Πληροφορίες για το Chennai: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Chennai City Οδηγός και Πληροφορίες Ταξιδιού

Το Τσενάι, πρωτεύουσα του Ταμίλ Ναντού, είναι γνωστό ως πύλη στη νότια Ινδία. Παρά το γεγονός ότι είναι μια σημαντική πόλη για την κατασκευή, την υγειονομική περίθαλψη και την πληροφορική, η Chennai κατάφερε να διατηρήσει μια ευρυχωρία που λείπει σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ινδίας. Πρόκειται για μια εκτεταμένη και πολυσύχναστη, αλλά συντηρητική πόλη με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό που δεν έχουν αλλάξει ακόμη στην αυξανόμενη ξένη επιρροή εκεί. Αυτός ο οδηγός και το προφίλ της πόλης Chennai είναι γεμάτο από ταξιδιωτικές πληροφορίες και συμβουλές.

Ιστορία

Το Chennai ήταν αρχικά ένα σύμπλεγμα από μικρά χωριά έως ότου οι αγγλικοί έμποροι της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικής Ινδίας επέλεξαν το site ως εργοστάσιο και εμπορικό λιμάνι το 1639. Οι Βρετανοί το ανέπτυξαν ως ένα μεγάλο αστικό κέντρο και ναυτική βάση και από τον 20ό αιώνα πόλη είχε γίνει κέντρο διοίκησης. Τα τελευταία χρόνια, η Chennai έχει επιτύχει την άνοδο της βιομηχανικής ανάπτυξης σε διάφορους τομείς, που ενθαρρύνεται από την ευνοϊκή υποδομή της πόλης και τη διαθεσιμότητα χώρου.

Τοποθεσία

Το Chennai βρίσκεται στην πολιτεία Tamil Nadu, στην ανατολική ακτή της Ινδίας.

Ζώνη ώρας

UTC (συντονισμένη παγκόσμια ώρα) +5,5 ώρες. Το Chennai δεν έχει χρόνο θερινής ώρας.

Πληθυσμός

Το Chennai έχει πληθυσμό περίπου 9 εκατομμυρίων κατοίκων, καθιστώντας την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας μετά τις Βομβάη, Δελχί, Καλκούτα και Μπανγκαλόρ.

Κλίμα και Καιρός

Το Chennai έχει ένα ζεστό και υγρό κλίμα, με καλοκαιρινές θερμοκρασίες στα τέλη Μαΐου και αρχές Ιουνίου συχνά φτάνοντας σε ακραίες θερμοκρασίες 38-42 βαθμούς Κελσίου (100-107 βαθμούς Φαρενάιτ).

Η πόλη δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια του βορειοανατολικού μουσόνου , από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, και οι έντονες βροχοπτώσεις μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Η θερμοκρασία μειώνεται κατά μέσο όρο στους 24 βαθμούς Κελσίου (75 Fahrenheit) κατά τη διάρκεια του χειμώνα, από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, αλλά δεν πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου (68 Fahrenheit).

Πληροφορίες Αεροδρομίου

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Chennai βρίσκεται σε βολική τοποθεσία, μόλις 15 χιλιόμετρα (9 μίλια) νότια του κέντρου της πόλης. Είναι καλά συνδεδεμένο από άποψη μεταφοράς.

Εναλλακτικά, το Viator προσφέρει δωρεάν μεταφορά από / προς το αεροδρόμιο από 23 δολάρια. Μπορούν εύκολα να κάνουν κράτηση στο διαδίκτυο.

Μεταφορά

Τρεις τροχοί auto rickshaws προσφέρουν τον ευκολότερο τρόπο να πάρει γύρω, αλλά δυστυχώς τα ναύλα είναι σχετικά ακριβό και σπάνια χρεώνονται σύμφωνα με το μετρητή. Οι αλλοδαποί αναφέρονται πάντοτε υπερβολικά υψηλά ποσοστά (συχνά πάνω από το διπλάσιο) και πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να διαπραγματευτούν σκληρά πριν από το ταξίδι. Τα ταξί στην Chennai είναι γνωστά ως "call taxis". Αυτές είναι ιδιωτικές καμπίνες που πρέπει να τηλεφωνηθούν εκ των προτέρων και δεν μπορούν να χαιρετηθούν από το δρόμο. Είναι καλή ιδέα να προσλάβετε ένα από αυτά τα ταξί για να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα, καθώς τα αξιοθέατα είναι πολύ απλωμένα. Τα λεωφορεία είναι φθηνά και καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Υπάρχει επίσης η τοπική υπηρεσία τρένων.

Τι να δείτε και να κάνετε

Σε αντίθεση με κάποιες άλλες πόλεις της Ινδίας, η Chennai δεν διαθέτει παγκοσμίου φήμης μνημεία ή τουριστικά αξιοθέατα. Είναι μια πόλη που απαιτεί χρόνο και προσπάθεια να γνωρίσει πραγματικά και να την εκτιμήσει.

Αυτά τα 10 κορυφαία μέρη για επίσκεψη στο Chennai θα σας δώσουν μια αίσθηση για την ξεχωριστή κουλτούρα της πόλης και για αυτό που την καθιστά ξεχωριστή. Υπάρχουν δύο πάρκα ψυχαγωγίας που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την πόλη - το πάρκο ψυχαγωγίας στο VGP Golden Beach και το MGM Dizzy World. Η πεντάχρονη μουσική εποχή Madras τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο είναι μια μεγάλη κάρτα καρτών. Το ετήσιο Φεστιβάλ Pongal πραγματοποιείται επίσης στα μέσα Ιανουαρίου. Ωστόσο, η Chennai δυστυχώς δεν έχει την κοσμοπολίτικη νυχτερινή ζωή άλλων ινδικών πόλεων.

Εάν έχετε χρόνο για ένα παράλληλο ταξίδι, εξετάστε επίσης αυτά τα 5 μέρη για να επισκεφθείτε κοντά Chennai. Το τουριστικό κύκλωμα της Chennai, Mammallapuram και Kanchipuram αναφέρεται συχνά ως Χρυσό Τρίγωνο του Ταμίλ Ναντού.

Που να μείνω

Τα ξενοδοχεία στο Chennai είναι γενικά λιγότερο ακριβό από ό, τι σε πόλεις όπως το Μουμπάι και το Δελχί. Είναι δυνατό να μείνετε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Chennai για λιγότερο από $ 200 ανά διανυκτέρευση.

Τα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας προσφέρουν επίσης εξαιρετική σχέση ποιότητας / τιμής. Και, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό με μια προσωπική πινελιά, μείνετε σε ένα κρεβάτι και πρωινό! Εδώ είναι 12 από τα καλύτερα ξενοδοχεία Chennai με βολικές θέσεις για όλους τους προϋπολογισμούς.

Πληροφορίες για την υγεία και την ασφάλεια

Το Τσενάι είναι ένας σχετικά ασφαλής προορισμός που αντιμετωπίζει λιγότερο έγκλημα από τις περισσότερες άλλες μεγάλες πόλεις της Ινδίας. Τα κυριότερα προβλήματα είναι η τσέπη και η επαιτεία. Οι ζητιάνοι στοχεύουν ειδικά τους αλλοδαπούς και μπορεί να είναι αρκετά επιθετικοί. Αποφύγετε να δώσετε χρήματα επειδή θα τα προσελκύσετε μόνο σε σμήνη. Η απείθαρχη κίνηση στο Chennai είναι ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να γνωρίζετε. Οι οδηγοί οδηγούν συχνά με έναν απείθαρχο τρόπο, οπότε πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα όταν διασχίζετε το δρόμο.

Δεδομένου ότι η Chennai είναι επίσης μια από τις πιο συντηρητικές μεγάλες πόλεις στην Ινδία, είναι σημαντικό να ντυθεί με τρόπο που σέβεται αυτό. Η αποκάλυψη ή η στενή τοποθέτηση ρούχων, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, θα πρέπει να αποφεύγεται ακόμη και στην παραλία. Τα ελαφριά ρούχα που καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια είναι τα καλύτερα.

Το κλίμα της Chennai απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στην υγεία κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής και μουσουλμανικής περιόδου . Η αφυδάτωση και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα αποτελούν ανησυχία στην ακραία θερμότητα. Η πλημμύρα κατά τη διάρκεια των βαριών βροχών των μουσών αυξάνει επίσης τον κίνδυνο βακτηριακών ασθενειών όπως η λεπτωσπόρωση και η ελονοσία. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετες προφυλάξεις για την εποχή των μουσώνων στο Chennai. Επισκεφθείτε το γιατρό σας ή την ταξιδιωτική κλινική πολύ πριν από την ημερομηνία αναχώρησής σας για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες ανοσοποιήσεις και φάρμακα .

Όπως πάντα στην Ινδία, είναι σημαντικό να μην πίνετε το νερό στο Chennai. Αντ 'αυτού, αγοράστε άμεσα διαθέσιμο και φθηνό εμφιαλωμένο νερό για να είστε υγιείς.