Τα κορυφαία 8 πιάτα που θα δοκιμάσουν στη Μοζαμβίκη

Βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της αφρικανικής ηπείρου, η Μοζαμβίκη είναι ένας παραθαλάσσιος προορισμός που είναι γνωστός για τα παράδεισά της και τις εκπληκτικές παραλίες. Είναι επίσης μια κορυφαία επιλογή για φαγητό, χάρη στην πλούσια γαστρονομική της κληρονομιά. Το 1498 ο εξερευνητής Vasco da Gama έφτασε στη Μοζαμβίκη ανοίγοντας το δρόμο για σχεδόν 500 χρόνια πορτογαλικής κυριαρχίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα πορτογαλικά συστατικά και τεχνικές έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας της Μοζαμβίκης.

Συγκεκριμένα, αυτοί οι πρώτοι αποικιοκράτες αποδίδονται στην εφεύρεση του piri-piri, μιας πικάντικης σάλτσας που μεταφράζεται από το Σουαχίλι για το "pepper-pepper". Αρωματισμένο με λεμόνι, σκόρδο, ξύδι και πάπρικα, το βασικό συστατικό της σάλτσας είναι η τσίλι της Αφρικής πουλιών, μια μοναδική αφρικανική ποικιλία της πιπεριάς Capsicum chinense . Σήμερα, ο piri-piri είναι συνώνυμος με τη μαγειρική της Μοζαμβίκης και χρησιμοποιείται ως βάση για τα πάντα, από μπριζόλα έως θαλασσινά.

Τα τοπικά πιάτα βασίζονται σε φρέσκα θαλασσινά που προέρχονται από τη θαυμάσια ακτογραμμή της χώρας, ενώ τα πιο διαδεδομένα κρέατα είναι κοτόπουλο και κατσίκα. Το άμυλο έρχεται με τη μορφή xima (προφέρεται "shima"), ένα είδος άκαμπτου κουάκερ αραβοσίτου? και μανιόκα, μια ρίζα που εισάγεται από την πορτογαλική Βραζιλία. Τα εξωτικά φρούτα όπως το μάνγκο, το αβοκάντο και η παπάγια είναι τόσο φθηνά και εύκολα να έρθουν. Τα αστέρια της μαγειρικής σκηνής της Μοζαμβίκης, ωστόσο, είναι κοκοφοίνικα και κάσιους, και τα δύο χρησιμοποιούνται ευρέως σε παραδοσιακές συνταγές.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο εικονικά πιάτα της Μοζαμβίκης, σύμφωνα με τον Craig Macdonald: διευθυντής και επικεφαλής σεφ στο Situ Island Resort στο Αρχιπέλαγος Quirimbas της Μοζαμβίκης. Περιττό να πούμε ότι όλα αυτά είναι καλύτερα να ξεπλένονται με μια παγωμένη Laurentina ή 2M μπύρα .