Οδηγός για το 13ο διαμέρισμα στο Παρίσι

Ελέγξτε αυτή τη γειτονιά μη οικιστική στην πόλη του φωτός

Το Παρίσι αποτελείται από 20 διαφορετικές γειτονιές ή συνοικίες , οι οποίες είναι διατεταγμένες σε σπειροειδή σχήματος σαλιγκαριών με το 1ο διαμέρισμα και το μουσείο του Λούβρου στο κέντρο. Οι περισσότεροι επισκέπτες της Πόλης του Φωτός είναι εξοικειωμένοι με τα διάσημα αξιοθέατα που συγκεντρώνονται κυρίως στο κέντρο της πόλης, αλλά οι τουρίστες τείνουν να αποφεύγουν τις απομακρυσμένες κατοικημένες και επιχειρηματικές περιοχές του Παρισιού. Το 13ο διαμέρισμα, στο νότιο τμήμα της πόλης, κοντά στο περίφημο Καρτιέ Λατέν , αξίζει να επισκεφτείτε όταν βρίσκεστε στο Παρίσι.

Περιοχή Butte aux Caille

Ένα χωριό μέσα σε μια γειτονιά, το λοφώδες Butte aux Caille είναι ένα λιθόστρωτο τμήμα στο 13ο διαμέρισμα με στούντιο καλλιτεχνών, γκαλερί, γραφικά σπίτια, αρχιτεκτονική art deco παράλληλα με σύγχρονες ψηλές ανέσεις και πολυάσχολες πεζοδρομημένες καφετέριες. Η περιοχή ονομαζόταν ένα ιστορικό μνημείο το 1990. Έχει ένα δημοφιλές συγκρότημα πισίνας του 1920, ανοιχτό στο κοινό, με εσωτερική πισίνα και μοναδική εξωτερική "σκανδιναβική" πισίνα, όπου το νερό θερμαίνεται από ανάκτηση θερμότητας από tech κέντρα δεδομένων στην περιοχή.

Chinatown του Παρισιού

Το 13ο διαμέρισμα στεγάζει επίσης την μεγάλη, κυρίως κινεζική, καμποτζιανή και βιετναμέζικη κοινότητα του Παρισιού. Θεωρείται από μερικούς ότι είναι η μεγαλύτερη Chinatown στην Ευρώπη και είναι ο σημαντικότερος χώρος για τους εορτασμούς της κινεζικής Πρωτοχρονιάς στο Παρίσι . Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε πολλά ασιατικά καταστήματα και εστιατόρια, ειδικά βιετναμέζικα σπίτια pho.

Γαλλική Εθνική Βιβλιοθήκη

Η σύγχρονη βιβλιοθήκη Bibliothèque National de France στεγάζει πάνω από 15 εκατομμύρια βιβλία και έντυπα έγγραφα, χειρόγραφα, εκτυπώσεις, φωτογραφίες, χάρτες, μουσικά αποτελέσματα, νομίσματα, μετάλλια, υγιή έγγραφα και πολλά άλλα που διατηρούν τη γαλλική εθνική κληρονομιά. , όπως ειδικές εκθέσεις, διαλέξεις, συναυλίες και συναντήσεις πραγματοποιούνται στη βιβλιοθήκη όλο το χρόνο.

Κατασκευάστε εργαστήριο ταπετσαρίας Gobelins

Αυτό το ιστορικό συγκρότημα εργαστηρίων χρονολογείται από τον 15ο και τον 16ο αιώνα, όταν για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία φυσικών βαφών για τις ταπετσαρίες από μαλλί. Κατά τον 17ο αιώνα δημιουργήθηκαν εδώ εκατοντάδες ταπετσαρίες για την παράδοση των βασιλικών σπιτιών της Γαλλίας. Σήμερα, τα εργαστήρια της Nationale des Gobelins απασχολούν 30 υπαλλήλους και έχουν 15 αργαλειούς που παράγουν σύγχρονες ταπετσαρίες. Το συγκρότημα είναι ανοικτό στο κοινό για ειδικές εκθέσεις και περιηγήσεις.

Gare d'Austerlitz

Αρχικά χτισμένο το 1840, το Gare d'Austerlitz είναι ένας από τους κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού. Βρίσκεται στις όχθες του Σηκουάνα, ο σταθμός ονομάστηκε για τη διάσημη μάχη του Ναπολέοντα που πολέμησε στην περιοχή που είναι τώρα η Τσεχική Δημοκρατία. Σήμερα, τα τρένα μεταφέρουν επιβάτες σε πόλεις της νότιας Γαλλίας, καθώς και σε πιο μακρινές περιοχές όπως η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη.

Σταθμός F

Χορηγημένος ως η μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη στον κόσμο, αυτό το φιλόδοξο συγκρότημα άνοιξε τον Ιούνιο του 2017 σε μια τεράστια πρώην σιδηροδρομική αποθήκη που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920, τώρα ένα ιστορικό μνημείο. Η τεράστια εγκατάσταση δημιουργήθηκε για να παρέχει ό, τι χρειάζονται όλοι οι σύγχρονοι επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων χώρων γραφείων, αίθουσες συσκέψεων, χώρους εκδηλώσεων, κουζίνες και ακόμη και εστιατόριο. Η πρόσβαση στο Σταθμό F είναι 24/7 και προβλέπεται η στέγαση για 600 ενοικιαστές σε 100 κοινόχρηστα διαμερίσματα.