Γιατί να επισκεφθείτε το Musee du Quai Branly, το Παγκόσμιο Μουσείο Τεχνών του Παρισιού

Εξερευνώντας καλλιτεχνικές παραδόσεις από την Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία

Το Musée du Quai Branly, το οποίο άνοιξε το 2006, είναι ένα από τα σημαντικότερα νέα μουσεία του Παρισιού, αφιερωμένο στις τέχνες και τα τεχνουργήματα από την Αφρική, την Ασία, την Ωκεανία και την Αμερική. Είναι επίσης ένα από τα 3 εξαιρετικά μουσεία στο Παρίσι αφιερωμένο στην ασιατική τέχνη. Γνωστή ως το έργο κατοικίδιων ζώων του πρώην Γάλλου Προέδρου Ζακ Σιράκ (όπως ήταν και ο επίτιμος πρόεδρος του Κέντρου Πομπιντού ), το μουσείο φιλοξενεί τακτικά θεματικά εκθέματα που προσφέρουν μια σε βάθος ματιά στους πολιτισμούς και την καλλιτεχνική κληρονομιά των αυτοχθόνων πολιτισμών στις περιοχές αυτές. Στεγάζεται σε ένα τεράστιο και εντυπωσιακά σύγχρονο κτίριο σχεδιασμένο από τον Jean Nouvel. Εκτός από τους τεράστιους εκθεσιακούς χώρους του, το μουσείο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Πύργο του Άιφελ και σκαρφαλωμένο κοντά στον ποταμό Σηκουάνα, διαθέτει έναν τεράστιο κήπο με περίπου 170 δέντρα και εσωτερικούς πράσινους τοίχους που καλλιεργούνται με 150 είδη φυτών. Υπάρχει επίσης ένα καφέ και ένα πλήρως εξοπλισμένο εστιατόριο με καθιστικό σε βεράντα, προσφέροντας καλή θέα στο Σηκουάνα και τον περίφημο πύργο.

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Το Quai Branly Museum βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού , σε κοντινή απόσταση από τον Πύργο του Άιφελ και κοντά στο Μουσείο Ορσέ ..

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μουσείο:
Διεύθυνση: 37, quai Branly
Metro / RER: Μ Alma-Marceau, Ιένα, Ecole Militaire ή Bir Hakeim. RER C - σταθμοί Pont de l'Alma ή Tour Eiffel
Τηλ .: +33 (0) 1 56 61 70 00
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα

Ώρες λειτουργίας και εισιτήρια:

Το μουσείο είναι ανοιχτό την Τρίτη, Τετάρτη και Κυριακή από τις 11πμ έως τις 7μμ (το γραφείο εισιτηρίων κλείνει στις 6μμ). Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 11πμ έως τις 9μμ (το γραφείο εισιτηρίων κλείνει στις 8μμ). Κλείσιμο τη Δευτέρα.
Επίσης, έκλεισε: 1 Μαΐου και 25 Δεκεμβρίου.

Εισιτήρια: Δείτε τις τρέχουσες τιμές των εισιτηρίων εδώ. Η αμοιβή εισόδου αποποιείται για τους Ευρωπαίους επισκέπτες κάτω των 25 ετών με έγκυρη ταυτότητα με φωτογραφία (δεν περιλαμβάνει προσωρινές εκθέσεις). Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες την πρώτη Κυριακή του μήνα.

Αξιοθέατα και αξιοθέατα κοντά σε Quai Branly:

Διάταξη των μόνιμων συλλογών: Στιγμιότυπα

Το Μουσείο Quai Branly εκτίθεται σε διάφορες θεματικές συλλογές (δείτε έναν πλήρη χάρτη και οδηγό για τις συλλογές στην επίσημη ιστοσελίδα εδώ).

Η μόνιμη συλλογή στο Musee du Quai Branly διαθέτει σε βάθος τμήματα αφιερωμένα σε καλλιτεχνικά και πολιτιστικά αντικείμενα από αυτόχθονες πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, έτσι κατά τη διάρκεια μιας πρώτης επίσκεψης μπορεί να θέλετε να προσπαθήσετε να εστιάσετε σε δύο, τρία ή τέσσερα από αυτά για να εκτιμήσετε τις συλλογές στο έπακρο και να έρχονται μακριά με μια πιο εις βάθος κατανόηση.

Τα τεχνουργήματα περιστρέφονται τακτικά για να προσφέρουν καλύτερη κυκλοφορία και να προστατεύουν εύθραυστα αντικείμενα (υφάσματα, χαρτί ή τεχνουργήματα από άλλα φυσικά υλικά), τα οποία είναι ευάλωτα στην έκθεση σε φως.

Η διάταξη της μόνιμης συλλογής είναι καινοτόμος για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τις κύριες γεωγραφικές περιοχές - την Ωκεανία, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική - σε υγρούς, ελαφρώς επικαλυπτόμενους τρόπους. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να παρακολουθήσουν τα μεγάλα σταυροδρόμια μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών: την Ασία-Ωκεανία, την Ινσουλίντια και το Μασρέκ-Μαγκρέμπ. Ταυτόχρονα, κάθε τμήμα προσφέρει μια αξιοσημείωτη συγκέντρωση αντικειμένων που φέρνουν σε επαφή τα πολιτιστικά κείμενα και τις παραδόσεις.

Η Αμερική

Ένα τμήμα αφιερωμένο στους αυτόχθονες πολιτισμούς της Αμερικής ανακαινίστηκε πρόσφατα και διερευνά τις τέχνες και τις πολιτιστικές πρακτικές των ιθαγενών πολιτισμών της Νότιας και Βορείου Αμερικής. Μάσκες από την Αλάσκα και τη Γροιλανδία και αντικείμενα ελεφαντόδοντου από τις φυλές Inuit είναι επιφανειακά, όπως είναι τα δερμάτινα είδη, οι ζώνες και οι κεφαλές από Καλιφορνέζους Αμερικανούς. Στα κεντρικά και νοτιοαμερικάνικα φτερά, εκτίθενται παραδοσιακά μεξικανικά αντικείμενα τέχνης μαζί με κοστούμια και μάσκες από αυτόχθονες πολιτισμούς στη Βολιβία και αντικείμενα από πολλούς περισσότερους πολιτισμούς.

Ωκεανία

Τα τεχνουργήματα σε αυτό το τμήμα είναι οργανωμένα με βάση τη γεωγραφική προέλευση, αλλά επίσης επισημαίνουν κοινά θέματα μεταξύ των πολιτισμών των περιοχών του Ειρηνικού. Αξιοσημείωτα αντικείμενα τέχνης και καθημερινής ζωής από την Πολυνησία, την Αυστραλία, το Melanesia και την Insulinidia περιμένουν σε αυτή την πτέρυγα του μουσείου.

Αφρική

Οι πλούσιες αφρικανικές συλλογές του μουσείου χωρίζονται σε τμήματα αφιερωμένα στη βορειοαφρικανική, την υποσαχάρια, την κεντρική και την παράκτια αφρικανική κουλτούρα. Χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αξιοσημείωτα έπιπλα, κοσμήματα, υφάσματα και κεραμικά από τις καλλιέργειες Βερμπέρ της Βόρειας Αφρικής. υπέροχες αγροτικές τοιχογραφίες από την περιοχή του Γκοντάρ της Αιθιοπίας και εξαιρετικές μάσκες και γλυπτά από το Καμερούν.

Ασία

Η τεράστια συλλογή ασιατικής τέχνης και αντικειμένων αντικατοπτρίζει την τεράστια ποικιλομορφία της ασιατικής ηπείρου και οι επιμελητές τόνισαν τις πλούσιες διαπολιτισμικές επιρροές που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των χιλιετιών.

Τα κυριώτερα σημεία περιλαμβάνουν την διακόσμηση των ιαπωνικών stencil, τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές πρακτικές της Ινδίας και της Κεντρικής Ασίας, καθώς και εξειδικευμένα τμήματα αφιερωμένα στις σιβηνικές παραδόσεις της Σιβηρίας, τις βουδιστικές πρακτικές σε ολόκληρη την ήπειρο, τα όπλα και τις θωράκιση από τη Μέση Ανατολή και τα αντικείμενα που προέρχονται από εθνοτικές μειονότητες στην Κίνα, και Ντονγκ.