το πού ταξιδεύετε, μπορεί να θέλετε να κάνετε αγορές για οποιοδήποτε από τα παρακάτω:

Αγορές για το σπίτι σας

Ψώνια Smart

Εάν ταξιδεύετε εκτός των ΗΠΑ, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους τελωνειακούς κανονισμούς προτού πάτε. Ορισμένα στοιχεία, όπως τα κουβανέζικα πούρα, το ελεφαντόδοντο και το κέλυφος χελώνας, δεν μπορούν να εισαχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και υπάρχει ένα όριο στην αξία των αντικειμένων που μπορείτε να φέρετε στο σπίτι χωρίς να πληρώνετε εισαγωγικούς δασμούς.

Αποθήκευση αποδείξεων για αγορές άνω των $ 25. Όταν συμπληρώνονται, μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε για να λάβετε επιστροφή των φόρων ΦΠΑ που χρεώνονται στον Καναδά και στην Ευρώπη.

Είτε τα σουβενίρ σας είναι μεγάλα είτε μικρά, φθηνά ή δαπανηρά, τα θησαυρίστε ως έμβλημα των θαυμάσιων διακοπών σας μαζί.