Πώς να ταξιδέψετε από τη Βενετία στο Παρίσι: Οι κύριες επιλογές σας

Πτήσεις, τρένα και ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι από τη Βενετία στο Παρίσι, αλλά αντιμετωπίζετε προβλήματα με την επιλογή των επιλογών σας για να αποφασίσετε αν θα ταξιδέψετε με τρένο, αεροπλάνο ή αυτοκίνητο; Η Βενετία είναι λίγο μικρότερη από 700 μίλια από το Παρίσι, γεγονός που μπορεί να σας οδηγήσει στο να υποθέσετε ότι η πτήση είναι η καλύτερη - αν όχι η μόνη - επιλογή. Αυτό είναι σίγουρα η πιο ρεαλιστική επιλογή αν πρέπει να φτάσετε στο Παρίσι το συντομότερο δυνατόν, αλλά εάν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε, να πάρετε το τρένο ή να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο μπορεί να σας προσφέρει μια πιο γραφική και, ενδεχομένως, πιο χαλαρωτική και ευχάριστη, τρόπος απόκτησης από το ένα σημείο στο άλλο.

Διαβάστε παρακάτω για μια ανάλυση των επιλογών σας, των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων τους.

Flying: Ο φθηνότερος & ευκολότερος τρόπος

Οι διεθνείς αερομεταφορείς, όπως η Alitalia και η Air France, καθώς και οι περιφερειακές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Easyjet και η Ryanair, προσφέρουν καθημερινές πτήσεις από τη Βενετία στο Παρίσι, φθάνουν στο αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle και στο αεροδρόμιο Orly. Οι πτήσεις προς το Αεροδρόμιο Beauvais που βρίσκονται στα περίχωρα του Παρισιού (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πτήσεων της Ryanair) τείνουν να είναι φθηνότερη επιλογή, αλλά θα χρειαστεί να προγραμματίσετε τουλάχιστον μία επιπλέον ώρα και δεκαπέντε λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο του Παρισιού.

Κάντε κράτηση για πτήσεις και πλήρη ταξιδιωτικά πακέτα στο TripAdvisor

Παίρνοντας το τρένο: Ο γραφικός (και μακρύς) δρόμος

Μπορείτε να φτάσετε στο Παρίσι σε περίπου 10 ώρες αν πάρετε το τρένο από την ιταλική πλευρά στο Μιλάνο και μετά κατευθυνθείτε προς το Παρίσι Gare de Lyon από εκεί. Από τη γαλλική πλευρά, θα βρίσκεστε στις σιδηροτροχιές υψηλής ταχύτητας TGV, οι οποίες θα επιταχύνουν το ταξίδι από εκεί. Οι διανυκτερεύσεις με απευθείας δρομολόγια στη νυχτερινή γραμμή Artesia θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο, αλλά είναι μια επιλογή αν αισθάνεστε άνετα με τους άθικτους στρωτήρες.

Αν έχετε μερικά καλά βιβλία και απολαμβάνετε να κοιτάτε έξω από το παράθυρο στα μεταβαλλόμενα τοπία της Ιταλίας και της Γαλλίας, αυτό ίσως είναι απλά ένας καλός τρόπος να πάτε.

Κάντε κράτηση εισιτηρίων τρένου TGV απευθείας (μέσω της σιδηροδρομικής Ευρώπης)

Οδήγηση: Μια γραφική διαδρομή - Αλλά προσέξτε για τέλη διοδίων

Μπορεί να διαρκέσει 11 ή 12 ώρες για να φτάσετε στο Παρίσι από τη Βενετία με αυτοκίνητο, αλλά μπορεί να είναι ένας ευχάριστος τρόπος να δείτε τη βόρεια Ιταλία και τη Γαλλία.

Αναμείνετε να καταβάλετε αρκετά ακριβά τέλη διοδίων σε πολλά σημεία καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, όμως.

Κάντε κράτηση απευθείας μέσω Hertz

Φτάνοντας στο Παρίσι με αεροπλάνο; Επιλογές εδάφους μεταφοράς

Εάν φτάνετε στο αεροδρόμιο του Παρισιού, θα πρέπει να υπολογίσετε πώς θα φτάσετε στο κέντρο της πόλης από τα αεροδρόμια. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές σας στον οδηγό μας για τις επιλογές εδάφους του Παρισιού .

Δείτε επίσης: