Συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων για την επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Jasper

Ο Jasper φιλοξενεί το φημισμένο Icefield της Κολούμπια και τις ανθεκτικές, βραχώδεις χιονισμένες κορυφές. Είναι ένας τόπος που κάθε Βορειοαμερικανός πρέπει να δει.

Οι κοντινές πόλεις με δωμάτια με χαμηλό προϋπολογισμό

Η πόλη του Jasper έχει τουριστικές εγκαταστάσεις, αλλά είναι μικρότερη από τον Banff, τον ξάδερφό του 165 μίλια στο νότο. Το Hinton απέχει περίπου 80χλμ. (50 μίλια) από την πόλη του Jasper και προσφέρει μερικά ξενοδοχεία αλυσίδας. Βρίσκεται στο δρόμο προς το Έντμοντον.

Κατασκήνωση και καταλύματα εγκαταστάσεις

Ο Jasper διαθέτει 13 κατασκήνωση εντός των ορίων του, αντιπροσωπεύοντας μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών και επίπεδα άνεσης. Η Whistlers προσφέρει την ευρύτερη σειρά υπηρεσιών σε $ 38 / CAD νύχτα. Άλλοι κατεβαίνουν από αυτή την τιμή σε τόσο χαμηλά όσο 15,70 δολάρια για αρχέγονες τοποθεσίες σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Οι άδειες Backcountry κοστίζουν $ 9,80. Αν θα βρίσκεστε στην περιοχή για περισσότερο από μία εβδομάδα, υπάρχει ετήσια άδεια για $ 68,70. Τα δελτία Backcountry που αγοράζονται στο Jasper είναι επίσης καλές για τα Banff, Kootenay και Yoho National Parks.

Κορυφαία ελεύθερα αξιοθέατα στο πάρκο

Μόλις καταβάλετε το εισιτήριο συμμετοχής σας, υπάρχουν αποτελέσματα από συναρπαστικές τοποθεσίες που δεν θα κοστίζουν επιπλέον χρήματα. Το βόρειο άκρο του Icefields Parkway είναι η πόλη του Jasper, αλλά εκτείνεται στο νότιο πάρκο κοντά στο παγετώνα Athabasca και στο NP Banff. Εδώ θα βρείτε δεκάδες τραχεία, πεζοπορικά μονοπάτια και περιοχές για πικνίκ μέσα σε μερικές από τις καλύτερες του κόσμου τοπίο.

Δύο αξιοθέατα Jasper είναι το Athabasca Glacier και το Mt. Edith Cavell.

Είναι δυνατό να πληρώσετε μεγάλα τέλη για να οδηγήσετε ένα μηχανοκίνητο όχημα στον παγετώνα, αλλά στέκεστε πίσω από μια καλωδιακή γραμμή και βλέποντας ότι δεν κοστίζει τίποτα. Μην μπαίνετε στον παγετώνα με τα πόδια. Οι ρωγμές (βαθιές ρωγμές στον πάγο) κρύβονται από το χιόνι.

Κάθε χρόνο, οι επισκέπτες πέφτουν σε κρησφύγετο και πεθαίνουν από υποθερμία πριν μπορέσουν να διασωθούν. Ένα εκτεταμένο κέντρο επισκεπτών ακριβώς απέναντι από το πάρκο εξηγεί λεπτομερώς τους παγετώνες και την ιστορία του Athabasca. Αυτός ο παγετώνας είναι μέρος του μεγαλύτερου Icefield της Κολούμπια, το οποίο είναι 325 τετραγωνικά χιλιόμετρα. (200 τετραγωνικών μέτρων) σε μέγεθος και δέχεται έως 7 μ. (23 πόδια) ετήσιας χιονόπτωσης.

Mt. Η Edith Cavell ανεβαίνει πάνω από 11.000 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και διαθέτει έναν παγετώνα που κρέμεται στο βόρειο τμήμα της. Υπάρχει ένα σύστημα μονοπατιών γύρω από το βουνό για πεζοπόρους με διάφορες ικανότητες. Ζητήστε τοπικά πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες οποιουδήποτε μονοπατιού πεζοπορίας πριν ξεκινήσετε, ειδικά κατά τη διάρκεια των επισκέψεων της Άνοιξης ή του Φθινοπώρου.

Χώρος στάθμευσης και μεταφορά

Ο χώρος στάθμευσης είναι γενικά δωρεάν, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί κατά τη διάρκεια της αιχμής σε πολλά μονοπάτια και γραφικά τραγωδία. Οι κύριοι δρόμοι πέρα ​​από το πάρκο είναι ο αυτοκινητόδρομος 16 (ανατολή-δυτικά) και η εθνική οδό 93 (Icefields Parkway) η οποία συνδέεται με τη λίμνη Louise και Banff προς τα νότια.

Εισπράξεις

Τα τέλη εισόδου στο εθνικό πάρκο του Καναδά δεν ισχύουν για άτομα που απλώς οδηγούν σε ένα πάρκο χωρίς πρόθεση να σταματήσουν. Αλλά όταν επισκέπτεστε πραγματικά τις παραβλέψεις, μονοπάτια πεζοπορίας και άλλα αξιοθέατα, οι ενήλικες πληρώνουν ημερήσια αμοιβή $ 9,80 CAD, ηλικιωμένους $ 8,30 και νέους $ 4,90.

Αυτό αυξάνεται γρήγορα, αλλά, ευτυχώς, μπορείτε να πληρώσετε ένα σταθερό τέλος για όλο το φορτίο σας των 19,60 δολάρια την ημέρα. Το τέλος μπορεί να καταβληθεί στα κέντρα επισκεπτών και για λόγους ευκολίας είναι καλύτερο να πληρώσετε για όλες τις ημέρες με τη μία και να εμφανίσετε την απόδειξή σας στο παρμπρίζ. Όσοι προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή των τελών υπόκεινται σε μεγάλα πρόστιμα, οπότε μην το δοκιμάζετε. Το τέλος σας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθείτε οποιοδήποτε εθνικό πάρκο του Καναδά κατά τη διάρκεια ισχύος του.

Πλησιέστερα μεγάλα αεροδρόμια

Το κοντινότερο τερματικό σταθμό δεν είναι καθόλου κοντά: το Edmonton International απέχει 401 χιλιόμετρα. (243 μίλια, τέσσερις ώρες οδήγησης) από την πόλη Jasper. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κάλγκαρι απέχει 437χλμ. (265 μίλια) από το χωριό Jasper. Λάβετε υπόψη ότι το Εθνικό Πάρκο Jasper καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή, έτσι ορισμένα τμήματα του πάρκου θα μπορούσαν να είναι πιο κοντά στον αερολιμένα του Calgary από ό, τι στο Έντμοντον.

Αεροπορικές εταιρείες προς το Shop

Η WestJet είναι μια αεροπορική εταιρεία που εξυπηρετεί τόσο τον Έντμοντον όσο και το Κάλγκαρι.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Jasper στην τοποθεσία Web Parks Canada.