Πότε είναι ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Λαντάκ;

Ladakh Κλίμα, Αξιοθέατα και Φεστιβάλ

Υψηλού ύψους Ladakh, στα βόρεια Ινδικά Ιμαλάια, έχει ένα ακραίο κλίμα με ένα μακρύ και βάναυσο χειμώνα. Ως εκ τούτου, ο πιο δημοφιλής και καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Ladakh είναι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της περιοχής όταν το χιόνι στα ψηλά περάσματα λιώνει (δηλαδή, αν δεν είστε επικεφαλής εκεί για ταξίδια περιπέτειας!).

Λαντάκ Καιρός

Το κλίμα στο Ladakh χωρίζεται σε δύο μόνο εποχές: τέσσερις μήνες του καλοκαιριού (από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο) και οκτώ μήνες χειμώνα (από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο).

Οι θερινές θερμοκρασίες κυμαίνονται από 15-25 βαθμούς Κελσίου (59-77 βαθμούς Φαρενάιτ). Το χειμώνα, η θερμοκρασία μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά όσο -40 βαθμοί Κελσίου / Φαρενάιτ.

Να φτάσετε στο Λαντάκ

Οι πτήσεις προς Leh (πρωτεύουσα του Ladakh) λειτουργούν όλο το χρόνο. Τα δρομολόγια στο Ladakh είναι επίσης ανοιχτά όλο το χρόνο. Ωστόσο, τα περάσματα που οδηγούν στο Λαντάκ είναι θαμμένα κάτω από το χιόνι κατά τους ψυχρότερους μήνες. Επομένως, αν θέλετε να οδηγήσετε (το τοπίο είναι θεαματικό και βοηθά με τον εγκλιματισμό, αν και το διήμερο ταξίδι είναι μακρύ και εξαντλητικό), η εποχή του χρόνου θα είναι μια σημαντική σκέψη.

Υπάρχουν δύο δρόμοι στο Λαντάκ:

Μπορείτε να ελέγξετε την ανοικτή ή κλειστή κατάσταση και των δύο δρόμων σε αυτόν τον ιστότοπο.

Ταξίδι περιπέτειας στο Λαντάκ

Το Chadar Trek είναι ένα διάσημο χειμερινό ταξίδι στο Ladakh. Από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ο ποταμός Zanskar σχηματίζει μια πάλη πάχους τόσο παχιά που είναι δυνατό για τους ανθρώπους να περπατήσουν πέρα ​​από αυτό. Είναι ο μόνος τρόπος μέσα και έξω από την χιονισμένη περιοχή Zanskar. Το Chadar Trek, με διάρκεια που κυμαίνεται από επτά έως 21 ημέρες, μετακινείται από τη σπηλιά σε σπηλιά κατά μήκος αυτού του παγωμένου "δρόμου".

Το Εθνικό Πάρκο Hemis είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αλλά ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε για να εντοπίσετε τη φευγαλέα λεοπάρδαλη χιόνι είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, όταν έρχεται κάτω στις κοιλάδες.

Εδώ είναι 6 από τα καλύτερα ταξίδια για να πάρετε στο Ladakh.

Φεστιβάλ στο Λαντάκ

Ένα από τα κυριότερα σημεία της επίσκεψης στο Ladakh βρίσκεται στα μοναδικά φεστιβάλ του κράτους. Οι πιο δημοφιλείς εμφανίζονται ως εξής:

Περισσότερα για το Leh και το Ladakh

Σχεδιάστε το ταξίδι σας με αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό Leh Ladakh.