Γεγονότα για το Μπρουνέι

23 Ενδιαφέροντα γεγονότα και ταξιδιωτικές πληροφορίες για το Μπρουνέι

Το πιο διάσημο από τα ενδιαφέροντα γεγονότα για το Μπρουνέι είναι το ποσό της κουτσομπολιού που τροφοδοτεί τη διαμάχη που ο σουλτάνος ​​έχει παράγει ως παραπροϊόν της αγάπης του - οι οπαδούς των σαπουνόπερων δίνουν προσοχή!

Πού είναι το Μπρουνέι;

Επίσημο όνομα: Μπρουνέι Νταρουσαλάμ

Το Μπρουνέι είναι μια μικροσκοπική, ανεξάρτητη, πλούσια σε πετρέλαιο χώρα, σφηνωμένη μεταξύ των κρατών Σαράουακ και Σαμπάχ στην πλευρά της Μαλαισίας (βορειοανατολικά) του νησιού του Βόρνεο στη Νοτιοανατολική Ασία.

Το Μπρουνέι θεωρείται "ανεπτυγμένο" έθνος και χάρη στην αφθονία του πετρελαίου συνεχίζει να ευημερεί. Το δημόσιο χρέος στο Μπρουνέι είναι μηδέν τοις εκατό του ΑΕΠ. Από το 2014, το δημόσιο τμήμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 106% του ΑΕΠ.

Μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα του Μπρουνέι

  1. Το όνομα Μπρουνέι Νταρουσαλάμ σημαίνει "παραμονή της ειρήνης", το οποίο είναι κυρίως αληθές δεδομένου του υψηλότερου επιπέδου διαβίωσης της χώρας και του μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής (μέσος όρος 77,7 ετών) από πολλούς από τους γείτονές της στη Νοτιοανατολική Ασία .
  2. Το 2015, ο Μπρουνέι κατέλαβε την υψηλότερη θέση στον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης (31ος συνολικά στον δείκτη) από όλες τις άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας εκτός από τη Σιγκαπούρη.
  3. Το Μπρουνέι θεωρείται το πιο παρατηρητικό ισλαμικό έθνος στη Νοτιοανατολική Ασία. Όμορφα τζαμιά στρώνουν τη χώρα. Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι μέσα στα τζαμιά έξω από τις περιόδους προσευχής και με σωστό φόρεμα. Διαβάστε περισσότερα για την εθιμοτυπία για την επίσκεψη τζαμιών .
  4. Ένα μεγάλο μέρος του πετρελαίου της Shell προέρχεται από τις υπεράκτιες εξέδρες γεώτρησης στο Μπρουνέι.
  1. Το 2015 κατά κεφαλήν ΑΕγχΠ στο Μπρουνέι ήταν 54.537 δολάρια ΗΠΑ - κατατάσσοντάς τα στην 10η θέση στον κόσμο. Το ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2014 ήταν 54.629 δολάρια ΗΠΑ.
  2. Οι πολίτες στο Μπρουνέι λαμβάνουν δωρεάν εκπαίδευση και ιατρικές υπηρεσίες από την κυβέρνηση.
  3. Το Μπρουνέι έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας στη Νοτιοανατολική Ασία. Εκτιμάται ότι το 20% των μαθητών είναι υπέρβαροι.
  1. Το ποσοστό αλφαβητισμού στο Μπρουνέι υπολογίζεται στο 92,7% του πληθυσμού.
  2. Ο Μπρουνέι ψήφισε νόμο το 2014, κάνοντας την ομοφυλοφιλία να τιμωρείται με λιθοβολισμό μέχρι θανάτου.
  3. Το Caning εξακολουθεί να αποτελεί μέθοδο τιμωρίας για εγκλήματα στο Μπρουνέι.
  4. Το Μπρουνέι είναι λίγο μικρότερο από το αμερικανικό κράτος του Ντελάγουερ.
  5. Η πώληση και η δημόσια κατανάλωση αλκοόλ είναι παράνομη στο Μπρουνέι, παρόλο που οι μη μουσουλμάνοι επιτρέπεται να φέρουν μέχρι και δύο λίτρα στη χώρα.
  6. Οκτώ ημέρες μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, οι Ιάπωνες επιτέθηκαν και κατέλαβαν το Μπρουνέι για να εξασφαλίσουν μια πηγή πετρελαίου.
  7. Το Μπρουνέι έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας αυτοκινήτων (περίπου ένα αυτοκίνητο ανά δυο άτομα) στον κόσμο.
  8. Αν και η Ομοσπονδία της Μαλαισίας - η οποία περιλαμβάνει τους γείτονες του Μπρουνέι Σαραουάκ και Σαμπάχ - ιδρύθηκε το 1963, το Μπρουνέι δεν απέκτησε την ανεξαρτησία του από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι το 1984.
  9. Ο σουλτάνος ​​του Μπρουνέι κατέχει τιμητική επιτροπή στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Βασιλικό Ναυτικό.
  10. Ο σουλτάνος ​​υπηρετεί επίσης ως υπουργός Άμυνας, πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών του Μπρουνέι.

Η αμφιλεγόμενη ζωή αγάπης του Σουλτάνου

Ο Σουλτάνος ​​του Μπρουνέι, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο (στην τελευταία εκτίμηση, η καθαρή του αξία ήταν πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια), έχει μια ταραχώδη ιστορία:

  1. Ο σουλτάνος ​​παντρεύτηκε τον πρώτο του ξάδερφο, την πριγκίπισσα Σαλέχα.
  1. Η δεύτερη σύζυγος του Σουλτάνου ήταν αεροσυνοδός της Royal Brunei Airlines.
  2. Διαζευγάσε τη δεύτερη σύζυγό του το 2003 και την απέκλεισε από όλες τις βασιλικές καταστάσεις.
  3. Δύο χρόνια αργότερα, ο σουλτάνος ​​παντρεύτηκε έναν τηλεοπτικό σόου που ήταν 33 χρόνια νεότερος από αυτόν.
  4. Το 2010, ο σουλτάνος ​​χώρισε τον τηλεοπτικό δέκτη και έβγαλε ακόμη και το μηνιαίο επίδομά του.
  5. Το 1997, η βασιλική οικογένεια προσέλαβε την πρώην Μις ΗΠΑ Shannon Marketic και μια χούφτα άλλες βασίλισσες ομορφιάς για να έρθουν μοντέλο και να διασκεδάσουν στα πάρτι. Οι γυναίκες φέρονται να εξαναγκάστηκαν στην πορνεία για να διασκεδάσουν βασιλικούς επισκέπτες για 32 ημέρες.

Ταξιδεύοντας στο Μπρουνέι

Παρά το γεγονός ότι έχουν χιλιόμετρα όμορφης ακτής, οι περισσότεροι ταξιδιώτες στο Μπρουνέι επισκέπτονται μόνο την πρωτεύουσα του Bandar Seri Begawan (πληθυσμός περίπου 50.000). Οι δρόμοι και η υποδομή στο Μπρουνέι είναι εξαιρετικές. Λόγω της πληθώρας των πετρελαιοειδών και των χαμηλών τιμών των καυσίμων, τα τοπικά λεωφορεία και τα ταξί είναι το οικονομικότερο μέσο για να περάσετε.

Το Μπρουνέι είναι συνήθως μια σύντομη ενδιάμεση στάση για τους ταξιδιώτες που διασχίζουν το λεωφορείο μεταξύ των Μαλαισιανών κρατών Μπόρνεο του Σαραουάκ και του Σαμπάχ. Το κοντινό αφορολόγητο νησί Labuan - μέρος του Sabah - είναι μια εναλλακτική διαδρομή μέσα και έξω από το Μπρουνέι. Η Miri στο Sarawak είναι η τελευταία μεγάλη πόλη στο Μπορνεό πριν διασχίσει το Μπρουνέι.

Οι επισκέψεις 90 ημερών ή περισσότερο απαιτούν ταξιδιωτική βίζα πριν μπουν στο Μπρουνέι. Διαοντικές διαμονές 72 ωρών είναι διαθέσιμες στα σύνορα.

Το ταξίδι στο Μπρουνέι θα επηρεαστεί κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Διαβάστε για το τι πρέπει να περιμένετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Ραμαζανιού και σημαντικές εκτιμήσεις για το Ραμαζάνι .

Πληθυσμός

Θρησκεία

Γλώσσα

Νόμισμα στο Μπρουνέι

Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μπρουνέι

Η αμερικανική πρεσβεία στο Μπρουνέι βρίσκεται στο Bandar Seri Begawan.

Simpang 336-52-16-9
Τζαλάν Κεμπανγκσάν
Bandar Seri Begawan BC4115, Μπρουνέι Νταρουσαλάμ.
Τηλέφωνο: (673) 238-4616
Μετά από ώρες: (673) 873-0691
Φαξ: (673) 238-4606

Δείτε μια λίστα με όλες τις αμερικανικές πρεσβείες στην Ασία .