Πώς να βρείτε φτηνές πτήσεις προς Βόρνεο

Γνωρίζοντας πώς να βρουν φτηνές πτήσεις στο Μπορνέο είναι ως επί το πλείστον μόνο θέμα επιλογής του σωστού αερολιμένα.

Πτήσεις από Κουάλα Λουμπούρ προς Μπορνέο είναι εκπληκτικά φτηνές - συχνά λιγότερο από US $ 25! Αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρονοβόρα ταξίδια στο χερσαίο έδαφος επιλέγοντας προσεκτικά το σημείο εισόδου σας.

Η Κουάλα Λουμπούρ είναι σίγουρα ευχάριστη για να εξερευνήσετε. Αλλά όταν το σκυρόδεμα και η κυκλοφοριακή συμφόρηση αρχίζουν να σπάσουν τα νεύρα, θα μπορούσατε να επιλέξετε να ξεφύγετε σε ένα πιο πράσινο μέρος με μόλις δύο ώρες απευθείας πτήση!

Malaysian Borneo είναι ένα από τα πιο όμορφα και εύκολα προσβάσιμα μέρη στη Νοτιοανατολική Ασία για να απολαύσετε το τροπικό δάσος. Πολλά είδη που απειλούνται με εξαφάνιση καλούν το τρίτο μεγαλύτερο νησί στη γη στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των ουραγγανίδων και των πιθήκων πιπερόσκονων. Αν ο Taman Negara της Peninsular της Μαλαισίας αισθάνεται λίγο πολύ τουριστικός, πιάσε μια φτηνή πτήση στο Μπορνεό από την Κουάλα Λουμπούρ και μπείτε στα εθνικά πάρκα.

Παραδόξως, οι πτήσεις προς Βόρνεο (Ανατολική Μαλαισία) είναι πολύ φθηνές. Θα βρείτε συχνά ειδικές προσφορές - ακόμη και σε πτήσεις τελευταίας στιγμής - στις τέσσερις κύριες πόλεις. Οι τιμές των πτήσεων κυμαίνονται ανάλογα με τις εποχές, ωστόσο, με τέσσερις επιλογές σημείου εισόδου, μπορείτε πάντα να μπείτε στο Βόρνεο κάπου κάτω από $ 30.

Πού να ξεκινήσετε στο Borneo;

Πρώτον, πρέπει να αποφασίσετε από πού να ξεκινήσετε στο Βόρνεο! Είναι καλό πρόβλημα να έχουμε.

Καταλάβετε ότι το Βόρνεο χωρίζεται σε δύο πολιτείες: Σαραουάκ και Σαμπάχ. Αυτά τα δύο κράτη χωρίζονται από το ανεξάρτητο έθνος του Μπρουνέι .

Ουσιαστικά, θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ της έναρξης στο Sarawak ή της έναρξης στο Sabah . Δείτε τα δύο κράτη εάν έχετε χρόνο! Ο καθένας έχει τις δικές του γοητείες και τις προσφορές του.

Η μετάβαση από το Σαράουακ προς Σαμπάχ , είτε γύρω είτε μέσω του Μπρουνέι, χρονοβόρα. Η Air Asia και η Malaysia Airlines προσφέρουν πολλές πτήσεις μεταξύ Kuching (πρωτεύουσα του Sarawak) και Kota Kinabalu (πρωτεύουσα του Sabah).

Αν και το νότιο κράτος του Σαραουάκ είναι γεωγραφικά μεγαλύτερο, λαμβάνει λιγότερες αφίξεις τουριστών από το Σαμπάχ. Το Sabah, στο βόρειο τμήμα του Μαλαισιανού Βορνέο, είναι μικρότερο γεωγραφικά, αλλά είναι το σπίτι ενός μεγαλύτερου πληθυσμού. Το Sabah διαθέτει επίσης δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα όπως καταδύσεις στο Sipadan, το όρος Kinabalu, εκδρομές εντοπισμού άγριων ζώων στον ποταμό Kinabatangan και το κέντρο ανακάλυψης τροπικών δασών.

Η Sabah φαίνεται να κλέβει την παράσταση με μια καλύτερη τουριστική υποδομή και πιο οργανωμένα αξιοθέατα. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι θα αντιμετωπίσετε περισσότερους επισκέπτες και θα πληρώσετε υψηλότερες τιμές. Το Sarawak λάμπει κάθε καλοκαίρι, όταν το Φεστιβάλ Μουσικής του Παγκόσμιου Δρυμού πραγματοποιείται λίγο έξω από το Kuching.

Συμβουλή: Εάν ο καιρός είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας ανησυχίας, ο Σαραβάκ δέχεται λιγότερους βροχοπτισμούς τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η Sabah δέχεται λιγότερη βροχή από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο.

Βρείτε φτηνές πτήσεις προς Βόρνεο

Πολλοί ταξιδιώτες ελέγχουν λανθασμένα τις τιμές πτήσεων μεταξύ Κουάλα Λουμπούρ και Κότα Κινάμπαλου. Παρόλο που οι προσφορές για πτήσεις προς Kota Kinabalu είναι κοινές, αυτή η δημοφιλής διαδρομή μπορεί να πηδήσει σε τιμές - ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των μεγάλων εποχών μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Ευτυχώς, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερα κύρια σημεία εισόδου στο Borneo:

Συμβουλή: Λάβετε υπόψη ότι οι εθνικές αργίες όπως ο Χάρι Μέρντεκα (31 Αυγούστου), η Ημέρα της Μαλαισίας (16 Σεπτεμβρίου) και άλλα τοπικά φεστιβάλ στο Μπορνεό θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις τιμές των πτήσεων!

Το ετήσιο φεστιβάλ μουσικής Rainforest World γεμίζει πραγματικά ξενοδοχεία και μεταφορές γύρω από το Kuching.

Τα καλύτερα σημεία εισόδου

Εδώ είναι τα καλύτερα σημεία εισόδου με βάση τα κοντινά ενδιαφέροντα:

Πετάξτε στο Kuching (KCH) αν θέλετε

Πετάξτε στη Miri (MYY) αν θέλετε

Πετάξτε στην Kota Kinabalu (BKI) αν θέλετε

Πετάξτε στο Sandakan (SDK) αν θέλετε

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπορνέο από Κουάλα Λουμπούρ

Υπάρχουν πολλές καθημερινές πτήσεις μεταξύ της Κουάλα Λουμπούρ και του Βόρνεο. Οι τρεις δημοφιλέστερες αεροπορικές εταιρείες με τακτικές πτήσεις κάτω των US $ 50 είναι οι AirAsia, Malaysia Airlines και Malindo Air. Η Air Asia λειτουργεί από το νέο κόμβο της στην Ασία, τον τερματικό σταθμό KLIA2.

Εάν οι τιμές των εισιτηρίων είναι παρόμοιες μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, λάβετε υπόψη ότι η Malaysia Airlines και η Malindo Air έχουν επιταγή για αποσκευές. Η AirAsia θα χρεώσει επιπλέον χρέωση για τον έλεγχο μιας τσάντας.

Άμεσες πτήσεις από Κουάλα Λουμπούρ προς Μπορνέο διαρκούν περίπου δύο ώρες.

Αεροπορικά Εισιτήρια για Kuching

Το Kuching χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο καθαρές και φιλικότερες πόλεις της Ασίας. η ατμόσφαιρα εκεί κατά μήκος της προκυμαίας είναι ευχάριστη και γαλήνια. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο Μπορνεό στο Σαράουακ και στη συνέχεια να κάνετε βόρεια με λεωφορείο προς τη Miri, ενώ επισκέπτεστε τα διάφορα εθνικά πάρκα.

Ο διεθνής αερολιμένας Kuching (κωδικός αεροδρομίου: KCH) είναι ευχάριστα λειτουργικός. Σε αντίθεση με την είσοδο στην Sabah, θα πρέπει να περάσετε ξανά τη μετανάστευση για να σφραγιστείτε στο Σαράουακ. Παρόλο που ενδέχεται να έχετε ήδη σφραγίδα εισόδου στη Μαλαισία στο διαβατήριό σας, ο Sarawak διατηρεί το δικό του έλεγχο της μετανάστευσης. Αυτό μερικές φορές προκαλεί σύγχυση στους ταξιδιώτες. Για παράδειγμα, πιθανόν να επιτρέπεται να παραμείνετε στη Μαλαισία για 90 ημέρες, αλλά επιτρέπεται να επιτρέπεται μόνο στο Sarawak για 30 ημέρες.

Οι AirAsia, Malindo Air και Malaysia Airlines προσφέρουν φτηνές πτήσεις από την Κουάλα Λουμπούρ. Η SilkAir και η Tiger Airways πετούν μεταξύ Σιγκαπούρης και Βόρνεο. Θα βρείτε επίσης πολλές πτήσεις μεταξύ Σαράουακ και Σαμπάχ.

Αεροπορικά Εισιτήρια για Miri

Παραδόξως, η Miri στο βόρειο Sarawak έχει ένα από τα πιο πολυσύχναστα εσωτερικά αεροδρόμια (κωδικός αεροδρομίου: MYY) στη Μαλαισία. Οι πτήσεις προς Miri από την Κουάλα Λουμπούρ μπορούν συχνά να βρεθούν για US $ 30 ή λιγότερο. Η πτήση στη Miri σας φέρνει πιο κοντά στο Εθνικό Πάρκο Lambir Hills καθώς και στο Μπρουνέι, στο Εθνικό Πάρκο Gunung Mulu και στο Sabah.

Η AirAsia και η Malaysia Airlines πραγματοποιούν πτήσεις μεταξύ Miri και Κουάλα Λουμπούρ.

Αεροπορικά Εισιτήρια για Kota Kinabalu

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Kota Kinabalu (κωδικός αεροδρομίου: BKI) βρίσκεται νότια της πόλης και είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στη Μαλαισία. Το Kota Kinabalu χρησιμεύει ως πύλη για τους περισσότερους τουρίστες που μπαίνουν στο Βόρνεο.

AirAsia και Malaysia Airlines πτήσεις από την Κουάλα Λουμπούρ, ενώ αρκετές άλλες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν διεθνείς πτήσεις προς μέρη στην Ανατολική Ασία, όπως η Κορέα, η Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ.

Αν έρχεται από έξω από τη Μαλαισία, το Kota Kinabalu είναι συχνά η φθηνότερη επιλογή λόγω του όγκου των πτήσεων.

Αεροπορικά εισιτήρια για Σαντακάν

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καν ακούσει για το Sandakan - μια μεγάλη πόλη στην Ανατολική Sabah - και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας! Θα βρείτε συχνά φτηνότερες πτήσεις για είσοδο στην Sabah μέσω του Sandakan.

Ακόμα καλύτερα, το Sandakan βρίσκεται πολύ πιο κοντά από το Kota Kinabalu σε δημοφιλή αξιοθέατα όπως το Rainforest Discovery Centre, το Sepilok Orangutan Centre , η καταδύσεις στο Sipidan και ο ποταμός Kinabatangan. Αν και η πόλη δεν είναι τόσο ευχάριστη για να εξερευνήσετε όπως Kota Kinabalu, είναι μια πιο πρακτική επιλογή αν ο χρόνος είναι σημαντικός. Μπορείτε πάντα να πάρετε το γραφικό λεωφορείο από Sandakan πίσω στην Kota Kinabalu όταν ολοκληρώσετε την εξερεύνηση Sabah. Ο δρόμος φούστα στο ορεινό όρος Kinabalu.

Το αεροδρόμιο Sandakan (κωδικός αεροδρομίου: SDK) είναι μικρό σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αεροδρόμια του Borneo, αλλά συχνά λειτουργεί ως μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για πτήσεις μεταξύ Κουάλα Λουμπούρ και Βόρνεο.

Οι αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποίησαν πτήσεις με την AirAsia και Malaysia Airlines φτηνές πτήσεις από Κουάλα Λουμπούρ προς Σαντακάν.