Μοζαμβίκη ταξιδιωτικός οδηγός: Βασικά στοιχεία και πληροφορίες

Ενώ οι ουλές του μακρού εμφυλίου πολέμου της Μοζαμβίκης δεν έχουν ακόμη πλήρως θεραπευθεί, η χώρα έχει γίνει ένας προορισμένος προορισμός για τους λάτρεις της φύσης, τους λάτρεις της ηλιοφάνειας και των αναψυχτών που αναζητούν περιπέτεια. Το εσωτερικό του φιλοξενεί τεράστιες εκτάσεις άγριας άγριας φύσης, συμπεριλαμβανομένης μιας χούφτας εθνικών πάρκων γεμάτων το παιχνίδι. Η ακτή περιλαμβάνει εκατοντάδες παρθένες παραλίες και κοσμοπολίτικα νησιά. ενώ ένα μοναδικό μείγμα αφρικανικού και πορτογαλικού πολιτισμού εμπνέει τη μουσική, την κουζίνα και την αρχιτεκτονική της Μοζαμβίκης.

Τοποθεσία:

Η Μοζαμβίκη βρίσκεται μεταξύ της Νότιας Αφρικής και της Τανζανίας στην ανατολική ακτή της Νότιας Αφρικής. Μοιράζεται σύνορα με τη Νότια Αφρική, την Τανζανία, το Μαλάουι, τη Σουαζιλάνδη, τη Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε.

Γεωγραφία:

Με συνολική μάζα γης 303.623 τετραγωνικά μίλια / 786.380 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Μοζαμβίκη είναι ελαφρώς μικρότερη από το διπλάσιο του μεγέθους της Καλιφόρνιας. Πρόκειται για μια μακρά, λεπτή χώρα, που εκτείνεται σε μήκος 1.535 μίλια / 2.470 χιλιόμετρα κατά μήκος της αφρικανικής ακτής.

Πρωτεύουσα:

Η πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης είναι ο Μαπούτο.

Πληθυσμός:

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Γραφείου Πληροφοριών CIA του Ιουλίου 2016, η Μοζαμβίκη έχει πληθυσμό περίπου 26 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το μέσο προσδόκιμο ζωής στη Μοζαμβίκη είναι μόλις 53,3 ετών.

Γλώσσες:

Η επίσημη γλώσσα της Μοζαμβίκης είναι η πορτογαλική. Ωστόσο, υπάρχουν πάνω από 40 γηγενείς γλώσσες και διαλέκτους - από αυτές, το Emakhuwa (ή το Makhuwa) είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο.

Θρησκεία:

Πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού είναι Χριστιανός, με τον Ρωμαιοκαθολικισμό να είναι το πιο δημοφιλές δόγμα.

Το Ισλάμ εφαρμόζεται επίσης ευρέως, με μόλις το 18% των Μοζαμβίκων να αναγνωρίζονται ως μουσουλμάνοι.

Νόμισμα:

Το νόμισμα της Μοζαμβίκης είναι το μετομικό της Μοζαμβίκης. Ελέγξτε αυτήν την ιστοσελίδα για ακριβείς συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Κλίμα:

Η Μοζαμβίκη έχει τροπικό κλίμα και παραμένει σχετικά ζεστός όλο το χρόνο. Η περίοδος των βροχών συμπίπτει με τους καλοκαιρινούς μήνες (Νοέμβριος-Μάρτιος).

Αυτή είναι και η πιο ζεστή και πιο υγρή εποχή του χρόνου. Οι κυκλώνες μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, αν και το υπεράκτιο νησί της Μαδαγασκάρης λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα για το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Μοζαμβίκης. Το χειμώνα (Ιούνιο έως Σεπτέμβριο) είναι συνήθως ζεστό, καθαρό και ξηρό.

Πότε να πάτε:

Ο καιρός είναι ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Μοζαμβίκη κατά τη διάρκεια της ξηρασίας (Ιούνιος-Σεπτέμβριος). Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να περιμένετε σχεδόν αδιάλειπτη ηλιοφάνεια, με ζεστές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και δροσερές νύχτες. Αυτή είναι μια καλή εποχή για καταδύσεις , καθώς η ορατότητα είναι στην καλύτερη περίπτωση.

Βασικά αξιοθέατα:

Ilha de Moçambique

Βρίσκεται έξω από την ακτή της βόρειας Μοζαμβίκης, αυτό το μικρό νησί ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της πορτογαλικής Ανατολικής Αφρικής. Σήμερα προστατεύεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO σε αναγνώριση της ιστορικής (και γραφικά καταρρακτωμένης) αποικιακής της αρχιτεκτονικής. Η κουλτούρα του είναι ένα ογκώδες μίγμα αραβικών, σουαχίλιων και ευρωπαϊκών επιρροών.

Praia do Tofo

Η μισή ώρα με το αυτοκίνητο από τη νότια πόλη Inhambane σας φέρνει στην Praia do Tofo, μια χαριτωμένη παραλιακή πόλη αγαπημένη από backpackers και scuba divers. Οι πανέμορφες ακρογιαλιές του δίνουν τη θέση του στους παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους, και το Tofinho Point είναι γνωστό ως ένα από τα καλύτερα σημεία για ναυσιπλοΐα στη Νότια Αφρική. Είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου η ψαροντούφεκο με καρχαρίες φαλαινών είναι δυνατή όλο το χρόνο.

Αρχιπέλαγος Bazaruto & Quirimbas

Το Αρχιπέλαγος Bazaruto βρίσκεται στο νότο, ενώ το Αρχιπέλαγος Quirimbas βρίσκεται πολύ πιο βόρεια. Και οι δύο προσφέρουν την τέλεια απόδραση στο νησί, με παραλίες με λευκή άμμο, κρυστάλλινα νερά και άφθονη θαλάσσια ζωή για αναπνευστήρες, δύτες και ψαράδες βαθιάς θάλασσας. Τα περισσότερα πολυτελή θέρετρα της Μοζαμβίκης χωρίζονται μεταξύ αυτών των δύο αρχιπελάγων.

Εθνικό Πάρκο Gorongosa

Στο κέντρο της χώρας βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Gorongosa, μια ιστορία επιτυχίας συντήρησης που έχει αναπαλαιωθεί αργά με άγρια ​​ζώα μετά την καταστροφή του εμφυλίου πολέμου. Τώρα, οι τουρίστες μπορούν να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με λιοντάρια, ελέφαντες, ιπποπόταμους, κροκόδειλους και αμέτρητα άλλα ζώα, όλα τα οποία ευδοκιμούν για άλλη μια φορά στον καταπράσινο βιότοπο του πάρκου.

Να πάρει εκεί

Οι περισσότεροι επισκέπτες από το εξωτερικό θα εισέλθουν στη Μοζαμβίκη μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Maputo (συνήθως σε μια πτήση από το Γιοχάνεσμπουργκ).

Από εκεί, η εθνική αεροπορική εταιρεία της χώρας, η LAM, πραγματοποιεί τακτικές εσωτερικές πτήσεις προς άλλες περιοχές της χώρας. Οι επισκέπτες από όλες τις χώρες (με εξαίρεση μερικά γειτονικά αφρικανικά έθνη) θα χρειαστούν βίζα για να μπουν στη Μοζαμβίκη. Αυτά πρέπει να υποβληθούν εκ των προτέρων στην πλησιέστερη πρεσβεία ή προξενείο σας. Ελέγξτε τον κυβερνητικό ιστότοπο για έναν πλήρη κατάλογο των απαιτήσεων θεώρησης.

Ιατρικές απαιτήσεις

Εκτός από την επικαιροποίηση των εμβολίων ρουτίνας, υπάρχουν αρκετά ειδικά εμβόλια που θα χρειαστείτε για ασφαλή μεταφορά στη Μοζαμβίκη - συμπεριλαμβανομένης της ηπατίτιδας Α και του τυφοειδούς. Η ελονοσία αποτελεί κίνδυνο σε ολόκληρη τη χώρα και συνιστάται ιδιαίτερα η προφύλαξη. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να μάθετε ποια χάπια κατά της ελονοσίας είναι τα καλύτερα για εσάς. Αυτός ο ιστότοπος του CDC παρέχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους εμβολιασμούς για τη Μοζαμβίκη.