Καλύτερα κρέπες και κρηπίδες στο Παρίσι

Από το Savory Breton "Galettes" μέχρι τα Sweet Treats

Είτε δεν είχατε πάει ποτέ στο Παρίσι, επισκέπτεστε για πρώτη φορά ή έχετε ζήσει εδώ και μια δεκαετία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την γοητεία μιας καλοφτιαγμένης γαλλικής κρέπα. Η εξαιρετικά λεπτή κρέπα σε γαλλικό στιλ μπορεί να συμπληρωθεί με γλυκά συστατικά όπως Nutella, ζάχαρη ή φρέσκια μαρμελάδα ή η ποικιλία που παρασκευάζεται συνήθως με φαγόπυρο ακολουθώντας μια παραδοσιακή συνταγή Breton με ζαμπόν, τυρί ή αυγό. Η κρέπα είναι ευπροσάρμοστη - μπορεί εύκολα να το απολαύσετε σε ένα πολυτελές εστιατόριο, καθώς μπορεί να γκρεμίζεται σε χαρτοπετσέτα που περπατάει στο δρόμο.

Το Παρίσι μετράει πολλά κορυφαία σημεία, από μικρά καθίσματα σε στάσεις του δρόμου, για να απολαύσετε τόσο τις νόστιμες και τις γλυκές κρέπες, γι 'αυτό σελιδοδείξτε αυτή τη λίστα και τραβήξτε μια καλή για το επόμενο ταξίδι σας. Μια αγαπημένη παράδοση ανάμεσα στους τουρίστες και τους ντόπιους; Παραγγείλτε μια πικάντικη και μια γλυκιά κρέπα, είτε για να ζεστάνετε τα χέρια ενώ περπατάτε κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα σε μια ψυχρή μέρα, είτε απολαύστε μαζί με ένα βαρύ κεραμικό φλιτζάνι μηλίτη σε ένα καθιστό εστιατόριο.

Χωρίς περαιτέρω χέρια, εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας σε όλη την πρωτεύουσα.

Crêperie Josselin

Υπάρχουν αμέτρητες κρουαζιέρες που στρώνουν τους δρόμους γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό Montparnasse στο νότο της πόλης, καθένας από τους οποίους προσφέρει παρόμοια εισιτήρια από την περιοχή της Βρετάνης. Έτσι, ενώ μπορείτε να βρείτε τις επιλογές στο χέρι σύγχυση, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να περάσετε από το μήκος της γραμμής που εκτείνεται έξω από την πόρτα. Το Crêperie Josselin είναι τόσο δημοφιλές που θα πρέπει είτε να περιμένετε λίγο είτε να επιστρέψετε αργότερα - αλλά συνιστώ να είστε υπομονετικοί.

Αλμυρές κρέπες φτιαγμένες με αλεύρι από φαγόπυρο γεμίζουν ψηλά με τηγανητά αυγά και μπέικον ή επιλέγουν ένα φλέβα που γίνεται με το Grand Marnier ότι ο διακομιστής φωτίζει στα μάτια σας.
Διεύθυνση: 67 rue du Montparnasse, 14ο διαμέρισμα
Μετρό: Edgar Quinet, Μονπαρνάς ή Βαβίν
Τηλ .: +33 (0) 1 43 20 93 50
Ανοιχτό: Τρίτη έως Κυριακή, 12:00 έως 11:00.

Κλειστά τη Δευτέρα.

Τι Τζο

Επίσης, κοντά στο σταθμό Montparnasse, αυτή η ταπεινή και φιλική παμπ Breton-style σερβίρει απλό και νόστιμο τοπικό φαγητό σε ασυνήθιστα γενναιόδωρες μερίδες και επίσης προσφέρει παραδοσιακές κελτικές βραδιές μουσικής μερικές φορές.

Crêperie Brocéliande

Τι θα μπορούσε να είναι πιο εικονική από το φαγητό μια κρέπα σοκολάτας με το υπέροχο Sacre Coeur μόλις βήματα μακριά; Αυτή η πολυσύχναστη αλλά πρόσφατη κρεπή, η οποία άνοιξε μόνο το 2010, βρίσκεται ψηλά στο βουνό της λοφώδους περιοχής της Μονμάρτρης . Πάρτε μια αθλητική βόλτα στην κορυφή και ανταμείψτε τον εαυτό σας στο τέλος. Οι ιδιοκτήτες Hervé και Laetitia κάνουν το σημείο να χρησιμοποιούν μόνο φυσικά συστατικά και όσοι αναζητούν προϊόντα χωρίς γλουτένη θα εκπλαγούν ευχάριστα. Το Galette Dentelle είναι 100% οργανικό και χωρίς γλουτένη. Το μαγείρεμα και η ατμόσφαιρα του σπιτιού στο Crêperie Brocéliande είναι μια γοητεία κάθε φορά.
Διεύθυνση: 15 Rue des Trois Frères, 18ο διαμέρισμα
Μετρό: Abbesses ή Ανβέρs
Τηλ: +33 (0) 1 42 23 31 34
Ανοιχτό: Δευτέρα 3-10 μ.μ., Τετάρτη έως Παρασκευή μεσημέρι-3 μ.μ. και 7-10 μ.μ., Σάββατο μεσημέρι-11 μ.μ. και Κυριακή μεσημέρι-10: 30 μ.μ.

Crepes d'Or

Φανταστείτε τη σκηνή: ευχαρίστως ψωνίζετε στην γειτονιά του Saint-Germain-des-Pres, όταν χτυπά μια τεράστια πείνα πείνας. Τι κάνεις?

Μην φοβάστε - Crepes d'Or (ή κυριολεκτικά, "Golden Crepes") είναι εδώ για να σώσει το στομάχι σας και τη λογική σας. Οι κρέπες εδώ δεν είναι μόνο πολύ νόστιμες, αλλά είναι και πολύ μεγάλες. Επιλέξτε ανάμεσα σε γλυκά και αλμυρά, και προετοιμαστείτε για τις γενναιόδωρες γαρνιτούρες.
Διεύθυνση: 27 rue du Four, 6ο διαμέρισμα
Μετρό: Mabillon

Breizh Cafe

Αυτό το μικροσκοπικό, οικογενειακό κρεπερί, που είναι σφηνωμένο ανάμεσα στην περιφέρεια Marais και την περιοχή της Βαστίλης, ειδικεύεται σε παντοπωλείο galettes από φαγητό τύπου Breton και έχει χαρακτηριστεί ως αγαπημένο από γνωστούς συντάκτες τροφίμων όπως ο David Lebovitz. Οι νόστιμες κρέπες εδώ είναι γεμάτες με ασυνήθιστα συστατικά όπως στρείδια ή ντυμένα απλά και απολαυστικά με κλασικά γεμίσματα (σκεφτείτε το αυγό και το τυρί, το υψηλής ποιότητας ζαμπόν, το τυρί κατσικίσιας και τα σαλάτα). Υψηλή ποιότητα αφθονούν στο Breizh παντού.


Διεύθυνση: 109, rue vieille du temple, 3ο διαμέρισμα
Μετρό: St-Sebastien Froissart

Au P'tit Grec

Αυτή η τρύπα στον τοίχο, που βρίσκεται στην πολυσύχναστη οδό Mouffetard κοντά στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, κερδίζει μεγάλη για πρωτότυπες, νόστιμες και βαριές κρέπες. Εδώ, οι κρέπες έρχονται με μια ξεχωριστή μεσογειακή συστροφή, προσφέροντας κάτι διαφορετικό από το παραδοσιακό ζαμπόν, αυγό και τυρί Breton. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ιταλικό ζαμπόν, φέτα, κρεμμύδια, ντομάτες και πολλά άλλα. Οι γλυκές κρέπες παίρνουν όλη την αστεία θεραπεία, με υγιείς δόσεις Nutella, ζάχαρη ή μαρμελάδα που συσκευάζουν κάθε γευστική, λεπτή κρέμα. Και μην ανησυχείτε για να πεινάτε - τα μεγέθη των μερίδων εδώ είναι άφθονα, οπότε προετοιμάστε το στομάχι σας πριν έρθετε. Το καλύτερο από όλα, μεταξύ 4 και 6 ευρώ το καθένα, οι κρέπες στο Au P'tit Grec προσφέρουν ένα μεγάλο κόστος για την ποιότητα.
Διεύθυνση: 68 rue Mouffetard, 5ο διαμέρισμα
Μετρό: Censier-Daubenton ή Place Monge
Τηλ .: +33 (0) 6 50 24 69 34

Des Crepes et des Cailles

Αυτό το γοητευτικό κρητικό εστιατόριο, που βρίσκεται στη μικρή αλλά γνωστή αλλά ταράτσα περιοχή Buttes-Aux-Cailles, προσφέρει ποιοτικά κρέπες και απεριόριστη ατμόσφαιρα. Το εσωτερικό μοιάζει με καμπίνα σκάφους και με μόνο 18 τραπέζια διαθέσιμα, είστε σίγουροι ότι θα πάρετε τη φιλική, οικεία ατμόσφαιρα. Επιλέξτε ανάμεσα στις πολλές καινοτόμες συνταγές τους, γλυκές ή αλμυρές, όπως η κρέπα λουκάνικων αίματός τους με μουστάρδα και κάρυ ή η γλυκιά κρέπα αχλαδιού-σοκολάτας-φρυγανιζέ για επιδόρπιο.
Διεύθυνση: 13 rue de la Butte aux Cailles, 13ο διαμέρισμα
Μετρό: Corvisart ou Tolbiac
Τηλ: +33 (0) 1 45 81 68 69

Μου άρεσε αυτό; Ελέγξτε άλλα αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά για το καλύτερο φαγητό και φαγητό στο Παρίσι: