Τα γεγονότα σχετικά με το Inca Trail και το κλείσιμο του Machu Picchu

Με περισσότερα από 170 κτίρια, 6 βεράντες, χιλιάδες σκαλοπάτια, αρκετούς ναούς και 16 βρύσες, το Machu Picchu είναι πραγματικά ένα θαύμα. Το Incans χρησιμοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες πέτρες για να χτίσει την αρχαία πόλη και κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν σε αυτό το ζωντανό κομμάτι της ιστορίας.

Το Machu Picchu ανακηρύχθηκε το Περουβιανό Ιερό του Περού το 1981 και παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO το 1983.

Το 2007, ο Machu Picchu ψηφίστηκε ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου σε μια παγκόσμια δημοσκόπηση στο Internet, καθιστώντας τον απίστευτα δημοφιλή χώρο ερείπιας. Έχουν υπάρξει πολλές φήμες που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια ότι το Μάτσου Πίτσου θα κλείνει, τροφοδοτείται από άγνωστους ταξιδιώτες, ωστόσο, η περουβιανή κυβέρνηση, η οποία προεδρεύει της ακρόπολης Incan, δεν έχει κάνει δήλωση σχετικά με το κλείσιμο του διάσημου αρχαιολογικού χώρου.

Μέχρι και σήμερα, το Machu Picchu είναι επί του παρόντος ανοικτό στο κοινό, κάθε μέρα του χρόνου από τις 6:00 το πρωί έως τις 5:00 μ.μ. Δεδομένου του κάπως πρόωρου κλεισίματος, συνιστάται να φτάσετε στο site το αργότερο μέχρι το μεσημέρι, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για εξερεύνηση και χρόνο για να περάσετε τα απαραίτητα πεζοπορικά διαλείμματα. Όσο πιο νωρίς προσπαθείτε να φτάσετε στην περιοχή, τόσο το καλύτερο, δεδομένου ότι θα επιτρέψει τυχόν καθυστερήσεις ταξιδιού ή άλλες συνήθεις ατυχίες.

Προηγούμενα κλειστά τμήματα Machu Picchu

Παρά το ανοιχτό ημερήσιο πρόγραμμα, οι αρχές του Περού έχουν αναγκάσει να κλείσουν το Machu Picchu τα τελευταία χρόνια, αλλά μόνο λόγω φυσικών κινδύνων όπως οι λάσπες και οι πλημμύρες.

Είναι καλύτερο να ελέγξετε τις τοπικές καιρικές συνθήκες πριν ξεκινήσετε το ταξίδι και αυτές οι πληροφορίες μπορούν να βρεθούν σε απευθείας σύνδεση ή αν μένετε σε ένα ξενοδοχείο, ο θυρωρός μπορεί να σας βοηθήσει με τις καθημερινές πληροφορίες καιρού.

Ένα τέτοιο μετεωρολογικό γεγονός το 2010 κλείνει τα τρένα στο Μάτσου Πίτσου , καθιστώντας αδύνατο τους επισκέπτες να φτάσουν στην ακρόπολη της Ίνκας.

Οι επίσημες στατιστικές επισκέψεων δεν δείχνουν επισκέπτες για τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του ίδιου έτους και ο Machu Picchu ανοίχθηκε επισήμως τον Απρίλιο του 2010. Την εποχή εκείνη ο υπουργός Τουρισμού του Περού Martin Perez είπε στο BBC ότι η απώλεια εσόδων ανήλθε σε περίπου 185 εκατομμύρια κλείσιμο δύο μηνών. Είναι κατανοητό ότι οι αρχές του Περού είναι πάντα πρόθυμες να ξανανοίξουν το Machu Picchu το συντομότερο δυνατό μετά από οποιοδήποτε είδος εξαναγκαστικού κλεισίματος.

Σύγχυση πάνω από το Inca Trail και το κλείσιμο του Machu Picchu

Κάθε χρόνο, μερικοί δυνητικοί επισκέπτες γίνονται μπερδεμένοι λόγω των συγκρουόμενων στιγμών ανοίγματος του Inca Trail και του Machu Picchu. Σε αντίθεση με τον Machu Picchu, το Inca Trail κλείνει για ένα μήνα κάθε χρόνο. Το Inca Trail κλείνει για συντήρηση σε ολόκληρο τον Φεβρουάριο (συνήθως το πιο υγρό και επομένως λιγότερο δημοφιλές μήνα του έτους) και ανοίγει ξανά την 1η Μαρτίου.

Εάν θέλετε να κάνετε πεζοπορία στο Inca Trail, θα πρέπει προφανώς να αποφύγετε τον Φεβρουάριο (ή να επιλέξετε μια εναλλακτική διαδρομή). Εάν, από την άλλη πλευρά, θέλετε να πάτε κατευθείαν στο Machu Picchu, ο Φεβρουάριος παραμένει ένας βιώσιμος μήνας για να επισκεφθείτε - αρκεί να μην σας πειράζει η βροχή.