Πόσο μακριά πρέπει να κλείσω το μονοπάτι Inca;

Ποτέ μην υποτιμάτε τη σημασία των προχωρημένων κρατήσεων Inca Trail. Μόνο 500 άδειες Inca Trail εκδίδονται για οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα, με περίπου 200 από αυτούς να πηγαίνουν στους τουρίστες και οι υπόλοιποι να οδηγούν, αχθοφόροι και άλλο προσωπικό πεζοπορίας. Αν νομίζετε ότι οι ήχοι είναι περιορισμένοι, θα έχετε δίκιο.

Ενώ τα εναλλακτικά ταξίδια παρέχουν ευκαιρίες για πεζοπορίες τελευταίας στιγμής στο Μάτσου Πίτσου, η πεζοπορία κατά μήκος του κλασικού μονοπατιού Inca - είτε πρόκειται για δύο ημέρες , τέσσερις ή περισσότερες ημέρες - απαιτεί προχωρημένη κράτηση.

Αν φτάσετε στο Cusco με την ελπίδα να βρείτε χώρο στο μονοπάτι, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα να απογοητευτείτε.

Κρουαζιέρες Inca Trail

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε κράτηση για το Inca Trail περίπου έξι μήνες εκ των προτέρων, ειδικά εάν θέλετε να πάτε κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου (Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος). Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, οι άδειες διαδρομής μπορούν να πωληθούν τέσσερις ή πέντε μήνες εκ των προτέρων.

Οι μήνες που περιβάλλουν την υψηλή σεζόν μπορούν επίσης να ξεπουληθούν μπροστά από το χρόνο. Εάν θέλετε να κάνετε πεζοπορία στο Inca Trail τον Απρίλιο, Μάιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο ή Νοέμβριο, προσπαθήστε να κάνετε κράτηση τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις μήνες νωρίτερα.

Σε μερικούς από τους πιο ήσυχους μήνες, συνήθως τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τις αρχές Μαρτίου, μπορεί να είστε εντάξει τουλάχιστον τρεις με πέντε εβδομάδες νωρίτερα (αυτό εξαρτάται επίσης από το πότε οι άδειες κυκλοφορούν πραγματικά στην αρχή του έτους). Λάβετε υπόψη ότι η Μεγάλη Εβδομάδα και η περίοδος του Πάσχα (κινητό) είναι επίσης ένας δημοφιλής χρόνος για να περάσετε το μονοπάτι της Ίνκας.

Αν αναρωτιέστε τι συνέβη με τον Φεβρουάριο, αυτός είναι ο μήνας κατά τον οποίο το Inca Trail κλείνει για συντήρηση (ο Machu Picchu δεν κλείνει ).

Σύμφωνα με την Chaska Tours, ένας από τους συνιστώμενους ταξιδιωτικούς πράκτορες Inca Trail, οι άδειες Inca Trail φαίνεται να ξεπουλώνουν νωρίτερα κάθε χρόνο. Έχοντας αυτό κατά νου, η προσπάθεια να κλείσετε έξι μήνες εκ των προτέρων - για οποιαδήποτε χρονική περίοδο - είναι ο καλύτερος τρόπος αποφυγής απογοήτευσης.