Ένας οδηγός για το 4ο διαμέρισμα στο Παρίσι

Από την τέχνη και την αρχιτεκτονική μέχρι τη νυχτερινή ζωή και τα ψώνια

Το 4ο διαμέρισμα του Παρισιού (συμπεριλαμβανομένων των συνοικιών Beaubourg, Marais και Ile St-Louis) είναι δημοφιλές τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους για πολύ καλό λόγο. Όχι μόνο φιλοξενεί μερικά από τα σημαντικότερα και αγαπημένα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης, όπως ο καθεδρικός ναός της Notre Dame και το κομψό Place des Vosges, αλλά είναι και ο ζωντανός καρδιακός ρυθμός του σύγχρονου Παρισιού. Φέρνει αρκετές πολυσύχναστες και κομψές γειτονιές, προσελκύοντας καλλιτέχνες, σχεδιαστές, μοντέρνους καταστηματάρχες και φοιτητές.

Εδώ είναι μια γεύση από το εκλεκτικό μείγμα αξιοθέατα, αξιοθέατα, και ευκαιρίες για ψώνια και πολιτιστική εξερεύνηση που θα βρείτε σε κάθε μία από τις τρεις κύριες συνοικίες της περιοχής.

Beaubourg και την περιοχή Pompidou Centre:

Η γειτονιά Beaubourg βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, όπου θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα μουσεία και πολιτιστικά κέντρα της πρωτεύουσας, καθώς και ζωντανές καφετέριες, εστιατόρια και περίεργες μπουτίκ.

Η συνοικία Marais

Η γειτονιά Marais (ο όρος σημαίνει "βάλτο" στα γαλλικά) διατηρεί τα στενά δρομάκια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του μεσαιωνικού και αναγεννησιακού Παρισιού.

Είναι επίσης μια προνομιακή περιοχή για νυχτερινή ζωή στο Παρίσι και μία από τις αγαπημένες μας περιοχές για την επίσκεψη στην πόλη μετά το σκοτάδι.

Η περιοχή είναι γεμάτη πολιτισμό, αρχιτεκτονική και ιστορία, οπότε η επιλογή του τι να επικεντρωθεί πρώτα μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη. Μουσεία, εκκλησίες, πλατείες και άλλες τοποθεσίες που ενδιαφέρουν τους τουρίστες που βρίσκονται στο Marais περιλαμβάνουν:

Η γειτονιά Ile Saint-Louis

Η γειτονιά Île Saint-Louis είναι το μικρό νησί που βρίσκεται στον ποταμό Σηκουάνα νότια του κύριου νησιού του Παρισιού.

Είναι σε κοντινή απόσταση από την κοντινή Λατινική συνοικία , μία από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της πόλης με τους επισκέπτες. Εκτός από μια ποικιλία από καταστήματα και καφέ που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους τουρίστες, το Ile Saint-Louis διαθέτει μερικές ορόσημα που δεν πρέπει να χάσετε: