Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της έκπτωσης Bus Bus

Εάν ζείτε κοντά σε μια μεγάλη πόλη των ΗΠΑ, πιθανότατα έχετε δει διαφημίσεις για ταξίδια λεωφορείων χαμηλού κόστους. Ορισμένες εταιρείες λεωφορείων έκπτωσης προσφέρουν ναύλους τόσο χαμηλές όσο $ 1 σε κάθε τρόπο.

Ιστορία του ταξιδιού έκπτωσης με λεωφορεία

Η βιομηχανία λεωφορείων με έκπτωση πήρε ένα ξεκίνημα στα τέλη της δεκαετίας του 1990 όταν έγινε γνωστό το λεγόμενο "λεωφορείο Chinatown". Οι εταιρείες λεωφορείων της Chinatown, όπως το Fung Wah και το Lucky Star, συνήθως προσφέρουν πολύ χαμηλές τιμές και λίγες ανέσεις.

Μεταφέρουν επιβάτες μεταξύ των περιοχών της Chinatown σε μεγάλες πόλεις στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και στη Δυτική Ακτή. Ορισμένες εταιρείες λεωφορείων της Chinatown πραγματοποιούν επίσης δρομολόγια μεταξύ των περιοχών της Chinatown και των κοντινών καζίνο.

Καθώς όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεξαν λεωφορεία Chinatown για πιο ακριβές επιλογές αεροπορικών και σιδηροδρομικών μεταφορών, εισήλθαν στην αγορά πρόσθετες εταιρείες λεωφορείων. Megabus, BoltBus, Greyhound Express, Γραμμές Λεωφορείων του Peter Pan, Παγκόσμιο Λεωφορείο, Vamoose Bus και Tripper Bus Service παρέχουν τώρα έκπτωση με λεωφορείο. Ορισμένες από αυτές τις γραμμές λεωφορείων, όπως το Megabus και Greyhound, εξυπηρετούν επιβάτες σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, ενώ άλλες προσφέρουν δρομολόγια σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή μεταξύ δύο πόλεων.

Είναι το ταξίδι λεωφορείου έκπτωσης πραγματικά οικονομικά αποδοτικό;

Γενικά, ναι. Το ταξίδι με το λεωφορείο έκπτωσης διαρκεί περισσότερο χρόνο, αλλά κοστίζει λιγότερο από ό, τι πετάει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ναύλοι έκπτωσης λεωφορείων είναι χαμηλότεροι από τους ναύλους της Amtrak, υπό τον όρο ότι θα κλείσετε το ταξίδι σας νωρίτερα

Για παράδειγμα, οι ναύλοι μεταξύ της Ουάσινγκτον, της Νέας Υόρκης και της Νέας Υόρκης μπορεί να κυμανθούν από $ 1 έως $ 25 σε κάθε τρόπο. Σε σύγκριση, οι ναύλοι Amtrak είναι συνήθως διπλοί, αν όχι τριπλοί, η τιμή.

Οι περισσότερες γραμμές λεωφορείων με έκπτωση αποδεσμεύουν τα δρομολόγια τους και ανοίγουν τα συστήματα κρατήσεων τους για κρατήσεις 45 έως 60 ημερών εκ των προτέρων. Ορισμένες γραμμές, συμπεριλαμβανομένου του BoltBus, απαιτούν από εσάς να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα πιστότητας τους, προκειμένου να λάβετε 1 δολάρια.

Πλεονεκτήματα του ταξιδιού έκπτωσης λεωφορείου

Το πιο προφανές πλεονέκτημα του ταξιδιού με λεωφορείο είναι το χαμηλό του κόστος. Μπορείτε να ταξιδέψετε με μόνο $ 1 κάθε τρόπο συν τα έξοδα κράτησης και συναλλαγής εγκαταστάσεων, τα οποία συνήθως ανέρχονται σε $ 1 έως $ 2, αν κάνετε τις κρατήσεις σας μόλις κυκλοφορήσει το λεωφορείο του ταξιδιωτικού σας προγράμματος.

Άλλα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

Μειονεκτήματα του Travel Bus με έκπτωση

Η εξοικονόμηση χρημάτων είναι καλή, αλλά υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα για τα ταξίδια με λεωφορεία. Ακολουθεί μια λίστα:

Ασφάλεια ανησυχίες

Πολλές γραμμές λεωφορείων έκπτωσης έχουν καλά αρχεία ασφαλείας, αλλά μερικοί δεν το κάνουν. Στην πραγματικότητα, το 2012, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ έκλεισε πάνω από 24 γραμμές λεωφορείων έκπτωσης, αναφέροντας θέματα ασφάλειας.

Μπορείτε να ελέγξετε τα αρχεία ασφαλείας των αμερικανικών εταιρειών διαμετακομιστικών λεωφορείων στο διαδίκτυο ή να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή SaferBus της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ομοσπονδιακού Μεταφορέα Ασφαλείας για iPhone και iPad πριν κλείσετε το ταξίδι σας.

Η κατώτατη γραμμή

Οι γραμμές λεωφορείων με έκπτωση προσφέρουν εναλλακτική λύση μεταφοράς χαμηλού κόστους σε τρένα και αεροπορικά ταξίδια. Είτε η εξοικονόμηση κόστους αξίζει τα προβλήματα, εξαρτάται από εσάς.