Πώς να ταξιδέψετε από τη Ρώμη στο Παρίσι

Πτήσεις, τρένα και επιλογές ενοικίασης αυτοκινήτων

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι από τη Ρώμη στο Παρίσι, αλλά αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα στο να κοσκινίζετε τις επιλογές σας για να αποφασίσετε αν θα ταξιδέψετε με τρένο, αεροπλάνο ή αυτοκίνητο, διαβάστε παρακάτω. Έχουμε καταργήσει όλες τις δυνατότητες, σταθμίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μορφής μετακίνησης μεταξύ των δύο πρωτευουσών - επιτρέποντάς σας να κάνετε μια επιλογή που είναι τόσο κατάλληλη για τον προϋπολογισμό όσο και κατάλληλη για τον επιθυμητό ρυθμό σας.

Η Ρώμη είναι λίγο μικρότερη από 700 μίλια από το Παρίσι, γεγονός που μπορεί να σας οδηγήσει να υποθέσετε ότι η πτήση είναι η καλύτερη - αν όχι η μόνη - επιλογή.

Και αυτό είναι σίγουρα η πιο ρεαλιστική επιλογή εάν πρέπει να φτάσετε στο Παρίσι το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, εάν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε και είστε ενδιαφέρον σε μια γραφική διαδρομή, παίρνοντας το τρένο ή ενοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο μπορεί να προσφέρει ένα πιο γραφικό, και ενδεχομένως πιο χαλαρωτικό και ευχάριστο, τρόπο ταξίδια.

Πτήσεις: Αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους είναι βασιλιάδες

Διεθνείς αερομεταφορείς όπως η Alitalia και η Air France και οι περιφερειακές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Easyjet και η Ryanair, προσφέρουν καθημερινές πτήσεις από τη Ρώμη στο Παρίσι, φτάντας στο αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle και στο αεροδρόμιο Orly . Οι ώρες πτήσης είναι περίπου δύο ώρες. Οι πτήσεις προς το Αεροδρόμιο Beauvais που βρίσκονται στα περίχωρα του Παρισιού (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πτήσεων της Ryanair) τείνουν να είναι φθηνότερη επιλογή, αλλά θα χρειαστεί να προγραμματίσετε τουλάχιστον μία επιπλέον ώρα και δεκαπέντε λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο του Παρισιού.

Κάντε κράτηση για πτήσεις και πλήρη ταξιδιωτικά πακέτα στο TripAdvisor

Λαμβάνοντας το τρένο: Μια ρομαντική επιλογή του παλιού κόσμου

Μπορείτε να φτάσετε στο Παρίσι από τη Ρώμη σε περίπου 10 ώρες και 30 λεπτά αν πάρετε το τρένο από την ιταλική πλευρά στο Milan Centrale και στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς το Παρίσι Gare de Lyon από εκεί.

Από τη γαλλική πλευρά, θα βρίσκεστε στις σιδηροτροχιές υψηλής ταχύτητας TGV, οι οποίες θα επιταχύνουν το ταξίδι από εκεί. Απευθείας νυχτερινά τρένα είναι επίσης διαθέσιμα - αλλά απλά να είστε σίγουροι ότι δεν σας πειράζει να ξοδεύετε τη νύχτα σε έναν από αυτούς τους παλιομοδίτικους στρωτήρες, ενδεχομένως μοιράζοντας μια κουκέτα με άλλους ταξιδιώτες εκτός αν θέλετε να ξεδιπλώσετε τα επιπλέον χρήματα για έναν ιδιωτικό υπνοδωμάτιο.

Πάρτε εκεί με αυτοκίνητο: υπέροχα τοπία (και ενοχλητικά σημεία χρέωσης)

Μπορεί να διαρκέσει 13 ώρες ή και περισσότερο για να φτάσετε στο Παρίσι από τη Ρώμη με αυτοκίνητο, αλλά μπορεί να είναι ένας ευχάριστος τρόπος να δείτε μεγάλα τμήματα της Ιταλίας και της Γαλλίας. Αναμείνετε να πληρώσετε τα τέλη διοδίων σε πολλά σημεία καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, όμως.
Φτάνοντας στο Παρίσι με αεροπλάνο; Επιλογές εδάφους μεταφοράς

Εάν φτάνετε στο αεροδρόμιο του Παρισιού, θα πρέπει να υπολογίσετε πώς θα φτάσετε στο κέντρο της πόλης από τα αεροδρόμια.

Διαβάστε περισσότερα: Επιλογές μεταφοράς εδάφους στο Παρίσι

Ταξιδεύοντας από άλλους ιταλικούς προορισμούς;

Αν σχεδιάζετε ένα πιο περίπλοκο ταξίδι στην Ευρώπη και δεν έχετε αποφασίσει αρκετά ποια κόμβους θα ταξιδεύουν από και προς το ξενοδοχείο, μπορεί να χρειαστείτε πληροφορίες για το πώς θα φτάσετε σε άλλες μεγάλες ιταλικές πόλεις από τη γαλλική πρωτεύουσα. Αυτοί οι οδηγοί μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμοι για τον προγραμματισμό σας: