Κάστρο του Λιντς στην Αγγλία

Γνωστή ως "κάστρο κυρίες" και "το ωραιότερο κάστρο στον κόσμο"

Το σπίτι των βασίλισσες και οι βασιλιάδες της Αγγλίας, καθώς και ένας αμερικανός εκατομμυριούχος με φίλους κινηματογραφιστών αστέρων, το κάστρο του Λιντς βρίσκεται εδώ και αιώνες στο Maidstone του Κεντ. Σήμερα το Κάστρο του Λιντς είναι ανοιχτό στο κοινό, οι οποίοι είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφτούν τα ανακαινισμένα δωμάτια του και 500 φωτογραφίες ιδανικά στρέμματα.

Σε μια κοιλάδα του ποταμού Λεν στην καρδιά της Αγγλικής υπαίθρου, το κάστρο του Leeds είναι μια εξαιρετικά ρομαντική τοποθεσία. Το ίδιο το κάστρο, που περιβάλλεται από τη λίμνη, είναι ένας θησαυρός της τέχνης, των αρχαιοτήτων και της ιστορίας.

Η ιστορία του Κάστρου του Λιντς περιλαμβάνει ρομαντισμό και ίντριγκα, συγκρούσεις και μεγαλοπρέπεια. Παρόλο που ο Edward I, ο Edward III, ο Richard II και ο Henry V διέθεταν όλα τα δικαστήρια στο κάστρο του Leeds, εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστό ως κάστρο κυρίων.

Leeds γνωστός και ως Κάστρο Κυριών

Από το 1278 έως το 1552, ήταν σύνηθες το κάστρο να αποτελεί μέρος της προίκας της βασίλισσας και να διατηρείται κατά τη διάρκεια της χηρείας. Η βασίλισσα Ισαβέλλα, η Άννα της Βοημίας και η Τζοάν της Ναβάρας κατοικούσαν κάποτε στο Κάστρο του Λιντς.

Το Υπνοδωμάτιο και το Μπάνιο της Βασίλισσας στο Κάστρο του Λιντς είναι ανακατασκευές των θαλάμων που χρησιμοποίησε η Catherine de Valois [1401 - 1437], σύζυγος του Henry V, ο οποίος παρέμεινε στο κάστρο του Leeds πολλές φορές. Προσκομισμένη από τη Γαλλία ως νεαρή νύφη, χήρασε την ηλικία των 22 ετών. Όταν αποκαλύφθηκε μια μυστική υπόθεση με τον κοινό Owen Tudor τα επόμενα χρόνια, το σκάνδαλο ακολούθησε. Παρ 'όλα αυτά, οι δύο είχαν τέσσερις γιους, ένας από τους οποίους απέκτησε τον βασιλιά Ερρίκο VII.

Ο Henry VIII, ίσως ο πιο διάσημος από όλους τους βασιλικούς ιδιοκτήτες, ήταν υπεύθυνος για το μεγάλο μέρος του Leeds Castle's splendor.

Πέρασε πλούσια να μετατρέψει το κάστρο από ένα τραχύ φρούριο σε ένα βασιλικό παλάτι. Η αίθουσα δεξιώσεων Henry VIII φέρει τη μαρτυρία αυτής της ανακατασκευής και διατηρεί χαρακτηριστικά που χρονολογούνται από το 1517.

Η κυρία Baillie αγοράζει το κάστρο του Λιντς

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης του Κάστρου του Λιντς, η Lady Baillie ήταν ένας Αμερικανός γεννημένος κληρονόμος στην περιουσία του Whitney.

Αγόρασε το κάστρο το 1926 για $ 873.000, κερδίζοντας τον Randolph Hearst, τον μεγιστάνα της εφημερίδας, ως υψηλό πλειοδότη.

Η κυρία Baillie αφιέρωσε το υπόλοιπο της ζωής της για να αποκαταστήσει το κάστρο Norman και το τροχαίο πάρκο που το περιβάλλει. Και έφερε την αίγλη του Χόλιγουντ στο περιβάλλον. Μια οικοδέσποινα της κοινωνίας, οι φιλοξενούμενοι της Lady Baillie περιλάμβαναν τον Jimmy Stewart, τον Errol Flynn και τον Charlie Chaplin.

Όταν η Lady Baillie πέθανε το 1974, άφησε το Κάστρο του Λιντς σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που εξασφαλίζει την απόλαυση του κοινού και προωθεί το κάστρο για γάμους και σεμινάρια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Εξερευνώντας το Κάστρο του Λιντς

Εκτός από το ίδιο το κάστρο, οι επισκέπτες στο Leeds μπορούν επίσης να βιώσουν:

Γάμοι στο Κάστρο του Λιντς

Το κάστρο του Λιντς προσφέρει ζευγάρια τέσσερα εκπληκτικά και ιστορικά σκηνικά για έναν παραμυθένιο γάμο: τη βιβλιοθήκη, το τραπεζαρία, το σπίτι της πύλης και την ταράτσα. Εκτός από την επιλογή των χώρων για γαμήλιες δεξιώσεις κατάλληλες για δεξιώσεις, καθώς και μικρότερες συγκεντρώσεις, το κάστρο διαθέτει 37 δωμάτια για τους νεόνυμφους και τους επισκέπτες τους για να παραμείνουν πάνω.

Οι υπηρεσίες γάμου του Leeds Castle περιλαμβάνουν έναν μπάτλερ, λουλούδια από τον ανθοπωλείο του κάστρου και κρασιά και σαμπάνιες από τα περίτεχνα κελάρια Norman του κάστρου.

Ταξιδέψτε στο Κάστρο του Λιντς στο στυλ>

Παρόλο που περίπου 500.000 τουρίστες φτάνουν στο Κάστρο του Λιντς ετησίως, όσοι ταξιδεύουν με στυλ παίρνουν εκδρομή από το Λονδίνο για την ημερήσια εκδρομή Βενετίας Simplon-Orient-Express British Pullman.

Συνάντηση στις 9:30 π.μ. στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βικτώριας, η μικρή ομάδα οδηγείται από έναν καταρτισμένο οδηγό ο οποίος τα παίρνει μέσω λεωφορείου προς το κάστρο.

Κατά μήκος της διαδρομής, οι επιβάτες απολαμβάνουν την αφηγημένη βόλτα, ενώ κοιτάζουν έξω στην αγγλική ύπαιθρο.

Εκείνοι που ταξιδεύουν την άνοιξη είναι πιθανό να δουν νεογέννητα αρνιά που κλονίζονται δίπλα στην προβατίνα τους με βελούδινο πράσινο γρασίδι.

Ενώ άλλοι επισκέπτες πρέπει να σταθμεύουν σε απόσταση από το κάστρο, ο αυτοκινητόδρομος Orient-Express τραβά κοντά στην είσοδο και παραμένει σταθμευμένος εκεί μέχρι την αναχώρηση.

Κατά την άφιξη, οι επισκέπτες του Orient-Express μεταφέρονται σε ένα γλυκό ρολό και καφέ ή τσάι στο εστιατόριο Castle Leeds και δίνουν ένα όμορφο αναμνηστικό φυλλάδιο. Έχουν περισσότερες από δύο ώρες για να εξερευνήσουν το κάστρο και τους λόφους, που είναι άφθονος χρόνος. (Μια φωτογραφική μηχανή είναι απαραίτητη.)

Στη συνέχεια, είναι πίσω στο λεωφορείο, για μια βόλτα στο γραφικό Folkestone Harbour, όπου περιμένει ο Βρετανός Pullman. Σε μια καθαρή μέρα, οι λευκοί βράχοι του Ντόβερ είναι ορατοί από το λιμάνι.

Η δεύτερη συγκίνηση της ημέρας, μετά την εμπειρία του Leeds Castle, επιβιβάζεται στο ιστορικό British Pullman. Στην άκρη ενός σχολαστικά αποκατασταθέντος καραβιού και κρέμας 1920s ή 30s, οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα γεύμα τριών πιάτων συνοδευόμενο από σαμπάνια και κρασί καθώς η υπαίθρια ύπαιθρος της Βρετανίας ξετυλίγεται στο παράθυρο.

Πολύ σύντομα, η αμαξοστοιχία επιστρέφει την ομάδα στο Λονδίνο στις 5 μ.μ., αφήνοντας τους επιβάτες με αξέχαστες αναμνήσεις από το πιο ρομαντικό κάστρο του κόσμου - και το κομψό ταξίδι από το σπίτι.