Ποια είναι η Χρονική Ζώνη στην Ινδία;

Όλοι για τη ζώνη ώρας της Ινδίας και τι την κάνει ασυνήθιστη

Η ζώνη ώρας της Ινδίας είναι UTC / GMT (Συντονισμένη παγκόσμια ώρα / μέση ώρα Γκρήνουιτς) +5,5 ώρες. Αναφέρεται ως ινδική ώρα αναφοράς (IST).

Αυτό που είναι ασυνήθιστο είναι ότι υπάρχει μόνο μία ζώνη ώρας σε ολόκληρη την Ινδία. Η ζώνη ώρας υπολογίζεται σύμφωνα με το γεωγραφικό μήκος 82,5 ° Ε. Στο οχυρό Shankargarh στο Mirzapur (στην περιοχή Allahabad του Uttar Pradesh), το οποίο επιλέχθηκε ως κεντρικός μεσημβρινός για την Ινδία.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ο χρόνος θερινής ώρας δεν λειτουργεί στην Ινδία.

Χρονικές διαφορές μεταξύ διαφορετικών χωρών.

Γενικά, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η θερινή ώρα, ο χρόνος στην Ινδία είναι 12,5 ώρες μπροστά από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ (Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Σαν Ντιέγκο), 9,5 ώρες μπροστά από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη , Φλόριντα), 5,5 ώρες μπροστά από το Ηνωμένο Βασίλειο και 4,5 ώρες πίσω από την Αυστραλία (Μελβούρνη, Σίδνεϊ, Μπρίσμπεϊν).

Ιστορία της ζώνης ώρας της Ινδίας

Οι ζώνες ώρας καθιερώθηκαν επισήμως στην Ινδία το 1884, κατά τη διάρκεια της βρετανικής κυριαρχίας. Χρησιμοποιήθηκαν δύο ζώνες ώρας - Time Bombay και Time Calcutta - λόγω της σημασίας που έχουν αυτές οι πόλεις ως εμπορικά και οικονομικά κέντρα. Επιπλέον, ο μήνας Madras (που δημιουργήθηκε από τον αστρονόμο John Goldingham το 1802) ακολουθήθηκε από πολλές σιδηροδρομικές εταιρείες.

Το IST εισήχθη τον Ιανουάριο του 1.1906. Ωστόσο, ο χρόνος της Βομβάη και ο χρόνος της Καλκούτας συνέχισαν να διατηρούνται ως ξεχωριστές ζώνες ώρας μέχρι το 1955 και το 1948 με σεβασμό, μετά την Ανεξαρτησία της Ινδίας.

Παρόλο που η Ινδία δεν τηρεί σήμερα το χρόνο θερινής ώρας, υπήρξε εν συντομία κατά τη διάρκεια του σινο-ινδικού πολέμου το 1962 και των πολέμων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν το 1965 και το 1971, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας στον πληθυσμό.

Ζητήματα με τη ζώνη ώρας της Ινδίας

Η Ινδία είναι μια μεγάλη χώρα. Στο ευρύτερο σημείο της, εκτείνεται για 2.933 χιλιόμετρα από τα ανατολικά προς τα δυτικά και καλύπτει πάνω από 28 μοίρες μήκους.

Ως εκ τούτου, θα μπορούσε ρεαλιστικά να έχει τρεις ζώνες ώρας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση επιλέγει να διατηρήσει μια ενιαία ζώνη ώρας σε ολόκληρη τη χώρα (παρόμοια με την Κίνα), παρά τα διάφορα αιτήματα και προτάσεις για την αλλαγή της. Αυτό σημαίνει ότι ο ήλιος ανατέλλει και τοποθετείται σχεδόν δύο ώρες νωρίτερα στα ανατολικά σύνορα της Ινδίας παρά στον Rann of Kutch στη μακρινή δύση.

Η ανατολή του ηλίου είναι από τις 4 π.μ. και το ηλιοβασίλεμα στις 4 μ.μ. στη βορειοανατολική Ινδία, με αποτέλεσμα την απώλεια των ωρών της ημέρας και της παραγωγικότητας. Ειδικότερα, αυτό δημιουργεί ένα σημαντικό ζήτημα για τους καλλιεργητές τσαγιού στο Assam .

Για να καταπολεμηθεί αυτό, οι κήποι τσαγιού της Assam ακολουθούν ξεχωριστή ζώνη ώρας γνωστή ως Time Tea Garden ή Bagantime , η οποία είναι μία ώρα μπροστά από το IST. Οι εργάτες εργάζονται γενικά στους κήπους τσαγιού από τις 9 π.μ. (IST 8 π.μ.) έως τις 5 μ.μ. (IST 4 μ.μ.). Αυτό το σύστημα εισήχθη κατά τη διάρκεια της βρετανικής κυριαρχίας, έχοντας κατά νου την πρόωρη ανατολή σε αυτό το τμήμα της Ινδίας.

Η κυβέρνηση Assam θέλει να εισαγάγει την ξεχωριστή ζώνη ώρας σε ολόκληρη την πολιτεία και στις άλλες βορειοανατολικές ινδικές πολιτείες . Μια εκστρατεία ξεκίνησε το 2014, αλλά δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την κεντρική κυβέρνηση της Ινδίας. Η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να διατηρήσει μία ζώνη ώρας για να αποφευχθούν προβλήματα σύγχυσης και ασφάλειας (όπως σε ό, τι αφορά τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις και τις πτήσεις).

Αστεία Σχετικά με την ώρα της Ινδίας

Οι Ινδοί είναι γνωστοί για το ότι δεν είναι ακριβείς και η ευέλικτη αντίληψή τους για το χρόνο αναφέρεται συχνά ως "Ινδικός Τυπικός Χρόνος" ή "Χρόνος Ινδονησίας". 10 λεπτά μπορεί να σημαίνει μισή ώρα, μισή ώρα μπορεί να σημαίνει μία ώρα και μία ώρα μπορεί να σημαίνει απεριόριστο χρονικό διάστημα.