Ένας οδηγός για το 6ο διαμέρισμα στο Παρίσι

Όπου οι λογοτεχνικοί θρύλοι και η μοντέρνα εταιρία τσακίζουν τους ώμους

Το 6ο διαμέρισμα του Παρισιού είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν μια μικρή παλιά γοητεία και ιστορία. Σίγουρα έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε περιοχές όπως η θρυλική περιοχή Saint-Germain des Prés . Από τη στιγμή που οι συγγραφείς και οι διανοούμενοι των μέσων του 20ού αιώνα, όπως ο Simone de Beauvoir και ο Jean-Paul Sartre, ο 6ος είναι, τουλάχιστον γενικά, ένας πολύ καλός κόμβος για μπουτίκ σχεδιαστών, πλούσιοι κήποι, έπιπλα αντίκες και έμποροι τέχνης.

Είναι γνωστό και ως μία από τις πιο συντηρητικές περιοχές του Παρισιού, που φιλοξενεί αρκετούς καθολικούς χώρους λατρείας και τη μητρόπολη του Παρισιού.

Διαβάστε σχετικές: Κορυφαίες λογοτεχνικές διαμαρτυρίες στο Παρίσι (μια ξεχωριστή περιήγηση των αγαπημένων σποτ των συγγραφέων)

Η 6η, η οποία καλύπτει περίπου την περιοχή μεταξύ του μετρό St-Germain-des-Prés και του Ωδείου, που εκτείνεται νότια στον κήπο του Λουξεμβούργου, διαθέτει επίσης ήσυχους, καταπράσινους κατοικημένους δρόμους, εκπληκτική αρχιτεκτονική Haussmannian και βραβευμένα γαστρονομικά εστιατόρια. Επιπλέον, είναι εύκολα προσβάσιμο από γκουρμέ προορισμούς, όπως η βραβευμένη αγορά γκουρμέ, La Grande Epicérie , που βρίσκεται στο γειτονικό 7ο διαμέρισμα.

Να πάρει εκεί και να πάρει γύρω:

Ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε στην περιοχή από το κέντρο της πόλης είναι να πάρετε τη γραμμή 4 του μετρό στους σταθμούς Odeon ή Saint-Germain-des-Pres. Βγείτε στο Rue du Bac (γραμμή 12) για το πολυκατάστημα Bon Marche και το σούπερ μάρκετ Grande Epicerie.

Χάρτης του 6ου: Δείτε έναν χάρτη της περιοχής εδώ

Κύρια αξιοθέατα και αξιοθέατα στην περιοχή:

Saint-Germain des Prés γειτονιά : Μια βόλτα μέσα από αυτή τη θρυλική γειτονιά είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι από κάθε πρώτο ταξίδι στο Παρίσι. Σιγουρευτείτε για να επισκεφθείτε το ιστορικό μεσαιωνικό μοναστήρι (που βρίσκεται ακριβώς στην έξοδο του μετρό) και παρακολουθήστε ή ξεκινήστε το επόμενο μυθιστόρημά σας σε ένα από τα διάσημα καφέ της περιοχής, το Les Deux Magots και το Café de Flore.

Αυτά τα καφέ είναι πλέον προτιμώμενα σημεία για διασημότητες, καθώς και ορισμένοι διανοούμενοι που φαντάζονται ότι ακολουθούν τα βήματα των λογοτεχνικών μορφών που κάποτε συζητούσαν γύρω από τα τραπέζιά τους.

Οι κήποι του Λουξεμβούργου : Το κόσμημα της φραγκο-ιταλικής βασίλισσας Μαρίας Μενίκης, αυτοί οι καταπράσινοι κήποι είναι απόλυτα αγαπημένοι για περιπάτους, πικ-νικ, και θαυμάζοντας την άνοιξη ή την πτώση του φύλλωμα.

Musee du Luxembourg : Βρίσκεται στη γωνία των φημισμένων κήπων, είναι το παλαιότερο δημόσιο μουσείο στην πρωτεύουσα. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εξαιρετικά δημοφιλείς αναδρομές σε καλλιτέχνες όπως οι Marc Chagall και Modigliani.

Θέατρο Οντεόν: Αυτή η θρυλική περιοχή για θεατρικές παραστάσεις ήταν συχνές από τους συμπατριώτες του Αλεξάντρ Ντούμα της φήμης των Τριών Μουσουλμάνων . ο συγγραφέας του αγαπημένου μυθιστορήματος είχε επίσης μια ελάχιστα γνωστή και λιγότερο φωτεινή καριέρα ως θεατρικός συγγραφέας.

Εκκλησία Saint-Sulpice: Μια από τις πιο όμορφες εκκλησίες του Παρισιού, αυτό το ήσυχο σημείο βρίσκεται σε μια ήσυχη πλατεία κοντά στο σταθμό του μετρό St-Sulpice.

Le Procope: Αν αγαπάτε τον καφέ και την ιστορία του σκοτεινού πράγματος, έρθετε σε ένα από τα μέρη όπου κέρδισε δημοτικότητα τον 17ο αιώνα. Αυτό ισχυρίζεται ότι είναι το παλαιότερο καφενείο στο Παρίσι και ήταν ένα από τα αγαπημένα των φιλόσοφων όπως ο Voltaire και οι επαναστάτες συμπεριλαμβανομένου του Robespierre.

Ακόμα και ο Αμερικανός Πρόεδρος Τόμας Τζέφερσον μοιράστηκε, συζήτησε και κουτσοκόπισε εδώ με τους συγχρόνους του πριν από τη θητεία του στο Λευκό Οίκο.

La Closerie des Lilas : Πρόκειται για ένα άλλο διάσημο καφέ και εστιατόριο που βρίσκεται στην άκρη του 6ου. Ήταν μια προτιμώμενη τρύπα πότισμα και γράψιμο σημείο για συγγραφείς συμπεριλαμβανομένου Ernest Hemingway.

Hotel Lutetia: Αυτό το διάσημο ιστορικό ξενοδοχείο έχει μια μυστικά σκοτεινή ιστορία: ήταν ένα από τα ξενοδοχεία (μαζί με το Ritz) που καταλαμβάνουν οι Ναζί Γκεστάπο αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε σχετικά: 10 Παράξενα και ενοχλητικά γεγονότα για το Παρίσι

Αγορές στο 6ο:

Πρόκειται για μια εξαιρετική περιοχή για ψώνια, είτε θέλετε να χτυπήσετε πολυτελή πλοκάμια πολυτελείας, καταστήματα ιδεών, μοναδικές τοπικές μπουτίκ ή καταστήματα σχεδιαστών με έκπτωση. Δείτε τον πλήρη οδηγό μας για αγορές στο Παρίσι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού να κατευθυνθείτε στην περιοχή.

Πού να μείνετε στο 6ο διαμέρισμα;

Το 6ο λιμάνι φιλοξενεί μερικά από τα πιο ευχάριστα και γοητευτικά ξενοδοχεία της πόλης, δημοφιλή στους τουρίστες για την ήρεμη γοητεία τους και την εύκολη πρόσβαση σε μερικά από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα και αξιοθέατα της πρωτεύουσας.

Για να βρείτε το τέλειο ξενοδοχείο στην περιοχή και να διαβάσετε σχετικά με τα ξενοδοχεία στο 6ο απολαμβάνοντας τις καλύτερες βαθμολογίες με τους επισκέπτες, δείτε αυτή τη σελίδα στο TripAdvisor (διαβάστε κριτικές και κράτηση άμεσα)

Τρόφιμα και ποτά στην περιοχή:

Δείτε τον πλήρη οδηγό μας για φαγητό στο Παρίσι για ιδέες για το πού θα δειπνήσετε και θα πιείτε στο 6ο. Το Paris by Mouth έχει επίσης έναν εξαίρετο οδηγό για τα καλύτερα εστιατόρια και εστιατόρια στο 6ο (μετακινηθείτε στο "75006" για μια λίστα).