Ποιες είναι οι χαμηλές χώρες;

Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτόν τον κοινό όρο για τις χώρες BeNeLux

Οι Κάτω Χώρες είναι ένας όρος που συχνά εντοπίζεται σε βιβλία ταξιδιού και ιστορίας, αλλά τα όρια του είναι μερικές φορές ασαφή για τους αναγνώστες. Αυτό είναι κατανοητό, καθώς ο ορισμός του κυμάνθηκε με την πάροδο των χρόνων: στη σύγχρονη Ευρώπη, ο όρος "Κάτω Χώρες" αναφέρεται στο έδαφος του δέλτα Ρήνου-Μεζέ-Σέλντ (Δέλτα Ρήνου ή Δέλτα Ρήνου-Μεούσας). η γη βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Το δέλτα περιλαμβάνει τη βορειοδυτική ακτή της Ευρώπης και, ως εκ τούτου, είναι περισσότερο ή λιγότερο ομοιογενής με τις Κάτω Χώρες και το Βέλγιο .

Ωστόσο, οι "Κάτω Χώρες" χρησιμοποιούνται επίσης συχνά για να αναφέρονται σε όλες τις χώρες της Μπενελούξ, παρά το γεγονός ότι το Λουξεμβούργο βρίσκεται έξω από το δέλτα. Παρ 'όλα αυτά, η χώρα μοιράζεται μεγάλο μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της με τα εδάφη του δέλτα. όχι μόνο σχημάτισε μια βραχύβια πολιτική ενότητα μαζί τους στα μέσα του 19ου αιώνα, αλλά συνδέεται φυσικά και με δύο από τα μεγάλα ποτάμια της, τον Μοζέλα (από τη λατινική Mo sella , το μικρό Meuse) και οι Chiers, που είναι παραπόταμοι του Ρήνου και του Meuse, αντίστοιχα.

Περιστασιακά, ο όρος "Κάτω Χώρες" μάλιστα συγκρίνεται με τον πιο αυστηρό ορισμό μόνο των Κάτω Χωρών και της Φλάνδρας. Στο παρελθόν, ωστόσο, οι Κάτω Χώρες σημείωσαν ένα πολύ ευρύτερο τμήμα της Βόρειας Ευρώπης, δηλαδή ολόκληρη τη γη κατάντη των μεγάλων ποταμών, όπου συμπεριελάμβανε και τη δυτική Γερμανία (που οριοθετείται από τον ποταμό Ems στα βορειοανατολικά) και τη βόρεια Γαλλία.

Τι σημαίνει αυτό για το ταξίδι ταξιδιού σας;

Μια περιήγηση στις Κάτω Χώρες και / ή στη Μπενελούξ είναι ένα εξαιρετικό θέμα για μια διαδρομή που συνδυάζει ένα τεράστιο πλούτο του πολιτισμού σε ένα συμπαγές χώρο. Βρείτε μια γενική εικόνα των ταξιδιών των Κάτω Χώρων - που έχουν ληφθεί με την ευρύτερη έννοια, της Μπενελούξ, της Δυτικής Γερμανίας και της Βόρειας Γαλλίας - στις συμβουλές της Europe Travel για Μπενελούξ και Beyond, που συνδυάζει τις καλύτερες των Κάτω Χωρών σε διαδρομή δύο εβδομάδων.

Διατίθενται ειδικά περάσματα μεταφοράς χαμηλού επιπέδου / Μπενελούξ για να διευκολύνουν το ταξίδι μεταξύ των διαφορετικών προορισμών, από όλα τα δρομολόγια σιδηροδρομικών μεταφορών έως τα σιδηροδρομικά και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Μερικοί συνιστώμενοι προορισμοί στις Κάτω Χώρες περιλαμβάνουν:

Βέλγιο

Λουξεμβούργο

Ολλανδία