Οδηγός για το Musée Guimet: Εθνικό Μουσείο Ασιατικών Τεχνών

Ένα θησαυροφυλάκιο ασιατικών τεχνών και πολιτισμών

Ο πρώτος που ιδρύθηκε το 1889 από τον γόνιμο γαλλικό καλλιτέχνη τέχνης Edouard Guimet, αυτό το τεράστιο μουσείο που πήρε το όνομά του είναι μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες συλλογές τέχνης και τεχνουργημάτων της Γαλλίας από την ασιατική ήπειρο. Χάρη σε χιλιάδες πολύτιμα έργα και αντικείμενα τέχνης - μία από τις μεγαλύτερες συλλογές εκτός της Ασίας - πάνω από 5.500m2 εκθεσιακού χώρου, το Εθνικό Μουσείο Ασιατικών Τεχνών / Μουσείο Guimet διαθέτει θησαυρούς από ασιατικούς πολιτισμούς τόσο διαφορετικούς όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, Την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, τα Ιμαλάια, την κεντρική Ασία και τη νοτιοανατολική Ασία. Πέντε χιλιάδες χρόνια πλούσιας καλλιτεχνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς φωτίζονται σε αυτές τις αξιόλογες συλλογές και αξίζει επίσης επίσκεψη ο πανέμορφος κήπος και ο ξεχωριστός βουδιστικός ναός ή το "Πάνθεον". Αυτή είναι σίγουρα μια από τις πιο υποτιμημένες συλλογές στο Παρίσι.

Διαβάστε τα σχετικά: 3 καλύτερα μουσεία τέχνης της Ανατολικής Ασίας στο Παρίσι

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Το μουσείο βρίσκεται σε μια ήσυχη γωνιά του κομψού 16ου διαμερίσματος του Παρισιού, σε κοντινή απόσταση από την παγκοσμίως διάσημη συνοικία των Ηλυσίων Πεδίων από τη μία πλευρά και πολύ κοντά στο όμορφο πράσινο του Parc Monceau.

Διεύθυνση (Κεντρικό Μουσείο):
6, Place d'Iéna, 16ο διαμέρισμα
Βουδιστικό Πάνθεον: 19, λεωφόρος Ιεών
Μετρό: Iéna ή Boissiere (γραμμές 9 ή 6)
Τηλ .: +33 (0) 1 56 52 54 33

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (μόνο στα γαλλικά)

Πρόσβαση για επισκέπτες με ειδικές ανάγκες; Ναί. Το κύριο μουσείο διαθέτει ράμπα προσβάσιμη από αναπηρικό αμαξίδιο που βρίσκεται στα αριστερά των κυλιόμενων κλιμάκων στην κεντρική είσοδο στο 6ο μέρος της Iéna. Ανελκυστήρες και ανελκυστήρες στο εσωτερικό επιτρέπουν στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σε όλους τους ορόφους. Δυστυχώς, ο Βουδιστικός Πατέων δεν είναι επί του παρόντος προσβάσιμος στους επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Πόσο προσιτό είναι το Παρίσι για τους επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα;

Ώρες λειτουργίας του Μουσείου και Εισιτήρια:

Το μουσείο είναι ανοιχτό Δευτέρα και Τετάρτη έως Κυριακή από τις 10:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ.

Είναι κλειστή τις Τρίτες και στις γαλλικές τραπεζικές αργίες 1 Μαΐου, 25 Δεκεμβρίου (Ημέρα των Χριστουγέννων) και την 1η Ιανουαρίου.

Ο μετρητής εισιτηρίων κλείνει στις 5:15 μ.μ. Φροντίστε να φτάσετε μερικά λεπτά νωρίτερα για να εξασφαλίσετε χρόνο για να αγοράσετε εισιτήρια, ή να αποφύγετε να επιστρέψετε. Οι εκθεσιακοί χώροι στον 3ο και 4ο όροφο κοντά στις 5:30 μ.μ., ενώ οι υπόλοιποι στις 5:45 μ.μ.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τις ημέρες πριν από τις αργίες, οι πόρτες κλείνουν στο μουσείο στις 4:45 μ.μ.

Εισιτήρια: Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα για τις τρέχουσες τιμές των εισιτηρίων (πληροφορίες μόνο στα γαλλικά, δυστυχώς) και πληροφορίες σχετικά με τις ειδικές τιμές για ηλικιωμένους, φοιτητές και άλλους. Εναλλακτικά, καλέστε τη γραμμή πληροφοριών στο +33 (0) 1 1 56 52 54 33 (ανοιχτό καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ.).

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

Δημοφιλή αξιοθέατα και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση:

Κύρια σημεία της μόνιμης συλλογής:

Η μόνιμη συλλογή στο Musee Guimet χωρίζεται σε πολλές σημαντικές συλλογές, όπως οι εξής:

Αφγανιστάν-Πακιστάν: Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν σπάνιους αριθμούς αφγανικού Βούδα και άλλα ουσιαστικά Βουδιστικά αντικείμενα που χρονολογούνται από τον 1ο έως τον 7ο αιώνα μ.Χ.

Κίνα: Αυτή η αξιόλογη συλλογή κινεζικής τέχνης περιλαμβάνει περίπου 20.000 αντικείμενα και έργα που καλύπτουν επτά χιλιετίες κινεζικής τέχνης και πολιτισμού, μέχρι τον 18ο αιώνα.

Στολισμένα, ευαίσθητα κεραμικά, μεταφυσικά και πολύτιμα έργα σε νεφρίτη και χάλκινο και αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, όπως καθρέφτες, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που περιμένουν.

Ιαπωνία: 11.000 έργα τέχνης και εφαρμοσμένες τέχνες (όπως σπαθιά και διακοσμητικά πανοπλία) περιμένουν επισκέπτες σε αυτό το τμήμα του μουσείου, το οποίο προσφέρει ένα πανόραμα των ιαπωνικών καλλιτεχνικών επιτεύξεων από τον 3ο έως τον 2ο αιώνα π.Χ. στα μέσα του 19ου αιώνα.

Κορέα: Μια υπέροχη συλλογή από χάλκινα, κεραμικά, διακοσμητικά έργα, έπιπλα, παραδοσιακά κοστούμια και πολλές άλλες μορφές τέχνης από την Κορέα. Ορισμένες από τις συλλογές προέρχονται από την Ιαπωνία και ήταν στο Λούβρο πριν από τη δημιουργία του Μουσείου Guimet στα τέλη του 19ου αιώνα.

Ινδία: Οι γκαλερί αφιερωμένες στην ινδική τέχνη και τον πολιτισμό κατέχουν μια πλούσια συλλογή γλυπτών από χάλκινο, ξύλινο, πέτρινο ή πηλό που χρονολογείται ήδη από την 3η χιλιετία π.Χ.

Έχει επίσης μια εντυπωσιακή συλλογή μικροσκοπικών ή φορητών ζωγραφιών που χρονολογούνται από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα.

Επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα στην επίσημη ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συλλογές

Μου άρεσε αυτό; Μπορεί επίσης να σας αρέσει: